Skip to content

Cola mutter

11 de juli de 2021

Du vet kanskje ikke cola mutter. Med navnet vil det ha påminnet deg om et produkt som brukes over hele verden, Coca Cola. Og det er at denne nøtten brukes som en av nøkkelingrediensene i denne brusen som konsumeres over hele verden. Dens vitenskapelige navn er Cola acuminata Og det fungerer ikke bare for fremstilling av denne brusen, men den har også gode terapeutiske egenskaper som har blitt brukt i mange år.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om kolanøtten og dens egenskaper. Vil du vite mer om det? Du må bare fortsette å lese.

Hva er kolanøtten?

cola acuminata

Det første vi må vite er hva denne kolanøtten er. Den kommer fra colatreet, som kommer fra jungelen i det tropiske Afrika. Det er et eviggrønt tre som er opptil 20 meter høyt. Blant bladene finner vi stjerneformede blomster og ovale blader.

Det er mer enn 125 forskjellige arter av cola nøttetrær med noen variasjoner blant de spiselige fruktene de har. Blant de artene som mest interesserer mennesker å introdusere i Coca Cola brus, er Bitter Cola (Garcinia kola), skarp hale (Cola acuminata) og apehalen (Cbølge suboppositifolia).

Denne maten har blitt fortært av mange kulturer i Vest-Afrika takket være dens evne til å øke folks humør og for sin store evne til å redusere og tilfredsstille appetitten. Det er noe du ser etter når du vil gå ned i vekt. Å prøve at sult ikke dreper deg i tider med vekttap er den beste tingen å gjøre. Takket være kolanøtten har mange mennesker lyktes.

Det har blitt brukt gjennom historien for åndelig praksis fra de forskjellige stammene og til og med i spådomsritualer. Kola mutter ekstrakt Det brukes som en naturlig smak i mange deler av næringsmiddelindustrien.

Hovedfordelene ved Cola acuminata

kolanøtter bivirkninger

For tilberedning av Coca Cola har denne nøtten et høyt koffeininnhold, og det er derfor den blir et av nøkkelelementene. Det har forskjellige fordeler ved terapeutisk bruk. Det høye innholdet av mineraler som kalium, kalsium og magnesium gjør det til en supermat som ledsagende valnøtter.

Vi skal lære fordelene med denne frukten en etter en.

Som et stimulerende middel

kolanøttblomster

Kolanøtt er en veldig sunn mat og har en høy konsentrasjon av koffein. Bare en nøtt har en høyere konsentrasjon av koffein enn to kopper amerikansk kaffe. Denne mengden er det nødvendige for å stimulere ethvert sentralnervesystem hos et menneske.

Kolanøtt kan konsumeres på forskjellige måter. Dette er hvordan koffeininnholdet vil avhenge. Vi kan konsumere det rå, herdet i 6 måneder, malt, tørket i solen i omtrent 40 dager eller til og med lagret i et år. Avhengig av hvordan vi bruker det, vil vi ha en prosentandel koffein som varierer mellom 1,5% og 3,8%.

For idrettsutøvere er inntak av kolanøtter viktig for å hjelpe både fysisk og mentalt og forhindrer å bekjempe effekten av tretthet. Hvis vi spiser det i flytende form, hjelper det å stimulere sentralnervesystemet, øke hjertefrekvensen og metabolske hastigheten. Problemet med å drikke Coca Cola oppstår når så mange mengder sukker blir introdusert for det.

Det er noen studier som viser at inntak av et tilskudd basert på Kola-nøtt og Ma Huang hjelper deg å miste kroppsfett, dårlig kolesterol og mer vekt. Det er et koffeintilskudd.

Som en antioksidant og betennelsesdempende

Kolanøtt fordeler

Kolanøtten har noen forbindelser som har antioksidanter og betennelsesdempende fordeler for kroppen. Studier har vist at inntak av koffeinfri ekstrakter av kolanøtter bidra til å redusere betennelse. Det sies at denne effekten kan oppnås takket være antioksidantvirkningen av fenolforbindelser i valnøtter.

Som et antimikrobielt og antihypertensivt middel

kola nøttetre

Som vi har nevnt tidligere, er det flere studier som viser de terapeutiske fordelene med kolanøtten. Og det har de alkaloider, tanniner, saponiner, fenoler og flavonoider. Disse stoffene brukes til å bekjempe noen sykdommer som er resistente mot bruk av antibiotika.

Det har også vært mulig å demonstrere potensialet for den antibakterielle aktiviteten til kolanøtten takket være en hemmende effekt på veksten av bakterier. Derfor er det perfekt for å forhindre sårinfeksjoner, abscesser og blod.

På grunn av effekten vi tidligere har kalt som griper inn i sentralnervesystemet, er det bevis for at denne frukten det kan ha ytterligere effekter på det kardiovaskulære systemet. Det er viktig å kontrollere spenningen vi har, og fremfor alt i visse aldre. Et spenningsproblem kan føre til andre mer alvorlige problemer. Derfor er kolanøtten en perfekt mat for å regulere høyt blodtrykk.

Bivirkninger

cola acuminata på bakken

Som med nesten alle matvarer av denne typen, kan overdreven eller ukontrollert inntak forårsake bivirkninger. Som med nesten alle kosttilskudd, kan inntak av dem i overkant forårsake alvorlig skade. I dette tilfellet, Uansvarlig forbruk av kolanøtter har en negativ effekt på tennene. Dette resulterer i dårlig ånde og flekkerproblemer.

Hvis forbruket er ansvarlig, må du bare være forsiktig med den høye konsentrasjonen av koffein, spesielt hvis du tar noen medisiner som efedrin, benzodiazepiner, propranolol og kinolonantibiotika.

Ditt forbruk Det anbefales ikke under graviditet, da det kan forårsake gastrointestinale problemer.

Avslutningsvis kan vi si at inntak av matvarer som overføres av mange stamme- og historiske kulturer kan gi fordeler i dag. Fordeler ikke bare for den stimulerende effekten og den høye konsentrasjonen av koffein, men det er også bra for immunforsvaret, kardiovaskulærsystemet og luftveiene.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om kolanøtten og dens gode ernæringsegenskaper.