Skip to content

Blomster for allergikere

20 de juli de 2021

Hvis du er en av de planteelskende menneskene som nyser ukontrollabelt fra å være i nærheten av visse blomster, vil du sikkert være interessert i å vite at det er flere som ikke vil skade deg, eller i det minste ikke så mye.

Derfor skal jeg fortelle deg noen blomster for allergikere som i tillegg til å være veldig pene, er ganske enkle å ta vare på. Sjekk dem ut og nyt plantene igjen 🙂.

Azalea

Azalea i blomst

Azalea er en eviggrønn busk som vokser til en høyde på ca 50-60cm. Dens vekstrate er ganske langsom, slik at utviklingen lett kan kontrolleres ved beskjæring på slutten av vinteren.

Trenger beskyttelse mot direkte sol, og et surt substrat eller jord og vanningsvann (pH 4 til 6).

Hortensia

Hortensiaer i en hage

Hortensiaen er en eviggrønn busk som når en høyde på ca 70 cm og produserer rosa, lilla eller blå blomster fra vår til sen høst. Han liker skyggen og hyppige vanninger (kalkfritt vann skal brukes). I tillegg kan den dyrkes innendørs så lenge den er i et veldig lyst rom.

Tenkte

Stemorsblomst

Pansy er en urteaktig plante som blomstrer om vinteren. Den vokser til en høyde på omtrent 30 centimeter, med en solfylt eksponering. Og det mest interessante er at den motstår kulde, så bare vi må vanne den omtrent to ganger i uken slik at den holdes i perfekt stand.

Rosebush

Rose blomst 'Secret'

Rosenbusken er en løvfellende eller halvårig buskplante avhengig av sorten og klimaet som når en høyde på opptil 1 meter. Det er en av de enkleste å ta vare på, siden bare Det må være i full sol eller i halvskygge, vannes veldig ofte og forhindrer at jorden tørker ut, og beskjær falmede blomster for å oppmuntre til spiring av nye..

Kjenner du andre blomster som ikke gir allergi?