Skip to content

Alger, lav og moser

24 de juli de 2021

Alger, lav og mose ofte kan danne en grønn eller middels grå type vekst, som er støvete eller mosete, noe som kan være til stor bekymring for gartnere og selv om disse er ufarlige noen ganger kan dette tyde på at det er en mangel på styrke på den berørte planten.

Lav som vokser på lemmer er ofte en bekymring for gartnere, selv om dette sjelden er et alvorlig problem. Disse alger er flere synlig etter vått værsiden moser og lav er tilstede hele året, men disse er vanligvis mer synlige om vinteren.

Hva er problemet?

de er ikke-parasittiske planteorganismer

Alger, mosser og lav er noen ikke-parasittiske planteorganismer som til slutt legger seg på skorpe, stein og andre harde overflater.

Lav og alger er ofte forveksles med en alvorlig soppsykdom selv om de heldigvis ikke skader plantene de vokser i. De kan også gi en hage et modent utseende og foretrekker fuktige områder med minimal luftbevegelse. Men alger, lav og mosevekst kan være vanlig i planter som ikke har styrke, så dets tilstedeværelse kan indikere at den trenger litt mer oppmerksomhet, spesielt dette skjer i frukttrær og azaleaer.

Vekst og utvikling av alger, lav og mose

Vekst og utvikling av alger, lav og mose

Når det gjelder utseendet, kan vi si at alger kan sees på som en grønn og støvete avleiring på trestammene og bladene til eviggrønne og busker. Dette gjør koffertene ser lite tiltalende ut, som kan få bladene til å få en kjedelig og skjemmende fargetone, siden algen kalt Trentepohilia ser ut som en lys oransje avleiring på trestammer og grener.

Lavene som vanligvis vokser på trær og busker, er hovedsakelig av en grå farge eller også en grønn farge, De kan formes som om de var løvrike matter eller som vertikale eller hengende grener som er på barken eller på treet. Når det gjelder mosen kan vi si at forskjellige mosser kan utvikle seg på stammene eller på grenene av trær og busker, mossene kan danne store, tykke, grønne, løse eller gulgrønne tuer og også tett sammenfiltrede tuer.

Hvorfor? Alger, lav og moser finnes hovedsakelig på fuktige stederEttersom de ikke bare trenger fuktighet for vekst, trenger de den også for reproduksjon.

Lichens tilpasser seg spesielt godt fordi er i stand til å eksistere der næringsstoffer eksisterer og noen ganger er vann veldig lite. Men de vokser sakte, så i motsetning til mose og alger er de sakte å sette seg.

Lichens foretrekker områder som har ren luft, så de er vanligere i distriktene på landsbygda. Blant forholdene som favoriserer veksten i grenene, kan vi finne trær eller busker som ikke har styrke eller styrke, spesielt de som allerede begynner å dø, og i særlig grad blir veksten av laven urettferdig skylden for dårlig tilstand på det berørte planten. Det forekommer også i trær og busker som har vært uforsiktig, spesielt dette skjer når disse har blitt overbefolket, selv om lav og mose også kan vises på nye planter kraftig i fuktige områder og er veldig vanlig i vestlige deler av Europa.

Hvis alger, lav og mose blir ansett som stygge og de kan kontrolleres til en viss grad, noe som forbedrer luftsirkulasjonen. En god måte er å beskjære grenene som er overfylte og kutte den overhengende vegetasjonen.