Skip to content

10 forferdelige ugress og hvordan å drepe dem

9 de mars de 2023

Hva er et ugress? Et ugress er en hvilken som helst plante som vokser der du ikke vil ha den. Noen ugress er stygge. Noen er pene. Men nesten alle deler den ekle vanen med å komme ut av kontroll, komme opp overalt og få deg til å få lyst til å stenge deg inne i et mørkt rom og se Wendy Williams kaste Hollywood-kjendiser. Det er dårlig. Hvordan kan du drepe og forhindre ugress og redde forstanden din? Som alltid, spør Grumpy. Merk at jeg går inn for minimal bruk av «kjemikalier» og anbefaler naturlige løsninger når det er mulig, men noen ugress kan ikke bekjempes organisk. Her er hva som fungerer, organisk eller ikke, og jeg lar deg ta valget.

Forferdelig Weed #1: Wisteria

Japansk og kinesisk blåregn (Wisteria floribunda og sinensis) er helt nydelige i blomst. Så hvorfor hater sørlendinger dem så? Fordi disse frodige vinstokkene kveler, kveler, knuser og ødelegger alt rundt dem. De spres av løpere, frø og suger.

Hvordan drepe den: Hvis det er en liten vinranke, spray den i henhold til instruksjonene på etiketten med Roundup. Hvis det er en stor en, når ikke sprøytingen, skjær gjennom stammen en fot fra bakken og mal umiddelbart snittflaten med Roundup eller Brush Killer. Å helle 20 % eddik over røttene kan drepe en liten, men vil ikke fungere på en stor.

Forferdelig Weed #2: Kinesisk liguster

Fugler spiser de blå-svarte bærene og bæsser ut frøene uansett hvor de flyr eller sitter. kinesisk liguster (Ligustrum sinense) vokser hvor som helst hvor det er kaldt-hardt – i sol, skygge, våt jord, tørr jord, skog, åkre og sprekker i veien.

Hvordan drepe den: Følg samme prosedyre som for blåregn. Vær hensynsløs.

Forferdelig Weed #3: Kudzu

kudzu-copy.jpg

Du kjenner kanskje den kudzu-vintreet (Pueraria montana lobata) ble brakt til sør fra Kina som en prydplante, som fôr for storfe og for erosjonskontroll på motorveier. Det har sine gode poeng, egentlig. Hver bit av det – blader, blomster, tunere – er spiselig. Frityrstekte blader er deilige. Men det veier ikke opp for det faktum at den vokser opp til en fot i året og ville dekket Eiffeltårnet hvis den ble plantet ved siden av.

Hvordan drepe den: Storfe elsker det, så hvis du har kyr, la dem beite det til bakken i tre år på rad, og det vil stort sett gjøre det. Mangler kuer (eller geiter), spray det i henhold til etikettens anvisninger med Roundup.

Forferdelig Weed #4: Vannhyasint

vann-hyacint-kopi-e1433527512597.jpg

Innfødt i Sør-Amerika og utgitt i sør omtrent samtidig som kudzu, vannhyasint (Eichhornia crassipes) er for sørlige vannveier hva kudzu er for åkre og skoger. Den reproduserer seg utrolig raskt av frø og flytende småplanter (populasjonen dobles hver 6. dag). Det skjuler fullstendig overflaten av stille vann på kort tid, noe som gjør fiske og båtliv umulig.

Hvordan drepe den: Den beste kontrollen er klima. Øm for kalde og frosne vannveier, vil den ikke overleve temperaturfall mye under 20 grader. Noen biologiske kontroller har blitt introdusert, men de er ikke tilgjengelige for gjennomsnittlige huseiere, og suksessen har vært beskjeden uansett. Båter med maskiner som skummer vannhyasinter av vannet og hakker dem opp, kan klare vann, men igjen, det er ikke sikkert du har en. Noen ugressmidler, som disse, er registrert for bruk mot vannhyasint og dreper den. Men de kan være giftige for fisk og dyreliv, drepe planter som ikke er målrettet, og frarøve vannet oksygen og drepe fisk når vannhyasinter dør. Jeg føler meg ikke komfortabel med å anbefale dem. I stedet slipper du aldri vannhyasint i naturen!

Forferdelig luke #5: Åkerbinde

bindweed_imgkid-com-e1433529462412.jpg

Ser ut som en vill morgenfrue, åkerbinde (Convovulus arvensis) er en kraftig flerårig vinranke som ofte slanger seg oppover, over og gjennom hageplantene dine. Den spres med frø som kan spire etter 50 år og røtter som kan vokse 10 fot dype. Du kan prøve å grave den ut, men litt rot som er igjen i bakken spirer til slutt som en ny plante.

