Skip to content

26 måter å dyrke hortensia i containere

29 de juni de 2023

Sørlendinger elsker hortensia. Det eneste som er bedre? Hortensia i beholdere. Disse nydelige blomstrende buskene er stifter i den sørlige hage, og vi har mange ideer for hortensia-beholderhagene i år. Enten du planter franske (aka bigleaf) hortensia (Hydrangea macrophylla)glatt hortensia (H. arborescens)eikeblad hortensia (H. quercifolia)panikkhortensia (H. paniculata)eller fjellhortensia (H. serrata), hjelper vi deg med å få beholderne dine i toppform og holde dem flotte i lang tid. Sjekk også ut plantetipsene våre og pleieråd for hortensia for å sikre at hortensiaene dine er sunne og glade. Vi vil til og med fortelle deg hvordan du roter hortensiaene dine, samt hvordan du endrer pH-verdien i jorden og fargen på blomstene deres. Rosa eller blå? Det er opp til deg! De eneste unntakene er hvite franske hortensiaer og fjellhortensiaer – de forblir i samme farge uansett pH i jorda. Ta hortensiaene dine en tur i favorittbeholderne dine i år – og lykke til med plantingen!

Lacecap kombinasjon

Denne beholderen kombinerer «Shooting Star» hortensia med blonder, salongpalme (Chamaedorea elegans)ananas lilje (Eucomis «Aloha Lily Leia»), «Kent Beauty» dekorativ hybrid oregano og sørlig jomfruhårbregne (Adiantum capillus-veneris) for en pen blå-grønn-lilla palett som ser nydelig ut hvor som helst.

Verandaen blomstrer

Verandaen blomstrer

Skreddersy hortensiaene dine til innredningen din. Blå hortensiaer ser nydelige ut under et verandatak malt i en klar, klassisk blå.

Søt vår

Søt vår

Denne delikate beholderen blander lyse fargetoner og muntre teksturer. Denne beholderoppskriften inkluderer «Orange Star»-stjernen fra Betlehem (Ornithogalum dubium)hortensia (Hydrangea macrophylla)«Sitronknapper» bregne (Nephrolepis sp.)echeveria og spraglete eføy (Hedera helix).

Fern Fan

Hydrangeaer i potte med bregner som flankerer inngangsdøren

Kimberly Queen Bregner passer perfekt med franske hortensiaer og «Margarita» søtpotetranke. Flankerer inngangsdøren på en skyggefull veranda, ingenting er mer innbydende.

Hvit og Grønn

Hvit og Grønn

Disse komplementære fargetonene gir en elegant touch til en innendørs beholder. Ta med kalanchoe for å gjenopprette denne beholderen (Kalanchoe blossfeldiana)hortensia (Hydrangea macrophylla)blå sprø bregne (Polypodium aureum)og «Kent Beauty» dekorativ hybrid oregano.

Hortensia-aksent

Hortensia-aksent

Denne dramatiske eviggrønne beholderen har bare et snev av blått. For å gjenskape dette utseendet trenger du «Shooting Star» hortensia, sølvblonderbregne (Pteris ensiformis)sølv dollar jomfruhårbregne (Adiantum peruvianum)og krypende fig (Ficus pumila).

Front Door Blues

Strålende rød inngangsdør på et lyseblått hus med beholdere med hortensia

Foret fremtrinnene dine med potter med knallblå hortensiaer for en munter velkomst. Hortensia blir blå i sur jord og rosa i alkalisk jord. For å endre hortensiaens farge til blå, tilsett en halv kopp hagesvovel til jorden. For å gjøre dem rosa, tilsett hagelime.

Høst botanikk

Høst botanikk

Par «Vintage Harvest» hortensiablomster med bregner og Rex begonia for en høstlig beholder i nydelige, humørfylte fargetoner. Vend til eikebladhortensia for vakkert høstløvverk, fordi det blir dypt rødt om høsten. Panicle hortensia løvverk blekner også til lysegult når været blir skarpt om høsten.

Windows med stor effekt

Vinduer med sorte skodder og Hortensia- og Ivy-vindusbokser

Tradisjonelle vinduer får et enda mer klassisk tillegg med en vindusboks fylt med grønt og en snert av rosa hortensiaer. «Aaron» hvit caladium, «Key Lime Pie» heuchera, «White Nancy» flekket død brennesle, kristtornbregne, eføy og lys rosa periwinkle kommer vakkert sammen.

