Skip to content

20 tørketolerante planter som slår sommervarmen

14 de desember de 2022

Brennende temperaturer kan true med å tørke ut dine frodige grønne planter og fargerike blomster, men bare hvis du ikke planter med omhu. Vi har samlet noen av sommerplantene våre som tåler varmen og ser nydelige ut mens de gjør det. Disse tørketolerante plantene kan holde enhver utendørsbeholder og blomsterbed i god form selv når det er lite nedbør, og varmen er nådeløs.

Prøv muntre Black-Eyed Susans for å lyse opp en vindusboks eller zinnias i alle farger – rød, oransje, gul, rosa og lilla – for å legge til interesse for en veranda med containerhage. Bruk livlig lilla verbena for å gjøre en stor uttalelse langs toppen av en støttemur, eller bruk varmetolerant lantana for å tiltrekke våre favoritthagetrekk – sommerfugler.

Aloe

Mange arter av aloe er tørkebestandige. Aloe bringer litt skulpturell interesse til landskapsarbeid takket være deres store, lysegrønne saftige blader. De kan overleve på lite vann, men vann planter av og til for å forlenge levetiden.

Angelonia

Lilla Serena Angelonia

Denne tropiske innfødte, også kjent som Angelonia angustifolia, blomstrer hele sommeren og elsker varmen. Planten viser prangende pigger av blå, lilla, rosa eller hvite blomster, og hybrider tilbyr flere fargevalg. De egner seg utmerket som sengeplanter eller i containere.

Svartøyde Susan

Svartøyde Susan Rudbeckia

Denne tidligsommerblomstrende blomsten er robust og lett å dyrke, og lyser opp hager. Kutting oppmuntrer dem til å gjenoppblomstre sent på sesongen. De to til fire-tommers blomstene har oransje-røde stråler og en fremtredende lilla-svart kjegle. Rådyr styrer vanligvis unna disse plantene.

Teppe blomst

Gaillardia

Disse lettvinte sommerblomstene har tusenfrydlignende blomster i varme farger – gul, oransje og rød. De trives med omsorgssvikt, så legg bort vannkanne og gjødsel. Blomstene deres gir utmerkede snittblomster.

Sommerfuglbusk

Sommerfuglbusk

Denne blomstrende busken, også kjent som Buddleja davidii, er en raskt voksende plante som er motstandsdyktig mot tørke. Den produserer masser av piggete blomster gjennom sommermånedene, og sommerfugler elsker dem. Kultivatorer har utviklet varianter i et bredt spekter av farger og størrelser.

Kattmynte

Kattmynte

Når den er etablert, er denne duftende planten tolerant for lavvannsforhold. Disse langlivede staudene produserer pene lilla blomster sammen med grågrønt løvverk som tiltrekker seg sommerfugler og bier. Catmint er utmerket for kantplanter da den har et viltvoksende vekstmønster.

Kysk tre

Kysk tre

Lilla sommerblomster er visittkortene til disse vakre trærne. De er tørketolerante beplantninger som setter farge på landskapet i høyden av sommervarmen. De vokser best i full sol og tåler også kystforhold.

Coneflower

Coneflower

Disse plantene er kjent for sine tørke- og varmetolerante egenskaper. Deres mangefargede blomster gir litt liv til hagen når alt annet visner i varmen. En av de mest populære er Echinacea purpurea eller lilla coneflower.

Dianthus

Dianthus

Disse tørke-tolerante og hjortbestandige plantene er kjent for sine vakre blomster og blågrønne blader. Dianthus vokser godt langs grenser på solrike steder i hagen. Blomstringstid avhenger av sorten, men hver blomst har kronblader med taggete kanter.

Lantana

Lantana

Lantanas ler av hete og fniser av tørke. Små blomster i tette klaser som ligner små nosegays vises kontinuerlig i varmt vær. I tillegg er en lantanahage sommerfuglhimmel – ingen blomster gjør en bedre jobb med å tiltrekke dem.

Madagaskar Periwinkle

Madagaskanske periwinkle

Disse buskete plantene er hjemmehørende i Madagaskar, India og tropisk Asia, og trives i fuktig og tørr varme. Blomster blomstrer på toppen av blanke blader i rent hvitt, rosa, rosa eller hvitt med en rose eller røde øyne. Blomsten var tidligere kjent botanisk som Vinca rosea, og mange kaller det fortsatt vinca. Redaktørens tips: Prøv Nirvana og Cora Madagaskar periwinkles.

Mealycup salvie

Mealycup Sage og Hot Lava Coneflower i Mary Startzman

Høye, tettpakkede blomster vises på denne planten, hjemmehørende i det sørlige New Mexico, Texas og Mexico, sent på våren. Blomstene varierer fra dyp fiolett til hvit. Skållignende beger – dekket med hvite hår – har ofte et blått eller fiolett skjær. Som andre medlemmer av salviefamilien er Mealycup Sage generelt skadedyrfri.

Portulaca

portulaca blomster rosa fuchsia

Denne kjøttfulle planten er kjent for strålende blomster i en rekke farger. Vanligvis åpner blomstene seg helt i sterkt lys og nærmer seg midt på ettermiddagen i varmt vær. Portulaca trives i høye temperaturer og intenst sollys og er ikke masete med jord.

Sedum

Steinskurd

Allsidige sedums, også kjent som stonecrop, kan vokse med lite vann. Disse blomstene vil produsere den sunneste visningen av blomster og løvverk med ukentlig vann i løpet av blomstringssesongene. Sedums blomstrer i bittesmå, stjerneformede blomster.

Spurge

Euphorbia

Hardy spurge, også kjent som Euphorbia, produserer lyse, iøynefallende blomster. Disse plantene trives selv under de varmeste og tørreste forholdene. Disse plantene med lite vedlikehold er utmerket for containere.

Threadleaf Coreopsis

Coreopsis

Sørlige innfødte, disse lettdyrkede blomstene er medlemmer av solsikkefamilien. Coreopsis gir en overflod av gule blomster. Frøene deres tiltrekker seg fugler, men ikke rådyr.

Salvia

Salvia

Denne sommerblomsten kan gå uten vann i lengre perioder og ser flott ut i bed, containere og border. Den produserer små, piggete blomster og trives i full sol. Salvia tiltrekker seg pollinatorer, inkludert bier, kolibrier og sommerfugler.

Verbena

verbena blomster

De mange utvalgene av denne blomsten er noen av hagens mest fargerike, praktiske og lettdyrkede planter. De blomstrer sent på våren, trives i varme og tåler tørke. Verbena vokser moderat raskt, og når full størrelse på noen få uker.

Yucca

Yucca

Disse plantene er tørketolerante fordi de lagrer vann i stammene. De produserer store rosetter av sverdformede blader, og noen arter har store hvite blomster. Voks som potteplanter til størrelsen overstiger din tilgjengelige innendørs plass.

Zinnia

Zinnia

Zinnias er mangeårige hagefavoritter for fargerike, runde blomster. De fleksible varmtværsplantene tjener ikke på å plante tidlig og står stille til været blir varmere. Zinnias vil blomstre mer etter stiklinger.