Skip to content

Caimito, et frukttre som passer for tropiske hager

13 de juli de 2021

Hvis du bor et sted der klimaet er tropisk og også fuktig, er det viktig at du velger de plantene som kan leve godt i hagen din; det vil si at når de først er etablert, kan de ta vare på seg selv eller praktisk talt alene, slik som stjerne eple.

Det er et frukttre som i tillegg til å være veldig vakkert og produsere deilig frukt, gir veldig god skygge. Vil du møte ham?

Hvordan er?

Star epleblader

Hovedpersonen vår er et eviggrønt tre innfødt til Amazonas som er kjent som caimito, aguaí eller aguay og hvis vitenskapelige navn er Pouteria caimito. Nå en høyde på opptil 40 meter, med en koffert på 50 cm. Bladene er lansettformede, enkle, grønne i fargen.

Men uten tvil er den mest attraktive av planten fruktene, som er ovale i form og blir gule når de er modne. Massen er hvit, gjennomsiktig, duftende og karamellisert, og inneholder mye klebrig latex, derfor anbefales det å smøre leppene med fett slik at den ikke fester seg til dem.

Hva er bekymringene?

Hvis du ønsker å få en kopi, anbefaler vi at du følger følgende:

  • plassering: ute, i halvskygge eller i full sol.
  • til vanlig: lett sur (pH 6), fruktbar og med god drenering.
  • Irrigasjon: hyppig. Hver 2. dag om sommeren og hver 4. dag resten av året.
  • Abonnent: i de varmere månedene, med organisk gjødsel som guano.
  • Plantetid: på våren. I tilfelle uten årstider, vil noe som skjer i tropiske klima være på slutten av den mindre regntiden.
  • Rustikk: støtter ikke kulde eller frost. Minimumstemperaturen må være 18 ºC eller høyere. Du trenger også beskyttelse mot vinden.

For hva bruker du det?

Star epletre

Stjerneplet har flere bruksområder:

Kulinarisk

Fruktene, som vi har kommentert, er spiselige så lenge leppene er smurt med fett før de konsumeres. De har en sur smak, og de brukes til å spise til frokost eller smake sitronsaft.

Medisinsk

Å være en viktig kilde til kalsium, vitamin A og C og fosfor, fruktene brukes til å lindre hoste, bronkitt og andre lungesykdommer. De er også effektive mot feber, diaré, anemi og som astringerende.

Hva syntes du om dette treet?