Skip to content

15 tips for flotte vinterpotter

28 de september de 2022

For å få de hotteste ideene til containere i kjølig vær, spurte vi ekspertene ved Riverbanks Zoo and Garden i Columbia, South Carolina.

Tips #1

Rely på løvverk for tekstur og farge. Mens stemorsblomster, kål og grønnkål er favoritter i kjølig vær, kan det hende de ikke alltid leverer det wow du håpet på når de ble presentert alene.

Tips #2

Tips #2

Utmerkede eviggrønne valg for vinteren inkluderer yucca, «Dorothy Wyckoff» japansk andromeda, cleyera, liriope, falsk sypress og vindmøllepalme.

Tips #3

Tips #3

Lag et uterom uten å slå den første spikeren. Del en stor plass i mer intime omgivelser med, du gjettet riktig, potter.

Tips #4

Tips #4

Ikke vær sjenert for å legge til busker som er bladløse om vinteren. Knoppene til en løvfellende asalea, for eksempel «Varnadoe’s Pink» Piemonte-azalea (Rhododendron canescens «Varnadoe’s Pink») kan være ganske fantastisk når den ses på nært hold.

Tips #5

Tips #5

Husk grønnsakene. «Redbor»-grønnkål ser fantastisk ut sammen med «Golden Mop» falsk sypress og «Color Guard» Adams nål.

Tips #6

Tips #6

Kjøp mindre, kjøp stort og kjøp kvalitet. Uavhengig av stilen din, er en vanlig terrakottagryte med rullekant (minst 20 tommer i diameter) alltid en god investering. Sett den på potteføtter eller murstein for å muliggjøre drenering og forhindre sprekkdannelse.

Tips #7

Tips #7

Kjøp beholdere som har samme farge som hardscape eller overflaten de skal sitte på. Riverbanks har mye murstein, så terrakotta er perfekt her.

Tips #8

Tips #8

Fyll tomrom med duftende urter som lilla salvie. De er ikke bare pene, men også spiselige.

Tips #9

Tips #9

Riverbanks har hatt stor suksess med å endre tradisjonell pottejord med en tredjedel organisk materiale som Black Hen Composted Chicken Manure eller annen kompost. Det gir jorda mer vannholdende kapasitet og struktur for å støtte tunge planter (som palmer, små trær og busker), og den drenerer også godt.

Tips #7

Tips #10

Stabiliser høye, smale potter med flere tommer grus lagt til før jorda. Det vil forhindre at de velter hvis du har barn som leker i nærheten.

Tips #11

Tips #11

Legg interesse til beholdere med potter med tvungne pærer. Ved Riverbanks tilbyr drivhusdyrkede tulipaner gjemt i containere to ukers show, i motsetning til tre dager fra løker plantet i bakken.

Tips #12

Tips #12

Vann alltid plantene før gjødsling. Et vannløselig produkt (som 20-20-20) påført i henhold til instruksjonene på etiketten vil gjøre susen.

Tips #13

Tips #13

Vann etter behov. Du må stikke fingeren i jorda for å bestemme deg. Det skal føles fuktig, men ikke vått. Dryppvanningssystemer er praktiske, men gir ikke alltid riktig mengde fuktighet, og det er grunnen til at Riverbanks vanner alle beholdere for hånd. Ikke la planter tørke ut om vinteren, for vind + kuldegrader + tørke = farvel.

Tips #14

Tips #14

Supersize vinter ettårige. Plant minst en 4-tommers potte for å sikre utviklede røtter og sterkere planter. Vinter ettårige vokser mye saktere enn sommer, som trives når de starter i det små.

Tips #15

Tips #15

Installer ettårige sist. Mens Melodie foretrekker de pene, bittesmå og rikelige blomstene til Johnny-jump-ups (som «Penny Yellow» bratsjene på bildet nedenfor), foretrekker Andy stemorsblomster på grunn av deres større blomster.