Skip to content

Blå tomat (Solanum lycopersicum)

10 de juli de 2021

Den blå tomaten er et nytt utvalg av tomat, selv om den har blitt markedsført i noen år nå, har den ikke vært massiv. De er indigoblå på utsiden som kan bli mer intense Hvis den får mer sollys, er den rød på innsiden, lik en konvensjonell tomat og med nesten uvurderlige frø.

For tiden dyrkes denne tomaten i USA, Storbritannia og Andalusia.

Kilde

hånd som holder en plommelignende blå farget tomat

Dens opprinnelse dateres tilbake til Norwich i Storbritannia, spesielt i John Innes Research Center hvor mer enn 300 forskere samarbeidet om gjennom en prosess kjent som transgenese, endre gener på den konvensjonelle tomaten og tilsette gener av en blomst som heter Antirrhinum majus eller bedre kjent som snapdragon.

På samme måte og i andre deler av verden bidragene til den blå tomaten er studert, som i Valencia, siden de gjennom Institute of Molecular and Cellular Biology of Plants skapte blå tomater for terapeutiske formål, blant annet brukt til å lage vaksiner.

Kjennetegn

Denne modifiserte grønnsaken er vist inneholder høye proporsjoner av antocyaniner som gir den karakteristiske blå fargen og forbedrer den som en rik kilde til flavonoide antioksidanter.

Og selv om opprinnelsen først var relatert til medisinske formål, i dag er det selskaper som er dedikert til dyrking og kommersialisering, etter at det blå tomatfrøet ble utviklet av Oregon State University i USA og var tilgjengelig for kommersialisering.

Hvordan er den blå tomaten forskjellig fra de andre vanligste variantene?

I tillegg til fargen, denne tomaten har forskjellige egenskaper og fordeler enn vanlig tomat, her er noen av dem:

Smaken av den blå tomaten er fruktig, med mye juice og mange refererer til at den har en liten aroma av plomme og grønn tomat, noe som gjør den til en utmerket ingrediens for blant annet salater, gryteretter, syltetøy, sauser.

Den har litt tynnere hud enn en salat tomat og er litt mindre sur. Har en høyere sammensetning av flavonoide antioksidanter, i tillegg til å inneholde en større opphopning av vitamin A, B6, C og K, rik på mineraler som kalsium, kalium og jern, blant andre komponenter enn tradisjonelle tomater.

Siden kommersialiseringen av den blå tomaten vanligvis ikke er så vanlig, pleier å være dyrere enn tradisjonelle tomater.

Overskudd

blå tomater inne i en boks i et supermarked

Takket være komponentene rike på antioksidanter, den blå tomaten har gunstige tall for menneskekroppenDet bør bemerkes at det anbefales å konsumere rå blå tomat for å forbedre næringsstoffene og egenskapene. Blant fordelene ved forbruket av denne grønnsaken er:

 • Hjelper med å redusere betennelse.
 • Det er en regulator av diabetes.
 • Hjelper med å forhindre hjernes aldring.
 • Bekjemp hukommelsessvikt.
 • Reduserer tretthet og tretthet.
 • Dens vanlige forbruk nivåer kolesterol.
 • Det hjelper i produksjonen av kollagen som vil hjelpe oss å styrke bein og brusk.
 • Lindrer væskeretensjon.
 • Støtter fordøyelsessystemet.
 • Regulerer hormonell aktivitet.
 • Bidrar til dannelsen av røde blodlegemer.
 • Hjelper leveren med å kvitte seg med giftstoffer.
 • Stimulerer immunforsvaret og nervesystemet.
 • Forebygger hjerte- og karsykdommer.
 • Hjelper i forebygging av tykktarm, prostata og brystkreft.

Til tross for at den er så motstridende meninger om transgen opprinnelse av denne grønnsaken, den viktigste er forsvarere av økologisk mat hvor de stiller spørsmålstegn ved om den blå tomaten skal konsumeres eller ikke.

Kultur

I sin opprinnelse ble den blå tomaten produsert gjennom kryssbestøvning og etter den første høsten i 2012, det ble utviklet frø som senere skulle kommersialiseres.

Som et merkelig faktum kan vi si hvorfor tomaten ble brukt til å lage dette korset og produsere den såkalte blå tomaten, den fornuften er både vitenskapelig og logisk.

Tomat er kanskje den grønnsaken som konsumeres i større grad i hele verden. Det er enkelt å bruke i tilberedningen av forskjellige retter og fordelaktig for komponenter og næringsinnholdI tillegg favoriserer de konsentrasjonen av stoffer i huden, noe som gjør at denne grønnsaken har blitt vurdert for en så god test.

I dag er det forskjellige sentre som selger blå tomatfrø, og det er grunnen til at du kan vokse i en hage.

Hvis det er din beslutning å dyrke den blå tomaten selv, Vi anbefaler å senke frøet i litt vann Inntil det begynner å vise tegn på spiring, må du sørge for at stedet der du skal plante planten av denne grønnsaken er et sted med mye sollys og et varmt klima.

Den samme veien det er landbruksbedrifter som har viet seg til dyrking av tomat blå og at de senere markedsfører produktene sine i forskjellige supermarkeder.

Og selv om mange mennesker i dag kjøper denne grønnsaken for å tilfredsstille sin nysgjerrighet, kjøper og spiser mange andre den som en mat til som beriker deres daglige kosthold. Takk til din god smak og prangende den brukes i økende grad til matlaging av oppskrifter.

Oppskrifter

tre tomater med en farge som store plommer

Når den er vasket, kutt tomaten i tynne skiver og smak til med litt salt og olje laget av oliven.

Hvis du vil, kan du legge til biter av mozzarellaost, et snev av fersk basilikum og balsamico. Det vil være en fristelse for sansene dine på grunn av den blå tomatens saftighet sammen med kombinasjonen av ost og krydder.

Vi anbefaler også at du lager en baser tomatsaus til gryterettene dineTa noen godt vasket tomater og kok dem i en liter vann. Når vannet har kokt og du merker at tomathuden løsner lett, legg tomaten til hvile sammen med vannet.

Når den har en passende temperatur og du ikke skal brenne, ta tomatene og fjern skinnet, det blir veldig enkelt.

Bland deretter tomatene med vannet der du kokte dem, du kan ha mer eller mindre konsistens ved å tilsette mer eller mindre vann i henhold til din bekvemmelighet. Denne sausbunnen kan brukes i forskjellige tilberedninger og du trenger bare å legge til det komplementet du ønsker.

Reserver i lufttette glasskrukker og oppbevar i kjøleskapet. På denne måten vil det hjelpe deg å være raskere i tilberedningen av oppvasken din, siden du vil ha en rik basissaus som venter på å følge med alt du trenger.