Skip to content

11 av våre favorittsolsikkevarianter

19 de februar de 2023

Solsikker er kjent som «glade blomster» av en god grunn. Deres lyse blomster bringer et smil til ansiktene våre og kan lyse opp enhver dag. Vi elsker å gå gjennom blomstrende felt i de varmere månedene og motta buketter med disse imponerende blomstene fra folk vi elsker. Mens tradisjonelle solsikker alltid vil være et syn å se, er det mange andre varianter av blomster i solsikkefamilien som vi elsker, og vi tror du vil gjøre det også. Vi elsker at solsikker varierer i høyde, farge og til og med kronbladsform, mens alle fortsatt passer inn i denne lykkelige blomsterfamilien. De er flotte tillegg til hager og blomsterkasser, avhengig av sorten. Hvis du håper å legge til litt solskinn i hagen din, er vi sikre på at det passer for deg. Selv om det er mange arter av solsikker, har vi plukket ut våre toppfavoritter og fremhevet noen spesielle egenskaper som skiller dem fra hverandre. Her er noen du må prøve.

Pro Cut Red/Lemon Bicolor

Denne blomsten har et burgunder senter med lysegule kronbladspisser. Det er en enkeltstilket plante som blir 5 til 6 fot høy. Den er pollenfri og gir langvarige snittblomster.

Pro Cut Orange

Sunflower Gardens:

Denne sorten har et brunt senter og guloransje kronblad. I likhet med Pro Cut Red/Lemon Bicolor-varianten, er det en enkeltstilket plante som blir 5 til 6 fot høy og produserer pollenfrie, langvarige snittblomster.

Jokeren

Sunflower Gardens:

Vi elsker burgunder-senteret og lysegule kronbladspisser på denne solsikken. Det er også en enkeltstilket plante som blir 5 til 6 fot høy og produserer pollenfrie, langvarige snittblomster.

Moulin Rouge

Sunflower Gardens:

Denne varianten er våre redaktørers favorittvalg. Den har nydelige, sjokoladefargede blomster som dannes på en forgrenet plante med flere blomster. Den blir 4 til 5 fot høy.

Ring av flammer

Sunflower Gardens:

Denne mellomstore varianten har et brunt senter og knallrøde og gyldne gule kronblader. Det er en forgrenet plante med flere blomster som blir 4 til 5 fot høye.

Maya

Sunflower Gardens:

Denne vakre arten har gullgule blomster som varierer litt i form fra mer vanlige varianter. Det er en forgrenende plante med flere blomster som blir 4 til 6 fot høye. Gullfinker elsker frøene fra denne sorten.

Lille Becka

Lille Becka solsikke

Denne dvergvarianten produserer brennende kobberrøde blomster. Den vokser 1 til 2 fot høy, klokker inn i omtrent knehøyde, og det er hvordan den fikk navnet «lille becka.» Det er en forgreningsplante hvor de sentrale hodene åpnes først, deretter etterfulgt av de mange grenene. Besøk burpee.com for mer informasjon og frøalternativer.

Sundance Kid

Sundance Kid Sunflower

Disse blomstene har gule kronblader med lett oransje og rød farge nær midten. Dette er en dvergsort som vokser 1 til 2 fot høy og blomstrer raskt. Denne sorten blomstrer lenger enn de fleste arter, noe som gjør den flott for buketter. Besøk etsy.com for mer informasjon og frøalternativer.

Terrakotta

Terracotta solsikke

Disse blomstene er ikke oransje og de er ikke røde. De er tro mot navnet sitt og har en leirefarging. Denne varianten er en forgrenende plante som blir 4 til 6 fot høy. Blomstene er flotte for å tilføre høstfarge til buketter og hager. Besøk swallowtailgardenseeds.com for mer informasjon og frøalternativer.

Teddybjørn

Bamse solsikke

Disse luftige blomstene er i motsetning til mange solsikker du er vant til å se. Planten produserer uklare blomster med små sentre og blir 2 til 3 fot høye. Fugler elsker disse blomstene når de er i full blomst. Besøk burpee.com for mer informasjon og frøalternativer.

Italiensk hvit

Italiensk hvit solsikke

Denne solsikken har en dempet, kremgul farge med et mørkt senter. Det er en forgrenet plante som blir 5 til 6 fot høy. Besøk burpee.com for mer informasjon og frøalternativer.