Skip to content

Clathrus crispus

12 de juli de 2021

Sopp er mikroorganismer som bor på hele planeten. Det er mange, mange forskjellige arter, og det er noen som har veldig, veldig nysgjerrige former. En av dem er Clathrus crispus, funnet i Amerika.

Den karakteristiske skarlagenrøde fargen som tiltrekker seg mye oppmerksomhet, men nettopp av den grunn vi bør ikke konsumere det under noen omstendigheter siden det er et tegn som forteller oss at det er giftig.

Hvor er han fra?

Clathrus crispus

Hovedpersonen vår er en sopp med vitenskapelig navn Clathrus crispus, selv om det populært er kjent som et rødt flisbur. Det er innfødt til de to Amerika, men Det finnes mer på Florida-siden og Gulf Coast, i nærheten av treavfall, plener, hager, dyrket jord, etc. Det er en veldig nysgjerrig art, ikke bare på grunn av sin form og farge, men også på grunn av den forferdelige stanken den avgir, som er resultatet av et brunt tyktflytende stoff som dekker det indre.

Det ligner på Clathrus ruber, som finnes i California og Mexico, men denne har ikke kronene som C. crispus.

Hva er deres egenskaper?

Clathrus crispus sopp

Fruktkroppen måler opptil 10 x 15 cm og får formen på en rund, oval eller uregelmessig ball.. Den har opptil 50 «hull» som er jevnlig justert og svampete. I ungdommen er den innkapslet i et blekt «egg» som skaper en hvit volva rundt basen når den er moden. Sporene måler 4 x 2 µ og er avlange elliptiske glatte.

På grunn av den dårlige lukten den avgir, det er lett for fluer å komme raskt og raskt til den for å mate, som du kan se på bildet ovenfor.

Hva syntes du om Clathrus crispus? Sannheten er at det er så mange typer sopp at det å kjenne dem alle kan ta livet ut, men i det minste de som er farlige, er det viktig å vite godt hvordan de er for å unngå problemer.