Glatte hortensiaer

Potted Pink Hortensia nær Garden Archway

«Invincibelle Spirit» glatt hortensia blomstrer pålitelig, med masse rosa blomster fra tidlig sommer til frost. De kan holdes helt i solen eller i delvis sollys, og trenger jevnt fuktig, godt drenert jord. Beskjær dem tilbake på senvinteren for å oppmuntre til ny vekst.

Opp et tre

Limelight Hydrangea Tree i kurvplanter

Denne panikkhortensiaen, Hortensia paniculata «Limelight», gir en fantastisk beholder når den plantes i sin enstammede, trebuskform.

Kystvibes

Blå inngangsdør med matchende beholdere med hortensia

Dette hjemmets hvite eksteriør med en fyldig blå dør og blomstrende beholdere får en følelse av Nantucket takket være de bilde-perfekte hortensiaene.

Ta den innendørs

Innendørs Potte blå og hvit hortensia

Selv om ingenting kunne erstatte spenningen ved å se den første hortensiaen blomstre i hagen, er det fint at vi kan legge til den sørlige favoritten til et hvilket som helst sted når som helst på året. Hold disse drivhusdyrkede blomstene sunne ved å vanne bare når jorden føles tørr. Hvis brune flekker vises på bladene og kronbladene deres, har de fått for mye. På våren kan du plante dem om som busker ute.

Hold det enkelt

Front Porch blå hortensia i hvit beholder

En klassisk hvit beholder fylt med knallblå fransk hortensia gir en uttalelse uten for mye innsats foran verandaen.

Komplementære beholdere

Blå og gul containerhage

Motsetninger på fargehjulet, blått og gult utgjør et flott par. Franske hortensiaer dukker opp med en overflod av komplementære gule blomster.

Charleston Classic

Charleston vindusbokser med hortensia

Vår formel på tre ord for perfekte vindusbokser? Fyll, begeistre og søle. Fargerike blandinger av lilla, blått og rosa gir et fargerikt tillegg til dette hjemmets fortauskantsappell.

Jo mer jo bedre

Lagdelte potteplanter på verandaen

Hortensiaer i potte gjør en uttalelse blant denne ivrige gartnerens plantesamling. En rekke beholdere og et vintage plantestativ gir akkurat passe mengde patina.

Potted Perfection

Blå og hvite hortensiaer i pottene ved det hvite gjerdet

En rad med blå og hvite hortensiaer i potte sammen med en espaliervegg gir et perfekt bakteppe. Når kvelden er over, kan huseierne flytte pottene til verandaen eller spre dem rundt i hagen.

En pop av rosa

Rosa hortensia i potte

Ingenting liver opp et grønt landskap som de dristige nyansene av rosa hortensiaer i vintage kar.

Hortensia med nåde

Småblomstrende hortensiaer

Små hortensiaer gir en dose blondermykhet til denne fossende utendørs containerhagen.

En rosa-farget drøm

Blek rosa hortensia som blomstrer i terrakottapotte

Myke rosa hortensiaer trives i en rustikk beholder, og tilfører en dose mykhet til et steinete utendørs bakteppe.

Gjør det fransk

French Hydrangea Container Garden

Stable franske hortensiaer i en vakker, nøytral keramikkbeholder som minner om de som finnes i alle de parisiske hagene.

Blant eføy

Rosa fransk hortensia i beholder med engelsk eføy

Sett store, rikelige blomster av rosa fransk hortensia i en rektangulær potte med engelsk eføy som en elegant, draperende fyllplante. Sørg for å la den fosse ned langs sidene av potten for maksimal effekt.

Vevd vidunder

Potted blå hortensia i vevd kurv

Teksturen og fargen på den vevde beholderen er enkle detaljer som vil kontrastere fint med en myk, flytende spray av hortensia.

Enkel pass-alongs

hortensia potter fra utklipp

Gled dine medgartnervenner med forplantede stilker av favoritthortensiaene dine. Å overlevere blomstene i små terrakottapotter eller tinnspann gjør det bare litt mer gjennomtenkt og morsomt.

Smakfull terrakotta

Rosa hortensia i potte

Du kan aldri gå galt med en terrakottagryte, innendørs eller utendørs. Det vil alltid gi et enkelt, rustikk preg som har som mål å behage.