Skip to content

Birds of Prey 101: Raptorer du ofte finner i sør

22 de oktober de 2022

Rovfugler, også kalt rovfugler, er utbredt over hele Nord-Amerika. Det er mange typer rovfugler som ofte finnes i sør, inkludert hauker, falker, gribber og ugler. De kan identifiseres ved deres skarpe nebb og klør; de har også et utrolig syn, som lar dem se over store avstander og identifisere byttedyr på bakken langt under dem mens de svever gjennom himmelen. Disse artene kalles rovfugler fordi deres viktigste matkilder inkluderer fisk, gnagere og andre små og mellomstore virveldyr. Mens du vanligvis vil se rovfugler sveve høyt på himmelen, kan du også møte dem på bakken eller på en gren i et tre. Hvis du møter en rovfugl, er det et par ting å huske på. For det første, hvis du tror fuglen er skadet, ikke prøv å ta på den eller ta den med deg hjem. Ring heller nærmeste dyrelivsrehabiliteringssenter for instruksjoner. På et relatert notat, hvis du ser en baby rovfugl hoppe rundt på bakken, er det best å la den være der. Hvorfor? Den er mest sannsynlig ikke skadet. Nye fugler hopper rundt under reiret når de blir uavhengige. På dette stadiet ser foreldrene deres vanligvis på fra et tre i nærheten. Les videre for mer informasjon om rovfugler som bor i sør, samt noen måter å identifisere dem på hvis du ser dem.

Bald Eagle

Den skallete ørnen (Haliaeetus leucocephalus), med sitt hvite hode, mørkebrune kropp og buede, knallgule nebb, har lenge vært et symbol på USA. Disse fuglene er enorme; de er noen av de største fuglene på kontinentet, og de liker å leve i kystklima nær hav, innsjøer og elver.

Bredvinget hauk

Bredvinget hauk

Denne hauken (Buteo platypterus) er en liten, kompakt art med en kort, slående båndet hale, brede vinger som kommer til et punkt, og brun-hvite sperrer over brystet. Den har knallgule ben og klør og en liten, kroket nebb.

Cooper’s Hawk

Cooper's Hawk

Når moden, denne rovfuglen (Accipiter cooperii) har rødlige øyne og blågrå vinger med en lang og smal sperret (aka båndet eller stripete) hale. Umodne Coopers hauker er brune og hvite med dramatiske striper og gule øyne.

Harris» Hawk

Harris' Hawk

Harris-hauken (Parabuteo unicinctus) har et karakteristisk fargemønster – den har en mørk kropp med rødlige kobberseksjoner på de øvre delene av de avrundede vingene og hvite seksjoner på spissen av den lange halen og ved bunnen av kroppen. Det finnes oftest i de sørvestlige områdene i Nord-Amerika.

Rødhalehauk

Rødhalehauk

Som navnet antyder, denne store hauken (Buteo jamaicensis) har en rødlig hale som mangler det sperrede båndet som er så tydelig på Coopers hauker. Den har mørkebrune, avrundede vinger med subtile sperringer og en hvit underside.

Northern Harrier

Northern Harrier

Disse harrene (Circus hudsonius) holde vingene i en V-form og kan identifiseres ved en del av hvite fjær funnet der halen møter kroppen. Resten av kroppen er grå eller brun med mørkere brune vingespisser og en lysere hvit eller brunaktig underside. De kan bli funnet glidende gjennom åpne områder som sletter og jorder.

Mississippi-drage

Mississippi-drage

Disse rovfuglene (Ictinia mississippiensis) har fjær i nyanser av grått, hvitt, sølv og trekull, eller en kombinasjon av disse fargene, fra de avrundede hodene til de spisse vingene og de lange halene. De er en liten art med dype røde øyne, og de kan finnes i de nedre delene av Sør, inkludert Georgia og Alabama, og så langt vest som Texas og Oklahoma.

Osprey

Osprey

Fiskeørne (Pandion haliaetus) har mørkt, krokete nebb og store kropper – brune vinger og hvite undersider med sterk sperring over fjærene. Hodene deres er hvite og har tykke, mørkebrune striper over hvert øye og ned på hver side av hodet.

Låveugle

Låveugle

Løvugler (Tyto alba) har bleke, hjerteformede ansikter og hvit-brune kropper. De jakter om natten og har utmerket syn og hørsel, noe som gjør at de kan fange byttedyr i mørket. Kvinnelige perleugler har flekkete kister og er mer rødlige enn sine mannlige kolleger.

Barret ugle

Barret ugle

Disse uglene (Strix varia) finnes over hele det østlige USA og kan identifiseres ved deres sperrede utseende, som presenterer seg som stripete, stripete eller rutete brun-hvite fjær. De har store brune øyne, gulaktige regninger og avrundede ansikter.

Eastern Screech Owl

Eastern Screech Owl

Disse bittesmå uglene (Megascops asio) har dust av fjær over ørene som andre uglearter, men det som skiller dem er størrelsen. De er veldig små og de fleste er flekkete grå, noe som gjør at de kan kamuflere seg mot trestammer. Ungdyr er luftige og grå; noen voksne skrikugler ser også rødlige eller brune ut.

Stor hornugle

Stor hornugle

Store hornugler (Bubo virginianus) kan identifiseres ved de lange fjærtottene som finnes over uglenes ører som reiser seg over øynene på hver side av ansiktet (og ligner horn). Disse store uglene har knallgule øyne og lager den karakteristiske dype tutelyden vi alle har kommet til å assosiere med ugler.

Vandrefalk

Vandrefalk

Denne rovfuglen (Falco peregrinus) er veldig rask i luften og har vært kjent for å nå hastigheter over 300 miles per time i jakten på byttedyr. Voksne vandrefalker har mørkegrå vinger og hoder med et tettrutete mønster langs den hvit-brune undersiden av vingene.

Svart gribb

Svart gribb

Svarte gribber (Coragyps atratus) finnes over det sørøstlige USA. De utmerker seg ved sine små hoder, som mangler fjær og er grå eller svarte i nyansen. Disse gribbene har svarte fjær på tvers av de store kroppene sine, og når de trekkes ut i flukt, avslører de store, mørke vingene lange, sølvblanke tips.

Tyrkia gribb

Tyrkia gribb

Også kjent som kalkunvåger, disse fangstfuglene (Cathartes aura) har grå og svart kropp og små, knallrøde hoder, som er fjærløse og tippet med en blek nebb. I luften kan du identifisere en kalkungribb ved den karakteristiske «V»-formen den lager med sine løftede vinger.