Skip to content

10 planter for beholdere for kaldt vær

22 de januar de 2023

Vinteren kommer, men det er ingen grunn til å bekymre seg. Gartnere trenger ikke å ofre vakkert løvverk og iøynefallende blomster bare fordi de kalde månedene har kommet. Selv om temperaturene synker under frysepunktet, kan du fortsatt legge til fortauskant appell og nyte containerplantinger rundt hagen din. Vi har valgt noen av favorittblomstene og -buskene våre for å legge til interesse for beholdere i kaldt vær. Disse hardføre plantingene gir eviggrønt løvverk i en rekke fargetoner samt store blomster som vil lyse opp selv det mest golde vinterlandskapet. Når det kommer til vinterhagearbeid, trenger ikke å slippe temps bety kjedelige plantinger, så bla gjennom våre valg og plant noen beholdere for plassen din denne sesongen. For mer informasjon om vinterhagearbeid, lær hvordan du dekker planter for vinteren, tips for flotte vinterpotter og noen ideer fra The Grumpy Gardener for å forberede hagen din for vinteren.

Buksbom

Buxus Det er meget mulig at buksbom kan være verdens eldste prydplante, etter å ha blitt dyrket som hekker i det gamle Egypt og prydet romerske hager under keiser Augustus» styre (27 f.Kr.-14 e.Kr.). Disse eviggrønne buskene som er enkle å dyrke, er allsidige plantinger. De kan brukes som hekker, border, kantplantinger eller i containere. De er tøffe planter med egenskaper som tåler vanskelige klimaer. De tåler forming og toppiary også. Buksbomplanter kan vokse godt i alle typer jord. Selv om de foretrekker å være delvis skyggelagt, kan de klare seg i fullt sollys hvis jorden er fuktig.

Camellia

Camellia

Camellia Camellia er hjemmehørende i østlige og sørlige Asia, men de har blitt dyrket med hell i det sørlige USA i mer enn tusen år nå. Mens kameliaer oftest sees plantet i store rom, kan de også trives i containere. De blomstrer i en rekke former og farger og kan stole på for farge i kaldt vær. Når de blir for store for beholderne, kan de transplanteres i hager og hager. Det er mer enn 3000 navngitte camellia-typer, men den vanligste kameliaplanten du finner i hager kalles på en smart måte vanlig kamelia (Camellia japonica), og den skinner som Alabama-statsblomsten. Den naturlig store busken kan vokse til å bli mer enn 20 fot høy og på tvers, og den kan til og med leve i over et århundre.

Korallklokker

Korallklokker

Heuchera Det fancy, eviggrønne løvet til korallklokker er et nydelig tillegg til vinterbeholdere. «Peach Flambe» har ferskenfargede blader som blir lilla om vinteren. Med et stort utvalg av nyanser og former, gir de lyse farger og visuell interesse til vinterbeholdere, som ofte lener seg på kjente dypgrønne løvverk som kristtorn eller buksbom. Ikke bare er de flersesongplanter, men de har også en lang blomstringstid. For å sikre lang levetid, sørg for å dyrke dem i skyggefulle hager eller i containere. De vil trives i godt drenert jord med tilstrekkelig organisk materiale.

Cyclamen

Cyclamen

Cyclamen Cyclamen er hjemmehørende i Europa, Middelhavsregionen og deler av Asia. Mange arter av syklamen er hardføre gjennom sesonger med kaldt vær og blomstrer til og med i vintermånedene. Når temperaturene synker, Cyclamen cilicium blomstrer rosa og Cyclamen coum blomstrer i nyanser av dyp skarlagen.

Holly

Holly

Ilex Det er ikke mange planter som er like holdbare og allsidige som kristtorn, som kan skilte med mer enn 400 forskjellige arter og enda flere hybrider. Ilex Xaltaclerensis kan nå så høyt som 60 fot og utvide seg så mye som 40 fot. Dette er en typisk kaldværsplante på grunn av det eviggrønne løvverket og toleransen for kulde. Den bærer knallrøde vinterbær og dypgrønne, skinnende, spisse blader. Dessuten er den i stand til å tilpasse seg og trives i de fleste jordtyper og tåler vinterlige vinder.

Einerbær

Einerbær

Juniperus Evergreen einer er en tørke-tolerant planting med nåleformet løvverk, og den kan vokse i nesten alle typer jord. På grunn av dette er de vanskelige å drepe og ganske enkle å holde i live. De kan vokse som busker, som bunndekke eller som søyleformede aksenter i beholdere. De produserer blå, voksaktige bær og grønt eller blågrått løvverk. Det kan imidlertid ta noen år å fylle ut og nå sitt fulle potensial. Du må være veldig tålmodig.

Loropetalum

Loropetalum

Loropetalum Loropetalum, også kjent som kinesisk frynsblomst, kommer fra heksefamilien (Hamalidaceae) og har attraktivt dyplilla løvverk om vinteren. Det er en blomstrende busk som også kan vokse som et lite tre; små magenta eller hvite blomster vises i massevis og komplementerer plantens mørke løvverk. Den kommer fra asiatiske regioner, men den har tilpasset seg ganske godt til flere deler av sør. Loropetalum trenger sur eller nøytral godt drenerende jord. Hvis den plantes i alkalisk jord, vil den sannsynligvis utvikle klorose, som får bladene til å gulne. Det er imidlertid en skadedyrfri plante som tåler tørke godt og vokser raskt når den først er etablert.

Mahonia

Mahonia

Mahonia En annen generelt skadedyrfri busk, Mahonia-planten er kjent for å vokse saktere enn de fleste. Disse eviggrønne plantene ser ut som kristtorn, men er botanisk nærmere berberisarter. De produserer knallgule blomster og kristtornlignende løvverk på senvinteren etterfulgt av bær i en rekke farger. Mahonia bør plantes i godt drenerende jord, under de milde temperaturene på våren eller høsten. Selv om de anses som lite vedlikehold, kan de være noe ustadige og liker ikke å bli flyttet. Så velg boarealet med omhu.

Nandina

Nandina

Nandina Nandina er en hardfør eviggrønn plante som byr på iøynefallende løvverk hele året. Den kan vokse godt i enten sollys eller skygge så lenge den lever i godt drenerende jord. Det bærer også frukt. Bladene endrer farge gjennom året og vises i nyanser av rødt, lilla, bronse og gull. Nandina tåler også tørke ganske godt. Som en bonus har den ingen alvorlige skadedyr å være på vakt mot.

Yucca

Yucca

Yucca Yucca er kjent for sin seighet; den kan vokse i mange forskjellige klimaer. Det er en hardfør eviggrønn plante med attraktivt, særegent løvverk. Den produserer lange, sverdformede blader og trives i full sol med moderat vann i godt drenerende jord.