Skip to content

7 måter å bruke natron på når du rengjør bilen

19 de februar de 2021

Baking soda (natriumbikarbonat) er kanskje en av de mest allsidige husholdningsartiklene i dag. Du kan til og med bruke natron i hagen.

Når du har noen på lager, vil du alltid kunne lage noe for tenner, helse, hår og hudpleie.

Det vil også være til fordel for hjemmet ditt, da det kan rengjøre kjøkkenvask, stekeovn, rustikke kjøkkenutstyr og andre verktøy.

Tilsynelatende har natron de samme fordelene når det gjelder bilpleie.

Dette rengjøringsproduktet vil sikkert deodorisere og fjerne flekker på forskjellige typer overflater.

Som gir en unik mulighet til å rengjøre innsiden og utsiden av bilen din, følger noen tips om ren pleie med natron.

kunstig lær

Slik rengjør du bilseter med natron.

Start med å rengjøre det indre av bilen din. Hvis du har en av disse typene sitteplasser i imitert skinn, vil et litt fuktig håndkle med litt natron gjøre susen.

Bare begynn å gni håndkleet med natron på læret, og vær mer oppmerksom på flekkene, og dette vil forsiktig fjerne smuss fra overflaten. Følg det opp ved å tørke av materialet med en fuktig klut, og interiøret ditt ser renere ut.

Tepper

Bare begynn å drysse natron på teppet, la det være der i noen minutter og støvsug dem deretter av. Denne teknikken skal bidra til å fjerne flekker og lukt fra stoffet.

Men hvis du vil være grundigere, kan du prøve å drysse natron og bare pusse overflaten med en fuktig børste. Dette skal bidra til å rengjøre stoffet ytterligere. Du kan også gjøre dette mot teppet som ligger i bagasjerommet.

Hjul og felger

Ja, du kan bruke natron til hjulene. Bare bland 3 ss natron med en del varmt vann, slik at det blir en tykk pasta.

I utgangspunktet, hvis du bruker 3 kopper natron, må du blande den med 1 kopp vann.

Påfør blandingen på hjulene og la den være der i noen minutter før du skrubber. Hvis du vil ha en ekstra rengjøringskraft, kan du prøve å legge til et dash hvit eddik i blandingen. Eplecidereddik og sitronsaft vil også gjøre jobben.

Felgene i rustfritt stål kan også begynne å se korroderte etter mange års bruk. Løs problemet ved å bruke en tykk natronpasta. Igjen har du blandet 1 ts natron og 1 del vann.

Bruk en tannbørste til å skrubbe forsiktig og fordele blandingen til felgene. Bruk varmt vann for å kvitte deg med restene, og felgene dine vil se øyeblikkelig nye ut igjen.

Batterier

Du kan også rense bilbatteriene med natron, men du må være litt mer forsiktig med dette. Fjern batteripolene og sjekk om det er korrosjon på overflaten.

Bland 1 del vann med 3 deler natron og legg den resulterende pastaen på den korroderte overflaten. Tørk terminalene tørr av natronoppløsningen og legg et lag vaselin for fremtidig beskyttelse. Fest terminalene igjen.

Baking soda fungerer bra med eddik når du fjerner rust. Så hvis du vil fjerne sterkt korrodert eller rustet materiale, er det bare å kombinere natron og eddik sammen, så suge eller spraye på overflaten. La den stå i noen minutter, og skyll for å se magien.

Setebelte

Hvis sikkerhetsbeltet ditt begynner å samle seg mye skitt, er det på tide å ta en natron. Bruk limmetoden, selv om du denne gangen blander en del natron til en del varmt vann.

Påfør pastaen på overflaten og bare begynn å skrubbe, helst med en liten og mild tannbørste. Dette vil holde stoffets integritet intakt, selv når det rengjør materialet grundig. Tørk av med en litt fuktig svamp eller klut og la den tørke av seg selv.

Speil og frontrute

Ta en litt fuktig klut og dryss litt natron på overflaten. Bruk dette til å rengjøre speil, frontrute og andre reflekterende overflater på bilen.

Ikke børst for hardt – akkurat nok til å bli kvitt den uskarpe effekten på speil og glass. Du kan også prøve å bruke dette til å rengjøre bilskiltet og vindusviskerne.

Askebeger og beholdere

Hvis du fremdeles bruker et askebeger, er sjansen stor for at det er en omfattende lukt som gjennomsyrer bilen din. Rengjør beholderen ved å drys natron inni den og la den sitte der i noen minutter.

Tørk av med en fuktig klut for å deodorisere askebegeret eller beholderen. Gjenta øvelsen etter behov eller gjør det igjen i andre bilcontainere – som de som er reservert for kaffe eller flaskevann.

Selvfølgelig er det bare noen få av teknikkene som brukes til å rengjøre bilen din med dette universalrengjøringsmidlet. Skjønnheten her er at natron ikke bare er for effektiv og giftfri rengjøring, den er også utrolig billig. De som har veldig sensitiv hud kan bare bruke vanlige brukshansker.

Finn ut flere måter å bruke natron til rengjøring, og du trenger kanskje aldri å kjøpe et annet vaskemiddel igjen.