Skip to content

Ceanothus thyrsiflorus

2 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en plante som er en del av en slekt av arter av trær og busker som er veldig tolerante mot tørke og har stor prangende. Det handler om Ceanothus thyrsiflorus. De er mye brukt i utsmykning og utsmykning av offentlige rom og private hager siden de har blomster i form av blå klynger kalt California lilos. Den har en egenart og en veldig slående farge som gjør den perfekt for dekorasjon som krever svært lite pleie.

Derfor kommer vi til å vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om egenskapene, dyrkingen og pleien til Ceanothus thyrsiflorus.

Hovedtrekkene

Ceanothus thyrsiflorus

Det er også noen løvfiskarter av denne slekten og andre mer motstandsdyktige mot intens kulde. I nærheten av slekten er det rundt 50 arter av innfødte trær og busker som er ganske interessante å vite. Bladene til denne arten er vedvarende, læraktige og små. De har en blank mørkegrønn farge, og det er noen varianter som har broket løvverk. Det er kjent for å ha veldig tette tepper med et stort antall blomster i løpet av sin tid som når 0,5 og 3 meter i høyden når de er voksne.

Det er noen varianter som overstiger 7 meter i høyden, selv om det ikke er det mest normale. De kan ha et semi-oppreist lager og får lov til å lene seg mot en vegg.

Blomstens farge varierer fra mørkeblå til veldig lyse farger, og til og med hvit i noen varianter. De vokser mellom tre og åtte centimeter og består av panicles eller racemes, samt buketter eller blomster av små blomster. De dukker opp om våren og tiltrekker seg bier, fugler og andre pollinatorer. Dette gjør det til en perfekt plante for å tiltrekke pollinerende insekter til hagen din, og at andre planter også kan ha nytte.

Det er kjent under de vanlige navnene på California Lila, Huacalillo og Ceanoto. Vi må si at de mest brukte variantene i hagearbeidet ikke overstiger en meter i høyden. Blomstringene de er i stand til å produsere har en hvit eller blå farge og er veldig dekorative. Blomstringstiden er om våren, selv om alt går bra, kan de blomstre igjen om høsten.

Hvis du har et mer tørt område i hagen, kan Ceanothus thyrsiflorus det er perfekt å dekke det. Den kan også brukes med gode resultater i stein og bakker, og det er også mulig å dyrke dem i potter. De er egnede planter for hager ved sjøen, siden de tåler en viss saltholdighet i jorden. Den vil vokse uten problemer, og de vil bidra til å dekorere kysthagen.

Dyrking av Ceanothus thyrsiflorus

california lilo blomster

Vi vet at Ceanothus thyrsiflorus Det er ganske motstandsdyktig mot tørke, men likevel krever det noen krav og omsorg for riktig vedlikehold. Det første av alt er å vite eksponering og plassering av anlegget. Selv om det er en plante som støtter halvskygge godt, full soleksponering er nødvendig hvis vi vil at den skal kunne utvikle seg under gode forhold og har en vakker nok blomstringstid til å fungere som det den er, en dekorativ plante.

Den ideelle jorda for disse plantetypene er en som har en sand tekstur og en noe surere pH. Imidlertid kan den vokse i andre typer jord uten problemer. Det det er mer krevende er med tanke på drenering. Vi husker at drenering er jordens evne til å filtrere regn eller vanningsvann. Ellers kan en jord som ikke har god drenering og har noe mer kompakt jord, begynne å lagre vann og ende opp med å råtne plantene. I tilfelle av Ceanothus thyrsiflorus trenger å god drenering slik at overflødig vanning eller regnvann ikke akkumuleres.

Det tåler heller ikke leire eller overflødig fuktighet fra selve jorden. Når det gjelder vanning, Du må vanne moderat siden de er busker som motstår tørke veldig bra. Du kan tilbringe lange perioder med lite nedbør og litt mer snaut vanning som ikke vil ha noe problem. Denne planten er perfekt for de som reiser mye og ikke bruker mye tid hjemme. Tørkemotstanden til Ceanothus thyrsiflorus Det hjelper å unngå å måtte være konstant oppmerksom på vanning, så det gir mye mer handlefrihet.

Vedlikehold av Ceanothus thyrsiflorus

ceanothus thyrsiflorus blomster

Vi skal se hva som er de små vedlikeholdsoppgavene og hvilke forhold de må ha for å unngå skadedyr og sykdommer. Når det gjelder vedlikehold, vi ser at det er godt å beskjære lett når blomstringssesongen er over om våren. Denne beskjæringen består hovedsakelig av å fjerne blomsterstandene som er visnet. Dette gjør at planten kan utvikle nye blomsterstander og dra nytte av disse stilkene.

De er generelt ganske motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer, selv om visse miljø- og jordforhold kan føre til at du lider av klorose. I dette tilfellet, klorose begynner å vises hvis jorden der den plantes er veldig kalkholdig. Vi må bare unngå denne typen jord, eller hvis vi har den, kan vi så denne planten i potter.

Det er en plante som kan formeres fra treavlinger og bør gjøres om høsten. En annen metode for forplantning er gjennom ømme stiklinger som skal gjøres tidlig på våren. Og dermed, Benytt deg av godværet for å kunne vokse til det fulle.

Dens røtter har evnen til å fiksere nitrogen på underlaget. Beskjæring gjøres vanligvis uten beskjæring, og det er heller ikke nødvendig å beskjære umiddelbart etter blomstring. Det er best å så om våren. Du tåler ikke transplantasjonen godt. Denne planten kan plasseres isolert, støttet i en skråning eller vegg, eller lagt ut i tette stier for å danne en fri hekk. Repens-varianter er veldig attraktive eviggrønne bakdekkplanter.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Ceanothus thyrsiflorus og deres egenskaper.