Skip to content

Anbefalinger for dyrking av solsikker

24 de juli de 2021

En av de beste gledene er å kunne observere de store og vakre gule blomstene når sommersolen går ned.

Hvis du virkelig gjorde jobben din og du plantet en rekke solsikker med store kronblader, vil du kunne nyte dem, men når du planter solsikker er du ikke den eneste som vil høste frøene; siden høsten av solsikker er en av favoritthobbyene for feltmus, fugler, hjort og ekorn. Av denne grunn og for å overgå den lokale faunaen, må du vite det når skal du høste nøyaktig solsikkene.

Når skal du dyrke solsikkefrø

når og hvordan man dyrker solsikker

Å samle solsikker er veldig enkelt, men avgjørende når du skal dyrke solsikker Det kan få flere gartnere til å tenke på det og ganske mye. Samle frøene før rett tid Det kan føre til at du har mange lag frø som ikke er av kvalitet, så hvis du venter for lenge tid til å dyrke solsikker og frøDisse blir veldig tørre, og hvis du venter på at dyrene begynner å fullføre høsten, vil de ikke gi noe igjen for deg.

Du burde vokse solsikker i det øyeblikket kronbladene er tørre og begynner å falle av. Den grønne hodebunnen den skal være gul og litt etter litt skal den bli brun. Frøene ser fete ut og frølagene er helt svart eller de har noen svarte eller hvite striper, ifølge variasjon som de tilhører. Hvis dyr og fugler er vanskelige, kan du dekke hodene til solsikkene med et fint maske eller med papirposer, så snart du merker at kronbladene har begynt å visne.

Hvordan høste solsikkefrø

En måte å dyrke solsikkefrø er å la frøene modnes helt på stammen, til senere, på det tidspunktet da frøene er helt modne og begynn å falle, begynn å kutt stammen ca 2 centimeter under hodet av solsikke.

Så bør du raskt gni dem mot hånden din, blåse for å blåse bort halmen og la frøene tørke før du legger dem bort.

En annen måte å vokse solsikker er å la 2/3 av frøene modnes, og kutt deretter et lengre stykke stamme, omtrent syv eller ti centimeter. Pakk en papirpose rundt hodet og plasser den i et område der de er godt ventilert i minst et par uker til de tørker og sørg for at det er et varmt område, men ikke varmt.

Solsikkehøsting har en lang historie, siden den har dannet seg en del av dietten til mennesker i flere århundrer.

Indianere de pleide å samle solsikkefrø selv før europeerne begynte å ankomme, hvor ofte hodene ble kokt for å utvinne oljen, ble frøene spist rå eller bakt i ovnen ledsaget av brød, og de ble også brukt til å tilberede medisinsk sirup, som disse frøene har høyt innhold av kalium, fosfor og kalsium.

Hvordan redde frøene

lagre frø

Når frøene allerede er dyrket, kan du bruke eller lagre dem og deretter plante dem i løpet av den påfølgende sesongen. For det du må la dem tørke helt før du legger dem bort. Jo tørrere frøene er, jo lenger varer de på lager, så lagre dem i en beholder med lokk, merk beholderen og dater den.

For å holde dem fra sesong til sesong, du bør plassere beholderen i et område som er kjølig og mørkt, som kjøleskapet og for å holde dem tørre, vi kan tilsette litt kiselgel eller tilsette to ss melkepulver. Du kan også velge å fryse frøene, siden de normalt kan vare 1 år hvis de lagres i kjøleskapet.