Skip to content

Bruk av slaked kalk i hagearbeid og jordbruk

4 de juli de 2021

I hagearbeid er det en risiko for at hagen din og avlingene dine vil lide invasjonen og spredningen av insekt skadedyr og andre sykdommer. Noen ganger tillater ikke jordtypen tilstrekkelig vekst av visse plantearter. Andre ganger har jorden ikke nok næringsstoffer til å mate planten. Alle disse problemene gjør det noen ganger nødvendig å bruke slaked kalk eller død kalk.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om kalk, dens egenskaper og bruksområder.

Hovedtrekkene

fjell av slakt kalk

Det er et stoff av kjemisk opprinnelse som vi bruker i mange aktivitetsområder. For å unngå feil når du bruker dette produktet, er det best å gjøre deg kjent med egenskapene til kalk. Det er også forskjellige klassifiseringer basert på komposisjoner og anbefalinger for riktig bruk. Derfor kan vi ikke si at slakket kalk har en spesifikk bruk.

Det er et stoff som dannes ved å blande vann og kalsiumdioksid.. Ved mottak av hydrert kalk frigjøres en mengde energi som er tilstrekkelig til å koke vann. En av egenskapene ved dannelsen av den slakede kalkblandingen er temperaturen på vannet som kalk reagerer med. Noen ganger kan disse stoffene fås ved å brenne kull. Vi snakker om et hvitt pulver som ser ut som hvite krystaller som motstår eksponering for ganske høye temperaturer på opptil 560 grader. . Dens kjemiske formel er følgende: Ca (OH) 2.

Dette materialet har flere verdifulle fordeler i forhold til andre hagematerialer. La oss se hva disse fordelene er:

 • Den er i stand til å beskytte overflaten mot fuktighet. Mange planter trenger beskyttelse mot overdreven fuktighet fra både jord og miljø.
 • Det har en desinfiserende effekt. Denne effekten er ganske interessant fra synspunktet på invasjonen av mulige skadedyr og sykdommer til avlingene våre.
 • Forbedrer kvaliteten på ulike konkrete løsninger. Dette er mer industrielt enn hagearbeid. Du kan imidlertid forbedre disse løsningene for å gjøre dem mer effektive på byggeplasser.

De tillater at det er umulig å bruke den til sluttbehandlet kalk. Det mest normale er at den brukes som hvert mellomprodukt.

Typer slakket kalk

Det er noen typer kalk. Vi har hydrert kalk, som er en spesiell variant. Typene varierer avhengig av sammensetningen og typen opprettelse de har. La oss se hva de forskjellige typene er:

I følge opplæringen:

 • Den hurtigtørkende blandingen kan brukes på omtrent 10 minutter uavhengig av startvolum. Noen ganger foregår trening av kalkhøydepunkt på kortere tid.
 • Kalk genererer en komposisjonsendring på omtrent et kvarter.
 • Når varigheten av den kjemiske kalkingsprosessen overstiger 30 minutter, klassifiseres den som langsom slukking.

I henhold til sammensetningen er den klassifisert i:

 • Kalk er den største fraksjonen og den produseres vanligvis i tonn.
 • Slaked kalk som har middels fraksjoner sammensatt av knust kalk. Det mest normale er at de lagres i hauger og lager.
 • I mindre satser pulverisert materiale selges i pakker som vanligvis veier noen få pund.

Bruk av slaked kalk i hagearbeid

bruk av kalk

Det er mange typer kalk for forskjellige bruksområder. Slaked kalk er en kalsiumhydroksydforbindelse som oppnås ved hydrering av kalsiumoksid (kalk) i utstyr som kalles hydratorer.

Dens bruk strekker seg til forskjellige områder som industri, kjemi, metallurgi, kosmetikk, konstruksjon, etc. Imidlertid er vi bare interessert i bruken av det innen hagearbeid og jordbruk.

Slaked kalk brukes til å forbedre egenskapene til jordbruksjord eller for frukthager, da det forbedrer jordens surhet, porøsitet og biologiske aktivitet. Å være kalsiumhydroksid, kan det også brukes som gjødsel for visse planter, da det gir kalsium som er nødvendig for vekst.

Det brukes også til å skaffe kompost fra landbruksavfall (beskjæringsrester osv.), agroindustrielt og urbane. Som nevnt tidligere hjelper det også som et biocid. Det hjelper å motvirke skadedyr ved å utøve kontroll over dem.

I fytosanitære behandlinger brukes slak kalk for å nøytralisere den sure pH-verdien i kobbersulfatløsningen, noe som vil føre til forbrenning i plantens blader og stilker. Takket være det kan Bordeaux-blandingen tilberedes. Bordeaux-blandingen er et soppdrepende middel som brukes til å forebygge eller kurere soppsykdommer, for eksempel muggsopp, skurv eller flekkete pære- og epletrær, fersken spedalskhet osv.

Andre bruksområder

bruk av kalsiumhydroksid på byggeplasser

Siden dette materialet kan gi styrke til forskjellige materialer, brukes det til taktekking med treramme. Slaked kalk brukes for eksempel til å dekke til benker, hekker, lysthus og til og med pinner i kameraer. Dette belegget bidrar også til å beskytte forskjellige bygninger mot brann.

På noen stasjoner, kalking av trærne utføres ved hjelp av kalk. For å gjøre dette er det dekket med en spesiell løsning som er basert på hydrert kalk. På denne måten forhindrer det at plantene blir angrepet av de høye temperaturene i årets varmere årstider.

En annen bruk av kalk er å forhindre at det dannes mugg på forskjellige hageredskaper. Det blir også gjort et forsøk på å unngå dannelsen av disse soppene i kjellerne.

Vi kommer til å se de forskjellige bruksområdene den har i byggebransjen:

 • Det brukes til å lage murstein, siden det skaper høy vedheft både med en mursteinoverflate og med blokkmaterialer.
 • Den brukes til å spare materiale i byggearbeidet. Kalkmørtel har vært kjent siden eldgamle tider og er laget ved å blande slakket kalk med sand.
 • Hvis det brukes på en kalsiumhydroksidbase en blekemiddelblanding fremstilles I tillegg er det et utmerket desinfeksjonsmiddel.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om kalk, dens egenskaper og bruksområder.