Skip to content

Alt du trenger å vite om pavia Egenskaper og fordeler med pavia

6 de juli de 2021

De Prunus persica Det er det vitenskapelige navnet på ferskenetreet. Det er en tresort i slekten Prunus av Rosaceae-familien. Det kalles også ofte fersken og dets ferskenfrukt i amerikanske land. Dette treet kan produsere frukt som fersken, men det er også andre varianter som ikke har det fløyelsagtige utseendet på huden, og disse fruktene er kjent under navnet nektarin eller pavia. De pavia Det er en sesongens frukt av våren og sommeren som kan nytes fra månedene april til oktober. De er ganske smakfulle og inneholder en stor mengde næringsstoffer og egenskaper som vi må i denne artikkelen.

Hvis du vil vite mer om pavia, er dette innlegget ditt.

Hovedtrekkene

Pavia er en frukt som har stein og er av kjøttfull type. Den har en søt smak som ligner på fersken. Noen ganger forveksler folk ofte nektarinen med ferskenen hvis den allerede er skrelt og hakket. Den viktigste estetiske forskjellen er at nektarin eller kalkun ikke har håret som dekker huden. Den har også en noe rødere farge og helt glatt hud. Denne frukten er en rekke fersken.

Den kan spises alene, naturlig eller tilsettes i oppskrifter på søtsaker eller desserter som fruktsalat, kaker, brev, hjemmelaget syltetøy osv. De har stor næringsverdi og noen egenskaper som er gunstige for helsen. Derfor er det interessant å introdusere dem i dietter og spise dem regelmessig.

Når vi analyserer ernæringsverdien, ser vi at de bare gir 40 kcal per 100 gram, noe som blir et godt alternativ for de diettene med lavere kalorier. Du må vite det Hver 100 gram kalkun finner vi 87 gram vann, 9 g karbohydrater og 1,5 g vegetabilsk protein. Fettinnholdet er praktisk talt null og fiberinnholdet er litt over 2 gram. Når det gjelder mikronæringsstoffene, ser vi at det er en frukt med en stor mineralkilde av kalium, fosfor, magnesium, kalsium, natrium, jern, sink, jod og selen. Den har også vitaminer som vitamin C, B6, B3, B2, B1 og karotener.

Gitt sine høye ernæringsegenskaper, anbefales det å introdusere denne frukten ofte i dietter. Du må dra nytte av prisene på denne frukten i sesongen. Du må også vite at smaken i denne sesongen når sitt maksimale.

Egenskaper og fordeler med pavia

Som vi har nevnt tidligere, har denne frukten mange ernæringsmessige egenskaper som gir helsemessige fordeler. La oss analysere hva som er disse egenskapene og fordelene:

  • Hjelper med å bekjempe høyt blodtrykk: Denne frukten kan hjelpe de som lider av høyt blodtrykk, ettersom de inneholder høyt kalium og lite natrium. Dette gjør det til en utmerket mat for alle med høyt blodtrykk og bidrar til å redusere smerte.
  • Forbedrer fordøyelsene: Det er ideelt å tilsette til alle måltider som dessert. Takket være fiber- og vanninnholdet kan det forbedre mages fordøyelsesevne på grunn av koleretisk effekt. Denne effekten har evnen til å stimulere produksjonen av galle som gir bedre absorpsjon av fett, og unngår fordøyelsesproblemer som langsom og tung fordøyelse.
  • Reduserer forstoppelse: Gitt sitt høye fiberinnhold, kan det forbedre tarmtransitt og forbedre tilfeller av forstoppelse. Det kan også tas sammen med hovedmåltider eller som snacks mellom måltidene som en sunn matbit.
  • Ta vare på listen, hud og hår: siden den har god tilførsel av karotener, hjelper disse forbindelsene oss med å beskytte kroppen vår mot forskjellige plager og degenerative sykdommer. Blant disse degenerative sykdommene finner vi grå stær, hodebunnsproblemer, dermatitt, etc.
  • De forbedrer det kardiovaskulære systemet: gitt sitt høye kaliuminnhold, er det viktig å regulere hjerterytmen. De har også en annen antioksidantkapasitet. Det er viktig å introdusere disse antioksidantene i dietten for å beskytte oss mot frie radikaler. I tillegg hjelper de med å redusere og forsinke aldring og bidrar til reduksjon av ulike smerter som oppstår i kreft.
  • God funksjon av nervesystemet og muskelsystemet: Mineralene som paviaen har er med på å bidra til funksjonaliteten til nervesystemet og muskelsystemet. Dette gjør denne frukten til en av de mest anbefalte i alle livsfaser.
  • For å redusere jernmangelanemi: Vitamin C-innholdet i nektariner blir noe interessant for de som har en anemi på grunn av mangel på jern. Forbruket av dette vitaminet anbefales, da det hjelper å absorbere jern fra maten. Det er å foretrekke å ta paviaen til dessert slik at du kan absorbere all maten.

Forskjeller mellom pavia og fersken

frukt pavia

Mange forvirrer at fersken og fersken er den samme frukten. Paviaen har hvitt kjøtt, steinen er rød i fargen og de er mye søtere enn fersken. Det bør nevnes at denne frukten er mindre rikelig enn fersken. Dette er fordi det er en type frukt som er mye mer følsom for kulde. Den største overflod av disse avlingene finnes vanligvis i riviera-områder. Generelt er det varmt klima nødvendig for at produksjonen skal øke.

Det er en type frukttre som ikke tåler vinterfrost veldig bra. Når det gjelder egenskapene til begge fruktene, har begge antioksidantegenskaper og mange av vitaminene og mineralene. Fersken har en mer avrundet form, fløyelsaktig hud og en mer oransje-gul farge. Når det gjelder pavia, finner vi en glatt, lofri hud med en mer intens farge. Massen er gul og rødlig i fargen, og i tilfelle fersken er den oransje.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om paviaen.