Skip to content

Bruk av treaske i økologisk hagearbeid

26 de juli de 2021

Før du går til butikken for å kjøpe kjemiske produkter til plantene dine, må du sjekke hva som er rundt deg, det vil si hva naturen gir deg for å øve deg på økologisk hagearbeid, et stadig mer populært alternativ som blir vedtatt av et økende antall mennesker.

I økologisk hagearbeid blir aske veldig godt brukt, da de har mange bruksområder. Det er et naturlig produkt du kan bruke på plantene dine, og det kommer fra forbrenning av tre. På landsbygda er denne innspillingen veldig populær, selv om få mennesker i byene innlemmer den i hagen.

Antiplagas

Treaske

Mens treaske har forskjellige bruksområder i landskapsarbeid, en av de vanligste er skadedyr- og sykdomsforebygging. Det er et produkt som er mye brukt i økologisk jordbruk fordi beskytter planter mot ormer og sopp.

Hvis du merker hvite flekker på plantene, er det sannsynlig at en sopp har angrepet den. Du kan drysse asken på toppen og bunnen av bladene eller oppløse den først i vann (5 ss aske i en liter vann) og deretter bruke den på planten. Det er også vanlig å plassere den ved bunnen av stammen for å tjene som en barriere mot fremveksten av meitemark.

Mengden treaske som skal brukes vil være i forhold til størrelsen på planten og antall blader på den.

Sende

Treaske

En annen grunn til det treaske Det er mye brukt i økologisk hagearbeid det er fordi det er flott naturlig gjødsel for planter på grunn av hans høyt kaliuminnhold, som forbedrer kvaliteten på planten generelt, både bladene og blomstene og fruktene. Det tilsettes vanligvis i jordforberedelsesfasen, og det drysser mellom 0,5 og 1 kg aske per kvadratmeter jord. Når du er strødd, må du blande godt for å integrere dem.

Husk å bruke asken bare når det er veldig kaldt, og unngå å støve ned jorden på veldig blåsende dager. På den annen side, husk at aske i tre øker jordens PH, så unngå denne gjødselen hvis jorden har en PH høyere enn 7,0.