Skip to content

Å kjenne og bekjempe edderkoppmidd

25 de juli de 2021

For noen dager siden ryddet jeg plantene på balkongen min da jeg la merke til at en av dem, som alltid vokser uten problemer, var mer falt og visnet. Jeg begynte å studere det, og det var da jeg la merke til en tynt stoff på undersiden av bladene. Det var indikatoren for tilstedeværelsen av en av vanligste skadedyr av planter: edderkoppmidd.

Det merkelige ved edderkoppmidd er at det er en liten fiende som ikke kan sees med det blotte øye, men bare når den forekommer i stort antall. En enkelt rød edderkopp er knapt en halv millimeter lang, så den blir ubemerket.

Det essensielle med den røde edderkoppen

Rød edderkopp

Populært kjent som den røde edderkoppen, snakker vi faktisk om Tetranichus urticae, en midd som ikke er rød i fargen, men endrer farge, blir grønn om sommeren og muterer til en rødaktig farge når temperaturen synker.

Som vi snakket om, er det ikke en stor edderkopp, men den lever i grupper eller kolonier, og det er mulig å legge merke til dens tilstedeværelse fordi de sammen bygger en slags bane eller spindelvev på undersiden av bladene hvis funksjon er å gjemme seg for rovdyr, selv om det letter også middens bevegelse gjennom planten.

Det er et farlig skadedyr ikke så mye på grunn av selve skaden, men fordi det er et polyfag midd, det vil si at den kan angripe nesten alle planter. Når det gjelder konsekvensene, kan edderkoppemiden bli lagt merke til av de gule flekkene som observeres i den øvre delen av bladene. De kan sees med det blotte øye, omtrent som det berømte stoffet de lager. I mer alvorlige tilfeller tørker bladet ut, eller det kan påvirke planten som helhet, og stoppe veksten.

Kjennetegn ved skadedyret

Tetranychus urticae

Ja OK edderkoppmidd kan dukke opp hele året, Det er hyppigere om våren eller høsten, det vil si med temperaturer mellom 12 og 30 grader Celsius. Varmen favoriserer reproduksjonen.

En av årsakene til deres raske spredning er reproduksjon. Edderkoppmidd reproduserer både ved parring mellom hann og kvinne, hvis resultat er en serie egg som gir opphav til kvinner; som aseksuelt, det vil si når hunnene har hanner uten å legge egg. Dette legger opp til en rask multiplikasjon av midd, da det må være kjent at hver hunn har 5 egg per dag, og de kan leve opptil 28 dager.

Til bekjempe rød edderkopp Det er mulig å påføre svovel, dryss det på planten, unngå overflødig gjødsel og eliminere de berørte plantene. Det anbefales også å øve på rotasjon, og hvis du oppdager tilstedeværelsen av pesten, kan du bruke et hjemmemedisin ved å blande det med 2 fedd hvitløk, 2 chili og en halv løk. Etter å ha silet den, må du fortynne blandingen i 3 liter vann og påføre på undersiden av bladene.