Skip to content

6 kule planter for våt jord

23 de mars de 2023

Du ser det i beskrivelsen av nesten hver plante du vil bruke – «trenger godt drenert jord.» Så hva om jorden din ikke er godt drenert? Hva om det er fuktigere enn hjemmet til «Swamp People?» Vil det vokse noe der bortsett fra andemat? Selvfølgelig. La Grumpy opplyse deg.

Hardfør Hibiscus

Mange arter av hibiskus som våt jord. De inkluderer hardfør hibiskus (Hibiscus moscheutos), vist ovenfor, Texas-stjerne (Hibiscus coccineus), og konføderert rose (Hibiscus mutabilis). De trives også i godt drenert jord. Dessverre, kinesisk hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis), den mest populære og mest prangende arten, krever godt drenert jord. Men nå har du i det minste alternativer. Plant i sol.

Elefantens ører

fdrichards_phixr.jpg

Det er vanskelig å finne en staude med større, dristigere innvirkning enn elefantøre (Colocasia esculenta). Du vil ofte se den i staudebed og beholdere, men den vokser også med røttene i stående vann. Jeg har sett dreneringsgrøfter i Louisiana fylt med elefantører. Jeg har sett dem fylt med mange andre ting også, men la oss ikke snakke om det.

Iris med gult flagg

iris-012-copy.jpg

De fleste av dere er sikkert kjent med skjeggete iris, de vakre staudene som blomstrer i en regnbue av farger om våren. De trenger godt drenert jord. Ikke alle iris gjør det. For eksempel gulflagg iris (Iris pseudacorus) foretrekker våt jord. På Southern LivingFor år siden plantet vi en enkelt klump på kanten av den store dammen vår. De første plantene begynte å slippe frø i vannet som fløt over for å slå seg ned i det grunne vannet rundt kantene. Nå ringer gult flagg hele dammen. Som navnet tilsier, er dens prangende vårblomster smørgul. Andre iris for våt jord inkluderer japansk iris (Iris ensata), blått flagg (Iris versicolor), og hybrid Louisiana iris. Plant i sol.

Virginia Sweetspire

va-sweetspire-copy.jpg

Hvis du ikke vet om Virginia sweetspire (Itea virginica), du trenger å. Denne busken er hjemmehørende i det østlige USA, og kombinerer hvite, søtt duftende vår- eller forsommerblomster med rødt og vinrødt høstløvverk. Selv om den vokser helt fint i godt drenert jord, elsker den våt jord, hvor den raskt vil spre seg for å danne kolonier. «Henry’s Garnet» blir 3 til 4 fot høy. «Lille Henry» blir bare 2 fot høy. Plant i hel til delvis sol.

Ingefær Lily

ginger-lily-copy_phixr.jpg

Vanlig ingefærlilje (Hedychium coronanarium), også kjent som «sommerfuglingefær,» er en klassisk sørstatspassalong som er verdsatt for den kraftige søte duften av sine hvite sensommerblomster. Den liker konstant fuktig jord og sprer seg for å danne kolonier. Blomster vises på toppen av spir av kjekk løvverk som er 3 til 7 fot høye. Det er enkelt å dele og dele, derfor er det en flott passsalong. Plant i sol eller lett skygge.

Vinterbær

winterberry_phixr-e1397394863879.jpg

De fleste kristtorner tåler ikke våt jord, men vinterbær (Ilex verticillata) elsker det. Den vokser fint i vanlig jord også. Det er den mest prangende av alle kristtorner om vinteren, fordi den slipper bladene for å avsløre grener besatt med hundrevis av knallrøde bær som lyser som gnister. Winterberry har både hann- og hunnplanter; bare hunner produserer bær. En hann vil bestøve rundt seks hunner (tøff jobb). «Winter Red» er det fineste kvinnelige utvalget; bestøv den med hannen «Southern Gentleman». Forvent at disse buskene blir 6 til 8 fot høye og brede. Plant i hel til delvis sol.