Skip to content

15 vakre hengende containerhageideer

21 de mai de 2023

Containerhager trenger ikke å stå i en potte på bakken. Hengende, disse dekorative hagene kan vises på vegger, verandaer eller trær. Vi elsker de forskjellige utseendene du kan lage ved å bruke unike beholdere og forskjellige blomsterkombinasjoner. Hengende beholdere hever fargen til øyehøyde i stedet for å flytte den til bakken. Det er også mange planter som vokser bedre i en beholder enn de gjør på bakken. En hengende container lar deg bringe farge til et område som kanskje ikke passer for en containerhage i en potte. Les videre for 15 vakre hengende containerhageideer som går utover den klassiske kurven med bregner.

Vakre hengende containerhageideer

Wicker Wonder

Ta en titt på verandaene rundt nabolaget ditt. Er mange av dem oversådd med mistenkelig like blomstergrupperinger i beholdere som dingler fra spinkle ledninger? Få tilbake gammel sørstatssjarm ved å fikse opp en vevd kurv for å skille deg ut. Du trenger tre S-kroker for å feste tre lengder med kjetting på motsatte kanter av en kurv som har en trådramme (for å støtte opp infrastrukturen). Bruk en annen S-krok på toppen for å løkke kjedene sammen, og fest den til taket. Plant deretter med en rekke essensielle hengende kurver: lakenmose og «Kimberley Queen»-bregne til å fylle, rosa geranium for å begeistre, og «Aquamarine»-pilea for å søle. Pelargonier bruker mye energi for å støtte oppblomstring. Når blomstene begynner å henge, knips dem av slik at planten kan fokusere på ny vekst.

Den velduftende blomsterkurven

Gul stemorsblomst hengende kurv

Du kan kombinere stemorsblomster og urter i denne hengende kurven. Den kan henge på inngangsdøren din for en varm velkomst eller ute i hagen din for enkel bruk når du lager høstgryter. For å sette sammen denne kurven, finn en hengende kurv i din lokale jernvare- eller håndverksbutikk (husk å velge en foret hvis du planlegger å vise den på døren). Fyll den med pottejord av god kvalitet, og legg til gule hageblomsterblomster og strålende ringblomster for å gi arrangementet lyse fargeutbrudd. Tilsett babygrønnkål for en dose lilla. Legg til urter som koriander (bildet vokser langs håndtaket), gyllen sitrontimian (nederst til venstre) og italiensk oregano (nederst til høyre) for en nyttig og spiselig hengende kurv. Forberedelsestips: Fyll plassen nederst i kurven med tomme plastflasker for å holde vekten nede.

Rustikk hengende beholder

Rustikk hengende beholder

Nøkkelen til denne rustikke estetikken er ikke å overplante beholderen. Gi blomstene plass til å puste. Denne rustne metallbøtta – et loppemarked-funn – er besatt med periwinkles, Rieger-begonia, coleus og andre ettårige planter, men ikke overfylt, noe som kan forhindre at plantene får tilstrekkelig lys. Å henge opp arrangementet på en gren øker den uformelle sjarmen som er lett å gjøre det.

Tradisjonell hengende container

Ram inn verandaen din med hengende blomster

Denne vevde kurven i flettet er en naturlig måte å dekorere en bar vegg i et uterom. Rosa zinnias og gule knollbegonia er fokuspunktene (eller «thrillere»), blå Cape plumbago og gyllen lantana gir et ekstra hint av drama, og engelsk eføy faller over siden.

Romantisk hengende beholder

Romantisk hengende beholder

Prøv å variere omfanget av blomster og grøntområder for å produsere den vilt utemmede følelsen av å «vokse i en hage» som holder denne kurven avslappet. I denne hengende metallkurven med sphagnummose, blander større dianthus seg med mindre petunia, mens spraglete engelsk eføy og små babytårer dingler over sidene.

Moderne hengende container

Hengende sukkulentbeholder

En blanding av strukturelle sukkulenter står i sentrum i en enkel hengende fiberleireplante. Lilla vifteblomst punkterer det frodige grøntområdet, som gir en forfriskende kontrast til den dype, mørke beholderen som henger i luften.

Sukkulent hengende beholder

Sunny hengende kurv

Når en kurv er så rik på detaljer, heng den lavt nok til at du kan nyte å se på plantene som er i den, i stedet for bunnen av potten. Kombiner rush (Juncus sp.), østersplante (Tradescantia spathacea «Vittata»), echeveria (Echeveria sp.), og fossende perlestreng (Senecio rowleyanus).

Remskive hengende container

Hengende beholder med trinse

En kul brønntrinse gir en uventet vri på denne hengende kurven. Start med vanngjennomvåt lakenmose inne i en trådkurv, og legg deretter et lag plast med utstansede hull. Fyll beholderen med en blanding av potteblanding og kompostert gjødsel, og du har den perfekte potten for planting. Kombiner «Diamond Frost» euphorbia, aspargesbregne, rosa tuberous begonia, «Key Lime Pie» heuchera, «Dragon Wing» rosa begonia og «Sinbad» englevingebegonia.

Hengende geraniumbeholder

Cascading Geraniums

Den gjennomgripende formen til eføypelargonier gjør dem ideelle for oppheng av kurver og vinduskasser. Denne kurven er fylt med varianten «Sofie Cascade». Den etterfølgende eviggrønne elsker varme, krever ikke mye pleie og blomstrer vår til høst, noe som gjør den til en fargerik kandidat for verandaen din.

Hengende Begonia Container

Hengende Begonia Container

Denne rosa «Dragon Wing» begoniaen drypper med blomster hele sommeren og inn på høsten. Kombiner den med «Silver Falls» dichondra for en fargeklatt mot glitrende løvverk.

Fargerik hengende beholder

Fargerik hengende beholder

Calibrachoas i rødt, lilla og gult fylles raskt ut med blomster som ser ut som miniatyrpetunia. Med blomster hele sommeren, vil disse kurvene gi et utbrudd av farge til ethvert solfylt sted.

Hengende bregnebeholder

Klassisk hvit veranda

Legg til sjarm med hengende bregner – en typisk funksjon for enhver veranda i sør. De lysner opp et skyggefullt uterom og legger til en innbydende appell. «Boston» og «Kimberley Queen» bregner er gode valg. Glade beholdere legger også innbydende farge til denne verandaen.

Beholder hengende fra et tre

Trehengende containerhage

Heng kurvene dine på uventede steder. En krok installert i en tregren holder denne kurven med en oppsiktsvekkende kombinasjon av impatiens, edderkoppplante, begonier, bregner og eføy, som er perfekte for skyggen.

Søtpotet vinranke hengende kurv

Søtpotet vinranke hengende container kurv

For det ultimate dramaet i den hengende kurven din, legg til søtpotetranke. I farger som chartreuse, lime, lilla, svart og rød kan du lage uventede fargekombinasjoner i en containerhage. Disse etterfølgende plantene gir like mye effekt og farge som blomstene du kombinerer dem med. Prøv den klassiske «Margarita» med chartreuse hjerteformede blader eller den lilla-svarte «Blackie», som er en sprek dyrker med tre-flikete blader.

Hengende hagegruppe

Metallvegghengende containerhage med sommerplanter

Denne trioen av hagebeholdere i metall skaper eleganse i et hagehjørne. Bregner, rekeplanter, pilspissvinstokker og «Aquamarine»-pilea velter over de ytre plantekassene. Den midterste plantekassen har aspargesbregne, «Neon» pothos og «Triostar» stromanthe. Legg til dreneringshull i bunnen av hver plantekasse og hull i fronten for flere planter.