Skip to content

Cotoneaster dammeri

9 de juli de 2021

Vi skal snakke om en busk med bær og hvis farge er høstlig. Det handler om bushen Cotoneaster dammeri. Det er en plante som er hjemmehørende i Asia, og dens utseende ser ut som en dekkende plante. Det når vanligvis sin maksimale størrelse raskt. Derfor er det en utmerket plante for å dekke de mindre befolkede områdene i hagen. Den er ideell å bruke og fikse i bakker.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene til Cotoneaster dammeri og hvilken omsorg du trenger.

Hovedtrekkene

Dekningsanlegg

Denne busken har vedvarende og små blader med en oval form og lys farge på oversiden og lysegrønn på undersiden. De fleste blomstene produseres om våren og er hvite. Fruktene ledsages imidlertid ikke av blomstring, men produseres om høsten og har oransje farge. Dette er grunnen til at denne typen busk sies å ha bær for høstens utseende.

Bladene er eviggrønne, så vi vil se dem gjennom året. Selv om høsten trenger ikke denne planten å beskjæres. Dette gjør stell og vedlikehold av denne arten mye mindre enn for andre busker. En av fordelene med å ha denne planten i hagen er at de tiltrekker seg fugler, og det hjelper derfor å opprettholde faunaen og reproduksjonen av resten av plantene.

Røttene til Cotoneaster dammeri de er ganske normale. De er ikke veldig dype og trenger ikke å bli kontrollert i veksten. De passer for de fleste steder der du kan se andre planter rundt deg som ikke vil konkurrere om næringsstoffer. Å være en busk er åpenbart ikke tilpasset interiør eller lukkede rom. Plasseringen må være utendørs.

Krav til Cotoneaster dammeri

Denne typen busk tåler tilstrekkelig lave temperaturer ned til -12 grader. Dette gjør det til en perfekt plante å ha i områder med kaldt klima. Hvis pleien er riktig, er denne planten vanligvis ikke følsom for forskjellige vanlige skadedyr i hagen. Hvis vi forsømmer det, hvis det kan lide av en eller annen pest.

Når det gjelder underlaget, fungerer det på mange typer underlag. Det er riktig for underlag som ikke har mange næringsstoffer. Den kan vokse i dårlig og sandjord, men i disse sandjordene ser vi vanligvis en høy andel sand, og det sparer ikke vann veldig bra. Av denne grunn er dyrking av planter i disse jordtyper vanligvis mer komplisert, og en større imprecation-teknikk er nødvendig for vanning. Det som er bra med denne typen jord er at arter som trenger god drenering tilpasser seg ganske godt. Denne busken kan tilpasse seg tørre jordsmonn som er mer infertile og har lav kapasitet til å holde på vann.

Den er også egnet for bruk på fuktig jord. Disse jordene har en tendens til å lagre alle typer fuktighet i nærheten av dem. Normalt er det vanskeligere å evakuere vannet i denne typen jord, så vanning bør være mer moderat. Noen planter kan ikke støtte denne typen jord fordi de ikke tåler overflødig vann.

Cotoneaster dammeri den kan sås i fruktbare underlag. Hvis disse jordene er ordentlig befruktet og har en høy mengde næringsstoffer, vil vi kunne se større vekst fra blomster og blader. Den kan overleve i tunge underlag som leirholdig eller robust jord eller som porøsiteter der dyrking er vanskeligere. Disse jordsmonnene er de som burde og sprekker, og hindrer røttene i å vokse normalt. Derfor er denne typen gulv vanskeligere å jobbe med.

Det er ideelt å brukes i bergarter, til å danne massiver, i bakker osv. Dette er på grunn av deres pleie er ganske lav. Vi kan også bruke den i potter, og den vil tilby en slags foss av grønt.

Omsorg for Cotoneaster dammeri

Busk Cotoneaster dammeri

For vi skal ta hensyn til omsorgen som denne planten trenger for å kunne vokse riktig. Det første du bør vurdere er plasseringen. Selv om den tåler kulde og lave temperaturer, krever den en plassering i full sol. Det er i stand til å overleve halvskygge eller til og med skygge, men det er ikke det mest ideelle. Jorda må være fruktbar og dyp, selv om den er i stand til å overleve i andre jordtyper. Den tåler sure, basiske og nøytrale jordarter, så vi har ikke problemer med pH.

Når det gjelder vanning, bør det være moderat om vinteren for å øke om sommeren til et par ganger i uken. Alt dette avhenger også av hvilken type jord vi har plantet den. Hvis vi har en jord der dreneringen er ganske god, må vi vanne oftere. På den annen side, hvis jorden er våt, bør vi ikke vanne så ofte siden den er i stand til å opprettholde en viss grad av fuktighet hele tiden.

Det er ikke nødvendig å beskjære seg selv. Du kan bare kutte grenene som tørker, slik at de kan vokse kraftigere. Når det gjelder å reprodusere dem, kan vi gjøre det på to måter. Vi kan multiplisere dem med stiklinger og med deres små røtter som finnes i grenene. Disse røttene kan anskaffes når planten utvikler seg gjennom jorden.

Nysgjerrigheter

Cotoneaster dammeri

Som vi har nevnt tidligere, kan denne planten plasseres i små potter og med lite penger til å beskjære plantens røtter og grener. På denne måten får vi en bonsai. En annen interessant ting som kan gjøres med denne planten er å kutte noen få grener som har de røde fruktene og plassere dem i en vase for å dekorere hjemmet vårt.

Denne planten er ideell å ha i hager, siden den ikke trenger mye pleie. Om vinteren kan den overleve perfekt med regnvann så lenge vi ikke har et veldig tørt eller varmt klima. Vi må huske at selv om denne planten skal være i full sol, er den ideell å beskytte den i tider når solen er mer intens.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan vite mer om Cotoneaster dammeri.