Hvordan drepe den: Kommer ikke til å sukkerbelegge det for deg – det er vanskelig å bli kvitt dette ugresset og tar ofte år. Hvis den vokser av seg selv, spray den med Roundup. Hvis det er viklet inn i andre planter som Roundup ville drepe, må du nøye male kjemikaliet på bare åkerbindebladene. Du vil gå glipp av mange blader, så gjentatte søknader vil være nødvendig. Du må også forhindre at frø spirer. Du kan gjøre dette ved å påføre Preen i jorda i berørte områder.

Awful Weed #6: Nutgrass (Nutsedge)

nutgrass_flickr-com-e1433532445101.jpg

Hvis du har mye nøttegress i plenen din, klandre deg selv. Nøttegress (ikke ekte gress, men en si) trives i syke plener som er undermatet, dårlig drenert, vannet for mye og klippet for kort. Stopp alt det der. Gjør en tykk plen klippet ikke kortere enn to tommer og la det gode gresset trenge ut nøttegresset. I blomster- og grønnsakshagen, trekk eventuelle planter så snart de spirer og spre et to-tommers tykt lag med mulch over toppen. Å trekke planter tidlig hindrer dem i å spre seg av frø, røtter og knoller (nøtter) som er igjen i bakken.

Hvordan drepe den: I hagen, sug den opp og trekk den. Trekk noen hver dag. Skjær ut frøplanter før de blir tre centimeter høye. Hold deg til det. Utholdenhet fungerer. I plenen, behandle i henhold til etikettens anvisninger med Image som inneholder imazaquin. Sørg for at den er merket for din type gress.

Forferdelig Weed #7: Gress i blomsterbedene dine

bermuda_sunset-com.jpg

Gress fungerer fint for plener, men når det invaderer blomsterbed, er det en kongelig smerte. Spiller ingen rolle om det er blågress, bermudagress, krabbegress, gåsegress eller dallisgress. Spørsmålet du står overfor er: Når det har infisert bedet, hvordan kan jeg bli kvitt det uten å skade blomstene mine? Omtrent alle ugressmidler du sprayer på gresset vil også drepe blomstene dine.

Hvordan drepe den: Spray gresset i henhold til etikettens anvisninger med Ortho Grass-B-Gon. Den dreper bare gress og vil ikke skade bredbladede planter.

Forferdelig Weed #8: Kameleonplante

bermuda_visoflora-com-e1433534259459.jpg

Hvordan kan en så pen plante være et problem? Plant den i hagen din, så finner du ut av det. Et flerårig bunndekke som blomstrer i varmt, vått klima, kameleonplante (Houttynia cordata «Kameleon») sprer seg aggressivt med røtter og frø. Plant bare én i hagen din en vår, og snart vil du oppdage at den kommer opp overalt. Å trekke det nytter ikke fordi enhver rot som er igjen i bakken sender opp en annen plante.

Hvordan drepe den: Spray den i henhold til etikettens anvisninger med Roundup. Hvis den har insinuert seg inn i alle de andre plantene dine, bland litt Roundup og mal den forsiktig på bladene, unngå løvverket til de gode plantene dine.

Forferdelig Weed #9: Cudweed

cudweed_flickr-com.jpg

Som med nøttegress, hvis du finner denne knebøyde, ullaktige stauden med slanke, gule blomster som tar over plenen din, er det din egen feil. Det betyr at plenen din er sparsom og usammenhengende på grunn av for kort klipping og for lite gjødsel. En tykk plen etterlater ingen tomme flekker for cudweed å kolonisere.

Hvordan drepe den: Påfør en bredbladet ugressmiddel som Ortho Weed-B-Gon eller Spectracide Weed-Stop i henhold til etikettens anvisninger.

Forferdelig Weed #10: Vanlig fiolett

viola_sororia_missouriplants-e1433535374277.jpg

Se, det gjør jeg ikke ønsker å drepe fioler. De er innfødte og de er søte. Problemet er at en fiolett produserer hundrevis av frøplanter i løpet av et år. Det er for mye av det gode.

Hvordan drepe den: Du kommer til å hate dette, men ingen gressdreper vil røre det. Den eneste måten å drepe fioler på er å grave dem ut, og sørge for at du får med deg alle knollrøttene. Gi deg selv et insentiv. Hver dag, grav ut så mange du kan i løpet av tiden det tar å konsumere en voksen drikke. Høres ut som det kommer til å ta år.