Skip to content

Citron (Citrus medica)

11 de juli de 2021

De sitron Det er et frukttre som, i likhet med sitronen, produserer frukt som sjelden blir spist fersk. Likevel er det en veldig interessant plante å ha i hagen, siden den er ganske liten, og siden den forblir eviggrønn, gir den en ideell nyanse for lavere planter, som for eksempel bregner eller bromelia.

Hvis du vil vite mer om sitron, dens egenskaper og selvfølgelig pleie, så skal vi snakke med deg om henne.

Opprinnelse og egenskaper

Sitrus medica blomst

Hovedpersonen vår er et eviggrønt frukttre eller tre som er hjemmehørende i Asia. Dens vitenskapelige navn er Sitrus medica, og er populært kjent som sitron, sitron, ponsil sitron, fransk sitron, grapefrukt eller sitron. Nå en høyde på mellom 2,5 og 5 meter, med en vridd koffert.

Bladene er enkle, alternative, elliptiske til lansettformede, læraktige, opptil 18 cm lange, med en mørkegrønn øvre overflate og duftende (de lukter som sitron). Blomstene er hermafrodittiske, også aromatiske, hvite til lilla i fargen. Frukten er avlang eller kuleformet opp til 30 cm i diameter, og inni finner vi små, glatte og hvite frø inni.

applikasjoner

I tillegg til å bli brukt som pryd, essensiell olje brukes til lunge- og tarmproblemer. Frukten er også mye brukt som ingrediens i forskjellige oppskrifter.

Hva bryr de seg om?

Sitrus medica tre

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

  • plassering: det må være ute, i full sol.
  • Land:
    • Gryte: universelt voksende substrat blandet med 30% perlit. Det er også interessant å tilsette litt (10-15%) organisk gjødsel, som kugjødsel.
    • Hage: vokser i fruktbare, godt drenerte jordarter.
  • Irrigasjon: 3-4 ganger i uken om sommeren, og noe mindre resten av året.
  • Abonnent: om våren og sommeren med organisk gjødsel. Bruk flytende gjødsel hvis den er pottet.
  • Multiplikasjon: ved stiklinger av grener på 2-4 år på slutten av vinteren.
  • Rustikk: den motstår frost ned til -5 ° C.

Hva syntes du om sitronen?