Skip to content

3 økologiske insektmidler til hagen din

23 de juli de 2021

For hagearbeid og jordbruk, og generelt for pleie av planter, er insektmidler noen ganger nødvendige for å unngå mulige skadedyr som angriper dem. Det er mange typer insektmidler i verden, men insektmidler er kraftige vannforurensende stoffer når de blir filtrert, og de kan også skade planten hvis konsentrasjonen er for høy.

For å unngå denne typen problemer og skade miljøet, er det økologiske insektmidler. Disse er preget av å ha en mer nøytral effekt på miljøet og ikke forurense vannet. Vil du vite hvilke økologiske insektmidler som er og hvilke egenskaper og funksjoner de har?

Økologiske insektmidler

Som jeg nevnte tidligere, er økologiske insektmidler mindre forurensende og skader ikke miljøet siden deres opprinnelse er naturlig. Når vi snakker om økologiske hager eller økologisk jordbruk, refererer vi alltid til praksis og produksjon av frukt, grønnsaker og prydplanter på en måte som ikke er støtende for miljøet. Derfor bruker vi organiske insektmidler.

Hvilke typer insektmidler er det? Vel, det er mange økologiske insektmidler og andre som vi kan lage selv av gjenstander eller hjemmelagde produkter.

Sommerolje

sommerolje

Den første er sommerolje. Det er en formulering som bare inneholder parafiniske oljer som er fullstendig respektfulle for miljøet. I tillegg har den fordelen at den på grunn av sin høye renhet er fullstendig kompatibel med andre produkter, bortsett fra sulfider.

Dette insektmidlet fungerer ved å danne seg et vanntett lag over insektet eller i områder der den er beskyttet som hindrer den i å puste. Det må tas i betraktning at dette insektmidlet er kontakt, så vi må insistere på å påføre det direkte på skadedyret det er eller det aktuelle insektet. På den annen side har den en adjuvanseffekt kombinert med andre produkter ved å øke deres overholdelse. Det er veldig effektivt mot hvite fluer, hvitfluer, bladlus og midd som edderkoppmidd. Hvis vi etter bruk av dette insektmidlet vil bruke et produkt med svovel, må vi vente i mer enn 40 dager.

Hvitløk

insektdrepende hvitløk

Hvitløk kan være et perfekt økologisk insektmiddel. Det oppnås ved å mase og presse steriliserte hvitløksløker for å forlenge levetiden. Hvitløk fungerer også som soppdrepende og bakteriedrepende middel. Dens egenskaper er mer omfattende. De påvirker insektarter som suger, bladlus, tyggelarver osv.

Det fungerer ved inntak, forårsaker visse fordøyelsesforstyrrelser og insektet slutter å mate. I noen tilfeller forårsaker det irritasjon på larvenes hud. Det tjener også til å avvise noen fugler som kan spise avlingene våre eller plantene våre. En av ulempene er endringen i lukt som den forårsaker planten. Det er bra å unngå skadedyr, men en hage som stinker av hvitløk er ikke veldig pen.

Handlingsområdene til hvitløk er:

  • Avlinger: Blomster, prydplanter, frukttrær, gress, belgfrukter, grønnsaker og vingårder.
  • Forhøsting: kontrollerer skadedyrsproblemer av forskjellige arter, spesielt for forebyggende bekjempelse hos gruvearbeidere, suckere, borere og tyggere.
  • Berørte skadedyr: bladlus, epleorm, bladlus, potetbille, snegler, wireworm, fallhærorm, liten kålsommerfugl, etc.

De trykker

Bier parasittert av midd

Det er det siste økologiske insektmidlet vi skal se i dag. Det er et insektmiddel som brukes til å kontrollere Varroasis. Den består av kaliumsalter av vegetabilske fettsyrer, Citrus Paradisi, Thymus Vulgaris og Neem Extract.

Varroasis er en ytre parasittisk sykdom som påvirker honningbien i alle dens utviklingsstadier. Den er produsert av midd «Varroa Jacobsoni Oudemans«Y Det gir høy dødelighet for bier. Hunnene til disse middene er de som parasiterer biene, spesielt dronene som kommer og går og beveger seg lenger bort fra bikupen.

Med disse insektmidlene kan vi få vår økologiske hage mye bedre pleie og uten å skade miljøet eller vannet.