Skip to content

Aeonium, en flott plante for steinete hager

26 de juli de 2021

Det er mange planter vi kan sette i steinverket vårt, men hvis du tenker på å ha et hjørne i hagen din som minner deg om et ørkenlandskap og som heller ikke krever mye stell, så sett Aeonium. Du vil ikke angre 😉.

Dette er raskt voksende planter som du kan lage utrolige komposisjoner med. Det er mange virkelig dyrebare arter, som de du kan se på bildene i denne artikkelen. Og hvis det ikke var nok, kultivering er egnet for alle.

Aeonium haworthii

Slekten består av 73 arter av saftige planter som hovedsakelig stammer fra Kanariøya, hvorav noen finnes i Afrika. Bladene er rillede, lyse eller mørkegrønne, eller i forskjellige farger, avhengig av art. Noen har en stilk mellom 10 og 50 cm. Dens vekstrate er rask, blomstrer i veldig ung alder.

Aeoniums er veldig takknemlige planter som er i stand til å vokse i alle typer terreng, selv i leire. Men i tillegg kan de holdes i en gryte gjennom hele livet, i et helst porøst underlag (du kan blande svart torv med perlit i like deler for eksempel).

Aeonium nobile

Den mest vellykkede beliggenheten din er den hvor du mottar direkte sollys hele dagen, men den vil tilpasse seg halvskyggefulle områder, så lenge den har flere timer med lys enn skygge.

Å være en følsom for frost, er det praktisk å beskytte den inne i hjemmet og plassere den i et veldig lyst rom. Likevel, du bør vite at det finnes arter, for eksempel A. haworthii eller A. arboreum at motstå minimumstemperaturer ned til -3 ° C hvis det er kort tid. Jeg kan fortelle deg at normalt er den eneste store skaden vanligvis fallet av et par blader, men de kommer seg raskt.

Og hvis vi snakker om vanning, dette må være vanlig. I vekstsesongen, det vil si fra vår til sommer, vil vi vanne en gang i uken, og resten av året hver 10-15 dager.

Aeoniums er perfekte planter å ha hjemme og i hagen. Har du noen?