Skip to content

Carambola, det stjerneformede frukttreet

25 de juli de 2021

Dette er en veldig nysgjerrig plante: når du skjærer en av fruktene, innser du umiddelbart at de er stjerneformede. Det er et tropisk tre som vokser til 10 meter, opprinnelig fra Malaysia (spesielt antas det at den kommer fra Caramboya og Laos), selv om den i dag dyrkes i praktisk talt alle tropiske regioner i verden.

Det vitenskapelige navnet er Averrhoa carambola, selv om det er mye bedre kjent med etternavnet: Kanon. Oppdag alle dens hemmeligheter.

Karambola egenskaper

Carambola Tree

Dette er et tre som når en høyde på ca 10 meter, med en mer eller mindre parasollkrone sammensatt av alternative, odd-pinnate, grønne blader. Blomstene vises i korte klynger og er rosa.

Og frukten, utvilsomt den mest karakteristiske, Det er et bær med 5 fremtredende ribber som inneholder tre til fem langsgående striae, med tynn hud, av en gylden gul farge når den er ferdig modnet, og den er spiselig.

Hvordan dyrke det?

Averrhoa carambola blomster

Hvis du vil ha ett eller flere eksemplarer, må du merke deg:

  • plassering: utenfor, i full sol, beskyttet mot vinden.
  • Irrigasjon: hyppig, mellom 3 og 4 ganger i uken i de varmeste månedene, og mellom 2 og 3 ganger / uke resten av året.
  • Abonnent: Den må gjødsles gjennom hele vekstsesongen (som sammenfaller med blomstring og frukting) med organisk gjødsel, som guano, ormstøperi eller gjødsel.
  • til vanlig: den må ha god drenering og være rik på organisk materiale. I kalksteinjord trives det ikke.
  • Rustikk: tåler ikke kulden. Temperaturer under 5 ° C skader den alvorlig.

Bruk av karambola

Kanon

Dette er en veldig prydplante, som ser veldig ut som et isolert eksemplar eller plantet i rader. I tillegg er deilig frukt med en mer eller mindre søt smak, de brukes ofte til å lage juice eller til å konsumere i salater.

Det skal bemerkes at det er det medisinsk, å kunne bekjempe diaré, skjørbuk og feber, noe som er veldig interessant, tror du ikke? 🙂