Skip to content

Barrenillo skader og behandling

13 de juli de 2021

Navnet på dette type skadedyr Det kommer fra formen på perforeringene de lager i trærne, noe som ligner ganske mye på en bolle.

Disse er insekter som lever av treved, galleriene de lager under barken deres, er årsaken til alvorlig skade, som til og med kan føre til at planten dør, hvis de har muligheten til å ringe trestammer eller grener av treet i sin helhet.

Hvilke planter påvirker boreren?

Barrenillo skader og behandling

Avhengig av hvilken type borer det er, disse påvirker visse planter.

Xyleborus dispar

De forårsaker skade på lønn, kastanje, poppel, holm eik, ask, or, rosa eller til og med visse furuarter.

Leperisinus fraxini

Disse insektene forårsaker skade på oliven, ask, hornbjelke, lønn, syrin, bjørk, robinia og mange flere.

Scolytus amygdali

Disse påvirker almen og mandeltreet.

Scolytus scolytus

Disse påvirker ofte alm som er svekket av galerucella. The Elm Scolithids, det som har den største faren er at de har evnen til å overføre sykdommen Graphiosis.

Phloeosinus bicolor

Disse påvirker sypressen og din.

Pine Barrenillos

Ispp, Tomicus spp, Hylurgus spp, Pissodes notatus. De foretrekker yngre furutrær som er svekket. Larven har evnen til å binde bunnen og angrepene er veldig hyppige i trærne som er transplantert med gips på grunn av problemet med hele prosedyren.

eksistere borere som er spesifikke for skotsk furu, som IIps acuminatus, som har evnen til å forårsake store skader i skogsområder der skogbruksbehandlinger blir forlatt.

Skader forårsaket av borere

Tatt i betraktning tilstanden til infeksjonen, skadene som er forårsaket av borere de kan være litt milde eller det kan være betydelig forverring i produksjonen.

Galleriene som er forårsaket av boreren i trærbarken, føre til at strømmen av salvie blir kuttet, forårsaker at grenene på planten tørker ut.

De vanligste skadene som kan oppstå er fruktenes fall, akkurat som spirer tørker ut. Hver av disse skadene er vanligvis spredt, og det er ikke vanlig at tap av stor størrelse oppstår.

Hvis boreren får grenene til den viktigste planten til å tørke ut, er det vanligvis årsaken kan forveksles i tilfelle av oliventrær, men likevel, hvis vi følger nøye med, kan vi finne små perforeringer.

Behandling for borer

Behandling for borer

I trærne som er svekket er det best at vi legger litt kompost. Det er viktig at vi eliminerer resten av beskjæringsveden omkringliggende områder slik at insekter ikke tiltrekkes. Vi må også kutte de prøvene som er for berørt.

Hvis angrepet som skjer er ganske svakt og de spiser på tretoppene, kan vi bruke behandling med Fenitrotion, Alphacypermethrin eller også Deltamethrin i den delen av stilkene så vel som i koppene, dette må vi gjenta når vi ser at planten krever det. Bortsett fra dette, kan vi vanne trærne for å øke strømmen av saft.

Som disse insektene er skjult under barken, å bruke et kjemisk produkt ville ikke være til stor hjelp.

Det beste systemet vi kan bruke er plasser beskjæring av treverk som er ca 4 cm tykke det samme er agnet. Vi lar dette være med vinterbeskjæringen, vi fjerner det til våren lenge før de voksne kommer ut av ved og så brenner vi det.