Skip to content

Ask (Leucophyllum frutescens)

8 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en plante som brukes til utsmykning av både hager og urbane rom og som ikke har for mye vedlikehold. Er om aske. Dens vitenskapelige navn er Leucophyllum frutescens og det er en eviggrønn busk som tilhører familien Scrophulariaceae, av slekten Leucophyllum. Den stammer fra Nord-Mexico og det sørvestlige USA.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, egenskapene og pleien som asken trenger.

Hovedtrekkene

Askeblomst

Denne busken har klokkeformede blomster med 5 fliker og to lepper. Normalt, i sin naturlige tilstand, kan du ikke finne sandete tekstur i jord, siden den har stor toleranse for høye konsentrasjoner av salt. Gjennom årene har asken blitt en av de mest populære prydplanter siden de kan plasseres i områder med varmt og tørt klima. Dette er fordi de har det lavt vannbehov og hekker kan formes ganske enkelt. En av hovedfordelene er at den blomstrer over hele overflaten. Dette tjener nok poeng når det gjelder å tjene som en prydplante i urbane rom.

Busker er synlige for det blotte øye på lang avstand med et grått utseende og blader tykt dekket med sølvhår. Blomstene har en lys rosa farge og plasseres individuelt i bladakselen. Ashens navn kommer fra fargen på bladene og slik det ser ut generelt. Selv om det er sant at det er en grå busk, skyldes denne fargen hårene som dekker bladene. Den intense hvitgrå fargen skiller seg ut, noe som får den til å skinne på månelyse netter og vanligvis skiller seg ut i mørkegrønn.

I Spania har asken konnotasjonen til Agorero, trist, bærer av dårlige nyheter, selv om denne planten er eviggrønn, noe som indikerer at den har en fantastisk karakter, den kjemper mot vinden og tidevannet. Det sies at han kjemper mot vinden og tidevannet siden den holder godt oppi de sterke vindene og sprayen av det salte vannet som kommer fra havet. Og det er at denne planten har høye pH-områder, men også tåler kalkstein. En av de viktigste aspektene som denne planten har blitt bedre kjent for i prydfeltet, er dens motstand mot tørke.

Det er lite sannsynlig at det blomstrer i rik jord, da det foretrekker jord med sand tekstur og som inneholder for mye vann.

Fiolette til lilla blomster kan noen ganger være rosa. Formen er nesten som blåklokker, og de vises periodevis fra vår til høst. Askefrukten er en liten kapsel.

Askepleie

Dekorasjon med Leucophyllum frutescens

Siden det er en flerårig busk, har den stor robusthet og god ytelse hvis de brukes som hekk eller isolert plante i kystområder. Takket være de lave vedlikeholdskravene kan den brukes til å dekorere hager nær kysten. Det er en plante indikert for alle jordene med egenskaper halvtørre og områder der klimaet har lite årlig nedbør.

Gjennom året må denne planten ha full soleksponering. Dette gjør det nødvendig at plasseringen i avlingen nødvendigvis er på steder som har nok soltimer om dagen. Gitt den store toleransen for tørke og det lave behovet for vann, trenger vi ikke veldig rikelig med vanning. Vi må bare huske på at i løpet av blomstringssesongen må mengden og hyppigheten av vanning økes litt. Imidlertid er det fortsatt milde og ikke veldig vanlige vanninger.

Når vi dyrker denne planten i hager, overskrider den ikke mye mer enn en meter i høyden, og de begynner å danne avrundede busker som har åpne grener og tett løvverk. Dette anlegget det blir ganske nyttig og behagelig å ta vare på alle de områdene der det stadig er sterk vindstrøm. I tillegg skader ikke ekstrem varme det selv om vedvarende frost gjør det. Hvis området der du bor vanligvis har frost om vinteren med svært lave temperaturer konstant, vil ikke asken kunne overleve.

Når det gjelder såing, har vi nesten ingen problemer når det gjelder land. Alle de landene som har en sur natur, er minst egnet for å plante denne busken.

Askefaktorer

Askeblader

Vi skal kort oppsummere alle viktige aspekter som du må ta hensyn til i din omsorg og hvor folk ofte svikter. Det første er å så det på for fruktbar jord. Det trenger en dårlig jord som knapt holder på fuktighet. Det mest normale er å tenke at en plante trenger våt jord og vedlikehold av høy luftfuktighet for riktig utvikling. Men i dette tilfellet er det ikke. Denne planten trenger en jord med en sand tekstur og som beholder for mye vann.

Overvanning fører til at planten forårsaker rotrot og kvalitetsforringelse kontinuerlig. Blomstringen er rikelig i sommersesongen og en del av høsten. Dette avhenger helt av temperaturene og nedbøren som har skjedd resten av året. Hvis høsttemperaturen forblir høy, vil blomstringen vare lenger.

Når det gjelder forplantning av denne planten, kan den gjøres gjennom stiklinger, siden den ikke gir noen vanskeligheter. En annen måte å reprodusere denne planten på er gjennom frø. Når vi sår frøene, tar de bare noen uker å spire. Både i reproduksjon ved stiklinger og frø, må vi holde underlaget fuktet litt. Når planten begynner å utvikle seg, trenger den ikke lenger den fuktigheten. Vi må sørge for at jorden har en sand tekstur og ikke har en sur pH.

De tåler ganske godt områder med sterk vind og ekstrem tørke. Derfor bør vi ikke bekymre oss for mye om vanning.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om asken.