Skip to content

Campanula portenschlagiana

10 de juli de 2021

En plante med et uuttrykkelig navn, men med veldig nyttige egenskaper er Campanula portenschlagiana. Det vanlige navnet er dalmatisk blåklokke. Det er en plante hjemmehørende i Sør-Europa som brukes til dekorasjon i hager. Fargen er veldig vakker og har egenskaper som gjør at den blir en veldig merkelig plante.

I denne artikkelen skal vi forklare alt du trenger å vite om Campanula portenschlagiana og omsorgen du trenger.

Hovedtrekkene

Rockery dekorasjon

Det er en plante av ikke veldig stor størrelse. Den er i stand til å nå 25 cm i høyden og en meter i bredden hvis vekstforholdene er tilstrekkelige. Reproduksjonen utføres gjennom selvbestøvning. Selv om den kan pollinere seg selv, siden den har blomster med hermafrodittiske enheter, bruker den også antofiler, dipteraner, coleopteraner og lepidopteraner til dette.

Bladene er eviggrønne og veldig lyse grønne. Nettstedet holdes polstret hele året. Dette gir oss en stor fordel å aldri slutte å ha et grønt teppe. Det brukes vanligvis til å trekke noen vegger, steinete hager eller lave vegger. Et av de vanlige navnene som gjør hentydning til det som brukes, er veggen.

Det faktum at det er en flerårig og polstringstype, betyr ikke at den ikke holdes i hagen for sin høye ornamentale verdi. Blomstringen er ganske vakker og er veldig langvarig. Det begynner om våren og nærmer seg sommersesongen med flere temperaturer. Den er i stand til å holde seg i blomst hele sommeren, da den er i stand til å blomstre flere ganger i løpet av denne tiden. Syrin og lilla blomster florerer, og når de er i maksimal prakt dekker de vanligvis nesten hele den vegetative delen.

Blomstring er så rikelig fra det vi nevnte før, at den er i stand til selvbestøvning. Hvis du også bruker eksterne insekter til å pollinere, skjer reproduksjonen i stort antall.

Krav til Campanula portenschlagiana

Temperatur og sollys

Kjennetegn ved Campanula portenschlagiana

Dette anlegget som er veldig vanskelig å uttale, trenger visse krav for å fungere som et godt gulvbelegg. Sannheten er at den er ganske motstandsdyktig. Imidlertid trenger den visse miljøforhold og litt pleie, slik at den kan vise seg i all sin prakt. De eviggrønne bladene er takket være at de må tåle de kalde vintrene. Derimot, Dette vil hjelpe oss med å få et veggteppe i forskjellige farger, avhengig av årstid. Vi vil ha et grønt veggteppe om vinteren og høsten og et lilla-lilla veggteppe på sommerdater.

Det er sterkt nok til å tåler noen frost ned til -10 grader. Denne temperaturen tåler den i kort tid, men den vil ikke bli skadet i det hele tatt. Dermed bør vi ikke bekymre oss for mye hvis vi ikke er vant til å ha for sterk frost i vårt klima.

Denne evnen til å motstå frost ved disse temperaturene gjør det ideelt å være en plante i fjellområder. Hvis du vil plante den i åkeren din i stor høyde, tror jeg ikke det vil ha mange problemer. Når det gjelder soleksponering, trenger halvskygge forhold. Ja det stemmer at det også kan være i full sol, men så lenge det er et litt kjøligere klima. Hvis klimaet vi sår det tørt og varmt i, for ingenting i verden, har du det i full sol. Det er i stand til å vare en viss tid uten å vanne seg selv, så vi bør ikke bekymre oss for mye.

Jordtype og vanning

Møbeleffekt

Det er ikke veldig krevende når det gjelder jordtypen der vi planter den. PH av det samme forårsaker vanligvis ikke problemer i pleien eller i utviklingen. Tåler litt sure så vel som nøytrale og noe basiske jordarter. Det som er viktig å ta hensyn til i jorda er drenering. For ikke å samle opp vanningsvann, er det viktig at dreneringen er god med god lufting. Jorda må imidlertid være stabil nok til å opprettholde en viss fuktighetsgrad. Hvis vi lar det være helt tørt, vil planten lide mye.

Den dalmatiske klokken det tåler ikke sølepytter i det hele tatt siden rotkvelning oppstår. Derfor må vi garantere balansen mellom god drenering og konstant, men moderat fuktighet. En god indikator for å vite når du skal vanne er å se at jorden begynner å tørke ut.

Hvis vi vil at planten skal ha et modellutseende og vokse ganske fort, må vi pleie jorden på egenhånd. Dosen kompost som er nødvendig for dette er mer enn nok en eller to ganger i året. På denne måten garanterer vi at jorda der den vokser har god fruktbarhet.

Formering og vedlikehold

Campanula portenschlagiana vekst

De Campanula portenschlagiana kan formeres både ved frø og ved deling av planten. Begge måter å reprodusere er effektive. Men hvis du ønsker raskere vekst fordi du vil ha alt klart før, anbefaler jeg å dele planten. På denne måten vil du garantere vekst med høyere suksessrate og på kortere tid. For å bruke denne formeringsteknikken, må du vente til våren, når temperaturen er høyere. Praktisk talt rundt blomstringstidspunktet er når du kan dele busken.

Som vi har nevnt tidligere, er det en plante som er ganske motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer. Dette bidrar til å forhindre at det blir for tøft å vedlikeholde. Ettersom det ikke trenger beskjæring eller gjødsel (unntatt en eller to ganger i året, og hvis vi ønsker optimal vekst), er vedlikeholdet enkelt. Bare vi må ta hensyn til vanning av vanning og drenering av jorden.

Å være en ganske motstandsdyktig plante, blir den vanligvis ikke angrepet av skadedyr eller sykdommer. Hvis vi lar miljøet ha for mye fuktighet, vil vi få det til å bli angrepet av noen snegler og snegler. I tillegg kan andre typiske hagesopp som dunmugg også gjøre sitt.

Som du kan se, er Campanula portenschlagiana Det er et godt valg for dekorasjon som veggdekkende plante.