Skip to content

Alt du trenger å vite om beskjæring av epletrær

25 de juli de 2021

De beskjæring Det er en teknikk som utføres slik at sollyset kan nå alle deler av treet godt, slik at det kan utvikle seg og vokse mye bedre. I tillegg kan du få planten til å avgi lavere grener, så det blir mye lettere for oss å samle fruktene når de er modne.

Men, Når og hvordan gjør jeg det? Hvis du vil vite alt om eplebeskjæring, kan du lese videre.

Når beskjæres epletrær?

Apple blomstrer

Beskjæring i epletrær skal gjøres tidlig på våren, når frosten har gått, men før blomstene begynner å dukke opp. Det anbefales ikke å gjøre det om høsten, siden de nye grenene som spirer kan fryse om vinteren, og heller ikke under blomstringen.

Det ideelle øyeblikket er akkurat når temperaturene, både maksimum og minimum, begynner å stige, men treet sover, tilsynelatende.

Hvilke verktøy trenger jeg?

Ved å velge riktig verktøy kan vi arbeide komfortabelt uten å skade treet. Av denne grunn er det veldig viktig å bruke beskjæringssaks for de tynnere grenene, a liten håndsag for de med en tykkelse mellom 2,5 og 5 cm, og en fjellkjede for de som er tykkere.

Hvordan beskjæres epletrær?

Beskjæringssaks

Epletrær er trær som får en litt konisk form, slik at basen har større diameter enn toppen. A) Ja, vi må beskjære / trimme følgende:

  • De som blir for store.
  • De som krysser hverandre.
  • De som ser svake eller syke ut.
  • De som vokser ned.
  • Sugerne, som er skudd som vokser nær bunnen av kofferten.

Etterpå kan vi bruke restene av beskjæringen til å lage kompost. Dermed får vi ikke bare et frukttre som gir utsøkte epler, men også restene vil bli brukt til å gjødsle eller forbedre hagejorden.