Skip to content

Alt du trenger å vite om Ficus ginseng

24 de juli de 2021

Når du leter etter et tre som fungerer som bonsai, ser du vanligvis etter en plante som har tykkest mulig stamme og en mer eller mindre formet krone, egenskaper som oppfyller bedre enn noen annen plante. Ficus ginseng. Imidlertid er det ofte tenkt at det er en lett plante å dyrke, men virkeligheten er at … det er kanskje ikke slik.

Selv om det ikke betyr at å kjøpe en er sløsing med penger. Dessuten skal vi hjelpe deg med å forhindre at det skjer med deg. Hvis du vil vite alt om Ficus ginseng, ikke gå glipp av denne artikkelen.

Historie og egenskaper ved Ficus ginseng

Hovedpersonen vår er et tre innfødt i Sør- og Sørøst-Asia. Dens vitenskapelige navn er Ficus microcarpa, selv om det begynte å bli markedsført som Ficus ginseng på grunn av røttene. Begrepet «ginseng» oversettes til «ninjin» på japansk, som på engelsk betyr «gulrot» (gulrot). Og det er at denne arten, som gulrot (Daucus carota) har napiforme røtter, det vil si med form av en kålrot som tykner på grunn av akkumulering av reserve stoffer.

Hvilket tre ville vi havne hvis vi plantet det i hagen? Øst:

Som du kan se, er det et stort tre, som kan nå 15 meter i høyden med en krone i diameter på 5-6 meter. Det er en perfekt art for å gi skygge, men på grunn av størrelsen kan den bare fås i veldig store hager, siden den også avgir luftrøtter som til slutt berører bakken, roter og tykner, og det er derfor de ender opp i hovedstammen .

Bladene er eviggrønne, noe som betyr at treet ser eviggrønt ut. De er mørkegrønne, læraktige og måler 4 til 13 cm lange. Blomstene er todyrsomme (det er mannlige og kvinnelige blomster på forskjellige individer), de er hvite og spirer mellom bladaksene. Frukten er liten, 1 cm, gul eller rød når den er moden.

Hvilken omsorg krever det?

Hvis du endelig tør å ha en, enten som en bonsai eller som en hageplante, bør du huske på følgende:

  • plassering: Det må være et sted der det er i direkte sollys, unntatt i løpet av de sentrale timene på dagen.
  • Irrigasjon: rikelig om sommeren, og noe mindre om vinteren. Du må sjekke fuktigheten til underlaget før vanning ved å sette inn en tynn trepinne for å sjekke hvor mye jord som har festet seg til det. Hvis det kommer praktisk talt rent ut, betyr det at det er tørt og at det derfor er nødvendig å vanne.
  • Abonnent: I løpet av hele vekstsesongen, det vil si våren og sommeren, må den betales med organisk gjødsel. Hvis det er i en gryte, bør væskene brukes i henhold til instruksjonene som er angitt på beholderen, men hvis den er i hagen, kan du velge å gjødsle med organisk gjødsel i pulverform (gjødsel, ormstøping, guano) og helle et lag med 2- 3 cm tykk rundt bagasjerommet en gang i måneden.
  • Beskjæring: det er ikke nødvendig med mindre det er i en gryte. I så fall må grenene som har vokst for mye, trimmes på slutten av vinteren når risikoen for frost har gått.
  • Rustikk: støtter mild og sporadisk frost på opptil -2 ° C.
  • Forholdsregler: Hvis du vil ha den i hagen, bør den plantes i minst 10 meters avstand fra enhver konstruksjon, enten det er gulv, svømmebassenger osv.

For hva bruker du det?

Ficus ginseng brukt som prydplante og for å tiltrekke fugler. Det er et veldig stort tre som produserer mange frukter som disse dyrene spiser på, så selv om det er en invasiv art mange steder som Hawaii, Florida, Mellom-Amerika, Bermuda og Sør-Amerika, er det planter i mange hager i andre områder. slik at fugler kan ha større tilgjengelighet av mat, spesielt i Brasil.

Kos deg med treet ditt 🙂.