Skip to content

Cherry Van egenskaper

12 de juli de 2021

Kirsebæret er et frukttre som det finnes mange varianter av, og en av dem er varebilen. Dens vedlikehold og vedlikehold er det samme som andres, men det er en av de mest interessante på grunn av den store produktiviteten og den utmerkede smaken.

Vil du vite hva som er opprinnelsen og egenskapene til Van-kirsebærtreet? Vel, la oss dra dit 🙂.

Hvor er du fra?

Van kirsebær er et frukttre som, som alle kirsebærtrær, har et vitenskapelig navn som er Prunus avium. Denne sannheten ble oppnådd i Canada av Summerland forskningsstasjon, i et år som er uklart, men han vet at det var mellom 1936 og 1944.

Det er en plante som brukes mye for å skaffe nye varianter, som: Canada Giant, Celeste, Cristalina, Satin eller Sunburst, blant andre.

Hva er deres egenskaper?

Treet har en semi-oppreist bæring, og er kraftig; slik at den kan dyrkes i mellomstore til store hager eller frukthager. Det er selvsterilt, noe som betyr at det trenger et utvalg som ikke er selvsterilt for pollinering. Å produsere en god mengde frukt trenger 668 timer kulde under 7 ° C. Først da vil du kunne høste dem mer eller mindre mot april måned på den nordlige halvkule.

Når de er modne, vil du se det er 27-28mm i størrelse, med en reniform form og en veldig attraktiv granatfarge. Fargen på massen er mørkerød, og den har en fast konsistens. I tillegg har den god motstand mot sprekkdannelse, og hvis dette skulle skje, ville det normalt være i det apikale området.

Det er også viktig å merke seg det det er følsomt for virose (sykdom overført av virus, som forårsaker mosaikklignende flekker på bladene), allerede monilia (en sykdom overført av sopp som påvirker fruktene og ødelegger dem). Heldigvis kan sistnevnte unngås ved ikke å fukte fruktene når de blir vannet og behandle treet med soppdrepende midler. For bakterier er det mest effektive å kjøpe sunne planter, siden de er veldig vanskelige å eliminere.

Monilia i kirsebær

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.