Skip to content

Cotoneaster horizontalis

12 de juli de 2021

De Cotoneaster horizontalis Det er en plante som tilhører rosefamilien. Den har et stort utvalg av blomster og frukt og en stor ornamental kraft. Innfødt i Europa, Afrika og Asia, kan det allerede finnes over hele verden. Hvis de får omsorgen de trenger, kan du nyte en flott prydplante i hagen din og med god frukt.

Vil du lære egenskaper og stell av Cotoneaster horizontalis? Fortsett å lese 🙂

Hovedtrekkene

Denne busken har tynne grener og ganske små runde blader. Blomstene er også små i størrelse. De ser ut til å spire gruppert i klynger som ligner på rosene. Som vanlig, de er hvite eller rosa i fargen. Fødselstidspunktet er om våren og de faller når bærene (fruktene deres) ser røde eller oransje ut. Disse bærene fungerer som mat for fugler.

Nødvendig pleie av Cotoneaster horizontalis

Cotoneaster horizontalis skyter

Grenene kan utvikle seg på en rotete måte, så blomstene er verdt å se når de er vokst. Ideelt sett kutter du utvidelsene som kan forårsake noen punkteringsulykker.

Din verste fiende er soppene som forårsaker alvorlig skade. For sopp må råten i de mest berørte områdene behandles. På denne måten vil de ikke spre seg gjennom resten av planten. Hvis insekter er tilstede, er kalksvovel et utmerket produkt for å drepe dem.

Denne planten er perfekt for overflater, selv om den også kan dyrkes i potter. Du bør bare finne de store beholderne, siden busken vokser mye og også røttene. Vann cotoneasterfrø i pottene, som har et vannutløp. Om en måned, vil du se at planten allerede har spiret, og den vil være klar til å dekorere terrassen din med sine små og fargerike blomster.

Med disse tipsene kan du ta vare på cotoneaster horizontalis.