Skip to content

Bruk av feromoner for skadedyrbekjempelse

14 de juli de 2021

Det naturlige er det sunneste. Du har sikkert hørt eller lest dette mer enn en gang, ikke sant? I dag er kjemiske produkter, det vil si syntetiske stoffer, selv om de er veldig nyttige hvis de brukes godt, er de veldig skadelige for miljøet. Men de har også en bivirkning som du ikke vil kunne lese i noe produkt: de gir ikke planten noen mulighet til å styrke immunforsvaret.

Av denne grunn, i Gardening On, skal jeg snakke med deg om bruk av feromoner for skadedyrbekjempelse, som er en behandling som gjør at du kan ha avlinger uten skadelige insekter uten å måtte bruke kjemiske produkter.

Hva er feromoner?

Men først og fremst, la oss se hva feromoner er. Disse De er kjemiske forbindelser som alle dyr, inkludert insekter, slipper ut for så forskjellige formål som advarsel om fare, markering av territorium, etc.. De er veldig interessante å bekjempe skadedyr, siden de ikke genererer motstand hos insekter som forårsaker problemer for planter og som også har lav miljøpåvirkning.

Hvordan brukes de?

Kromatisk skadedyrsfeller

Bruken av det vil avhenge av hva vårt mål er. For eksempel:

  • Oppdag insekter: Feromoner brukes som tiltrekker seg insekter og en felle, og det er der de ender opp med å bli fanget.
  • Unngå parring: store mengder kjønnsferomoner frigjøres i området som skal behandles, og hindrer dermed hannene i å finne hunnene.
  • Fang og smitt dem: de er feromoner som tiltrekker seg insekter og smitter dem med noe patogen (virus, sopp, bakterier) som senere vil overføre til deres kongener.
  • Fang insekter: feromoner brukes til å tiltrekke insekter til feller som inneholder insektmidler.

Hvor får du feromoner for skadedyrbekjempelse?

Disse produktene Vi kan kjøpe dem i barnehager og hagebutikker, både fysisk og online. Prisen vil variere avhengig av hvilken type vi er interessert i og produktets merke, men det er vanligvis rundt 10-15 euro.

Hva synes du om denne skadedyrbekjempelsesmetoden?