Skip to content

Cherimoya (Annona cherimola)

11 de juli de 2021

Vaniljesaus det er en frukt med gode ernæringsmessige egenskaper, 80% av innholdet er vann. Det er en antioksidant, rik på fiber, vitamin A, B, C og mineraler som kalsium, jern, magnesium, jod, fosfor, kalium, sink og natrium, og produseres om høsten og vintersesongen.

Det er søtt, med saftig hvitt kjøtt, dets skjellete grønne hud og uspiselige frø. Treet med det vitenskapelige navnet Annona cherimola er lite, når opptil åtte meter i høyden og den kommer fra Peru og Ecuador, og er en frukt som har blitt eksportert til andre kontinenter med et subtropisk klima, og er Europa der den er mest dyrket og Spania den største produsenten i verden.

Kjennetegn

vaniljesaus eple delt i to hvor du kan se frøene

Det også kalt vaniljesaus vokser sakte, kofferten er kort og tykk og omfattende forgreninger med fløyelsagtige blader.

Det bør sås i tørt klima, og utvikler seg i temperaturer over 22 ° og under 28 ° grader. Den må vannes ofte for ikke å skade røttene, og hvert tredje år er det nødvendig å beskjære den for å lette veksten. Når samlingen er ferdig (den er for hånd) innhøstingen må beskyttes, da den raskt mykner.

Skadedyr

Heldigvis er det få skadedyr som påvirker det, spesielt melkebug og fruktfluer, som begge påvirker stilkene, fruktene og huden. Når det gjelder sykdommer som kan forårsake træråte, mangel på kraft og død av røttene.

Overskudd

Det er en frukt med mange egenskaper og fordeler for spedbarn, barn, gravide (etter medisinsk konsultasjon) kan eldre mennesker og til og med idrettsutøvere nyte det i forskjellige tilberedninger, kremer, puréer, iskrem, juice, kompott eller syltetøy som følger med måltidene.

Det er lett fordøyelig, og på grunn av det høye fiberinnholdet forhindrer det forstoppelse, tykktarmskreft og hjelper en god tarmtransitt. Det bidrar også til funksjon av forsvaret, vekst, sentralnervesystemet og muskuløs.

Hjelper de som lider av anemi ved å absorbere jern. Kalsiumet det hjelper de som lider av avkalkning eller osteoporose, det hjelper til å styrke minnet til studenter og eldre. Dens bidrag av vitamin C unngår «jernmangelanemi”.

Vaniljesaus er ideell for å eliminere væsker, det er derfor det anbefales i dietter å gå ned i vekt og hos diabetespasienter hvis forbruk normaliserer sukkernivået. På grunn av det verdifulle bidraget fra kalium, styrer det hjertefrekvensen og blodtrykket, mens det lave natriuminnholdet styrer hypertensjon.

Det er også beroligende, reduserer tretthet, depresjon og forfall. Nyttig for å kontrollere tvangsmessig atferd. I landlige områder brukes alle deler som naturlig medisin. Frøene knuses og blandet med aske til oppskrifter mot gikt, migrene, nyrestein, lus og insektmidler.

I fire tiår har den blitt brukt for å forebygge kreft. Ikke forgjeves er det anerkjent for sin kreft kreft, selv om det ikke er patenterbart siden det er en naturressurs; studier viser dets nytte ved behandling av bryst-, prostata-, lever-, bukspyttkjertel-, mage- og lungesvulster og dens kraft er i bladet Den inneholder acetogeniner og fungerer som kjemo.

I følge en medisinsk publikasjon blir kreftpasienter rammet av parasitter som er giftige for kroppen, og dette er forsvarsløst når kreftceller reproduserer raskt. Med en urteterapi opprettet basert på denne planten Avspilling ble funnet å være fullstendig stoppet.

Typer

Et vaniljesaus funnet på en tregren i ferd med å fange

Leovis: huden din har ingen ujevnheter, ingen merker.

Skrevet ut: fruktene er store og raskt i utvikling, og skinnet har hull.

Umbonata: små og spisse støt. Fruktene er velsmakende, middels og med mange frø.

Tuberculata: fruktene er av sen modning og middels størrelse.

Mammillata: ligner på ananas, huden deres er glatt, stor, velsmakende og aromatisk.

Cherimoya kan ikke holdes lenge og bør behandles med forsiktighet fordi huden din er følsom for berøring blir lett svart. Det anbefales ikke å oppbevare det i kjøleskapet da det ikke modnes, og hvis du vil spise det kaldt, må du plassere det i kjøleskapet i noen få minutter.