Skip to content

5 ting du ikke visste om medlaren

25 de juli de 2021

Medlar er et frukttre som ofte plantes i middelhavs frukthager og generelt i de der klimaet er temperert. Den vokser raskt, og produserer mye deilig frukt I hvis indre det er ett enkelt frø som du kan så direkte i en gryte etter å ha renset det godt med vann.

Men det er sikkert flere ting du ikke visste om medlaren. Kanskje disse 5 vil overraske deg. La oss sjekke det ut 🙂.

1.- Medlaren krever ikke kalde timer for å produsere fruktene

Eriobotrya japonica

I motsetning til andre frukttrær, vår hovedperson du trenger ikke å bruke en spesifikk mengde kalde timer å produsere. Av denne grunn kan det gjøres i milde klimaer uten problemer; selv om, ja, vinteren må være litt kul, med temperaturer under null.

2.- Jordtypen påvirker fruktene

Så mye at hvis du har det i leirejord, vil du ha loquats av større kaliber, men det vil ta tid å modnes; tvert imot, hvis du har det på sandjord, de modnes mye tidligere, men vil være mindre i kaliber. Hvilken type frukt foretrekker du? Uansett hva du velger, kan du alltid endre jorda litt, og legge til elvesand eller mulch.

3.- Det er ikke bare en rekke medlar

Når vi går til supermarkedet eller en grønnsakshandler, virker de som regel alle de samme, men … virkeligheten er at det er mange varianter, inkludert Indostac, Premier, Thales, Algerie og Tanaka. Disse to siste er de mest kommersialiserte i Spania. De skiller seg hovedsakelig i størrelse og smak: for eksempel produserer Algerie små frukter med en litt mindre behagelig smak, mens Tanaka produserer store frukter og har en veldig god smak.

4.- Den er podet på to hovedunderlag

Egentlig grafer den på fem grunnstammer, men den fungerer bare bra i to: kvede og frøfranc. I den første oppstår det noen ganger problemer: den kan holde seg liten og den kan ha jernklorose; Men med den andre er det som oppnås å ha en veldig sunn medlar, med lang produktiv levetid.

5.- Trenger mye kompost for å vokse

Loquats på en gren

I løpet av våren og sommeren er det veldig viktig å betale med gjødsel rik på fosfor og kalium. Du kan også tilsette kjemisk gjødsel en måned, og organisk gjødsel neste måned for å sikre at planten ikke mangler noe.

Visste du disse 5 tingene om loquats?