Skip to content

Buksbom for ethvert landskap

25 de oktober de 2022

Buksbom har vært ryggraden i sørlige hager i århundrer, og nye utvalg tilbyr nå løsninger for ethvert landskap.

Storslåtte buksbomhager

Sørlendinger elsker buksbom. De hilser våre gjester ved døren og gir et element av glede og overraskelse når de klippes og trenes inn i topiaries og parterre. Elegante når de brukes alene og sublime som følgeplanter, de tilbyr utrolig allsidighet i enhver hage. Dessuten spiser hjort dem vanligvis ikke. Hemmeligheten til å jobbe med disse eviggrønne med fin tekstur er å velge det beste utvalget for å passe til synet og vekstforholdene. Noen blir høye som et tre og like brede, mens andre klemmer bakken. Finn ut mer om våre toppvalg som passer for sørlandet.

American Boxwood Garden

American Boxwood Garden

En av de største buksbomene, en amerikansk buksbom (Buxus sempervirens) kan vokse til mer enn 15 fot høy og bred, og den har lang levetid.

Japansk buksbomhage

japansk buksbomhage

De runde, blanke, mørkegrønne bladene av japansk buksbom (B. microphylla japonica) kan ta på seg en bronsestøping i kalde vintre når den utsettes for sørvestlig sol. Den tåler varme, fuktighet og nematoder, noe som gjør den til den beste buksbom for kystsør, selv om den klarer seg bra i hele sør.

Littleleaf Boxwood Garden

Littleleaf Boxwood Garden

En saktevoksende art fra Japan, Littleleaf (B. microphylla) er kaldbestandig og kan brukes i øvre, midtre, nedre og kystsør.

Solrik koreansk buksbomhage

Solrik koreansk buksbomhage

Et utmerket valg for lave hekker eller kanter, koreansk buksbom tåler strenge vintre, noe som gjør det til et spesielt godt valg for øvre sør.

Potted Boxwood Velkommen

Potted Boxwood Velkommen

En pen rad med buksbom står på vakt, klar til å lede gjester til døren. Disse kaldharde kanadisk-oppdrettede hybridbuksbomene har planter med rikt, grønt løvverk og en attraktiv form.

Elegant buksbomhage

Elegant buksbomhage

En elegant potager (kjøkkenhage) med en intrikat knute av avklippede buksbom i midten fungerer som et samlingspunkt for hagen. På enden av denne terrassen hviler et asfaltert sitteområde rundt en bålplass. Hvilket bedre sted å nippe til et glass vin mens det gule lyset fra solnedgangen tenner trærne ved elvebredden?

Trim og ryddig buksbomhage

Trim og ryddig buksbomhage

Massive buksbom som er mer enn 100 år gamle fungerer som ryggraden til denne fantastiske hagen, mens en geometrisk buksbomparterre langs den nedre terrassen.

Helgrønn eviggrønn hage

Helgrønn eviggrønn hage

Rader med avklippede engelske buksbom, beskyttet mot varm ettermiddagssol, myker opp rette linjer i denne lille hagen i forgården.

Se mer av denne Small Space Garden

Klassisk hagesti i buksbom

Klassisk hagesti i buksbom

En 100 fot lang ertegrusgang går ut av bassengsirkelen for å forlenge denne hagens akse fra huset. Lineære beplantninger av buksbom langs stien avslører et gresk nøkkelmotiv.

Besøk denne klassiske Virginia Garden

Boxwood Courtyard Garden

Boxwood Courtyard Garden

En skrånende sideplen tilbød det ideelle stedet for en hage mellom en ny veranda og en arbor, og skaper intim og skyggefull skjønnhet uten tyngende vedlikehold.

American Boxwood Walkway

American Boxwood Walkway

Amerikansk buksbom plantet på 1800-tallet flankerer sidene av denne rolige alléen.

Hyttehagesti

Hyttehagesti

Engelsk buksbom, plantet for å følge kurven til turen, og avklippede «Oakland» kristtorner, som forankrer hvert hjørne, gir et nikk til de tradisjonelle formene som finnes i kolonihager.

Forstads kjøkkenhage

Forstads kjøkkenhage

Denne Atlanta-hagen kombinerer leppesmellende produkter med iøynefallende farger for den perfekte tilfluktsstedet for å slappe av og underholde. Avklippede «Nellie R. Stevens» kristtorner og buksbom danner veggene, mens en trio av store krukker med rullekant som inneholder buksbom, paprika og urter forankrer den spiselige hagen.

Buksbom Topiaries

Buksbom Topiaries

Buksboms vilje til å bli klippet, formet og trent gjør den til den perfekte kandidaten for en klassisk toppiary.

10 spektakulære topiary-design

Demilune buksbomhage

Demilune buksbomhage

En dobbel rad med koreanske buksbom ringer midtfontenen. En korridor av avklippede jernvedtrær (Carpinus caroliniana) og amerikansk buksbom skaper ytterveggen til denne halvsirkelformede hagen.

Forgård Buksbom Parterre

Forgård Buksbom Parterre

Denne virkningsfulle hagen i forgården har en skreddersydd parterre av buksbom og stier av antikke murstein.

Se mer av denne Colonial Williamsburg Style Cottage

Buksbomhage med lite vedlikehold

Buksbomhage med lite vedlikehold

Buksbom og en plantekasse fylt med sedum utgjør en enkel palett. En lilla klematis-ranke trent på en veileder til høyre gir en dæsj farge.

Se mer av denne drømmehagen