Skip to content

Cryptolaemus montrouzieri

5 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et av insektene som hjelper oss med skadedyrbekjempelse, for eksempel cochineal. Det handler om Cryptolaemus montrouzieri. Takket være effektiviteten mot behandling av melkeboller i avlinger, har den blitt introdusert i forskjellige områder over hele verden. Og det er at det hjelper mye å kontrollere og redusere bruken av plantevernmidler til behandling av forskjellige skadedyr.

Derfor skal vi fortelle deg alle egenskapene, morfologien, livssyklusen og bruken av Cryptolaemus montrouzieri.

Hovedtrekkene

cryptolaemus montrouzieri hvitluke

Vi vet at det er den mest effektive naturlige fienden til Planoccocus citri. Dette gjør det til det mest brukte. Det er en type biller som er hjemmehørende i Australia, og som først ble brukt i California for å bekjempe skadedyr på sitrusfrukter. Dette betyr at den siden har spredt seg i mange land rundt om i verden for å redusere bruken av plantevernmidler som forurenser miljøet og fremmer biologisk bekjempelse av skadedyr.

Det er en type insekt hvis egg i utgangspunktet har et skinnende utseende. Når de begynner å modnes, får de et mer voksaktig utseende. De deponeres separat i cochineal eggposer. Når de klekker fra egget og er i larvestadiet, larvene selv kan nå lengder på opptil 14 millimeter. Kroppen er helt dekket av voksagtige projeksjoner, spesielt når de er unge larver. Takket være at de tar dette aspektet, får det dem til å forvirre resten av arten. Og det er at de får et utseende som er veldig likt det hos melkeboller. La oss ikke glemme at hvitløk er deres bytte, og at det er de samme som forveksler individer av denne arten med deres.

Når han er voksen, blir den til en bille med en lengde på 4 mm. Den har en mørk brun farge og hodet, protaxen og spissene på elytra er oransje. Formen er lik den hos marihøner når de er voksne. Hanner og kvinner kan lettere skilles ut av krumningen de har i den terminale delen av magen. De kan også skilles fra fargen på det første paret av ben. Når vi analyserer hunnen, ser vi at den midtre delen av plantene har en farge som spenner fra mørk grå til svart. På den annen side har vi at hannen har noen farger i gult.

Biologisk syklus av Cryptolaemus montrouzieri

cryptolaemus montrouzieri

Livssyklusen til denne billen går gjennom forskjellige tilstander. List eggstadiet, 4 larvestadier, puppestadiet og voksendelen. Varigheten av utviklingen av hele syklusen avhenger mye av temperaturen i miljøet. Det bør tas i betraktning at jo høyere temperatur, jo kortere blir den embryonale utviklingen av Cryptolaemus montrouzieri. Embryonal utvikling tar vanligvis mellom 8-9 dager mens temperaturen er på 21 grader. Hvis temperaturen stiger opp til rundt 27 grader, tar det bare 5-6 dager.

En annen tilstand som du kan se på grunn av temperaturvariasjoner er utvikling av larver. Utviklingen av larven er vanligvis fullført på rundt 32 dager så lenge temperaturen er på 24 grader mer eller mindre, mens Det tar omtrent 25 dager å fullføre hvis temperaturen er omtrent 30 grader. Hele utviklingssyklusen til Cryptolaemus montrouzieri Det varierer mellom 4-7 uker, avhengig av temperaturen, som vi nevnte ovenfor.

Reproduksjon av Cryptolaemus montrouzieri

biller mot melblomst

For å begynne denne syklusen kopulerer kvinnen kort tid etter at hun kom og kommenterte å legge egg bare omtrent 5 dager senere. Disse eggene deponeres separat i cochineal eggposene. Dette får dem til å invadere sitt byttedistrikt. Levetiden som en kvinne kan ha er omtrent 50 dager. Gjennom hele livet den er i stand til å legge rundt 400 egg. Denne mengden egg kan plasseres så lenge temperaturen er rundt 25 grader.

Som du har vært i stand til å verifisere, er de insekter som foretrekker høye temperaturer, så aktivitetsnivået deres vil være større i trinn der temperaturen har en mer merkbar tendens. Det må også tas i betraktning at de 1000 komplette eggene som hunnen er i stand til å legge, avhenger mye av kostholdet hennes. Når det er stor mangel på mat, krymper befolkningen. Menn når seksuell modenhet etter 5 dager. Kjønnsforholdet blant befolkningene i Cryptolaemus montrouzieri det handler vanligvis om 1: 1.

Aktivitet

Vi skal nå vite hva aktiviteten og nytten av Cryptolaemus montrouzieri. De optimale forholdene for utvikling av denne arten De forekommer ved temperaturer mellom 22-25 grader og en relativ fuktighet på 70-80%. Søkeoppførselen opphører ved temperaturer over 33 grader, så den takler heller ikke hetebølger veldig bra. Temperaturområdet under der det også er relativt inaktivt er under 16 grader, mens de er totalt inaktive under 9 grader.

Det som er bra med denne arten for populasjonskontroll, er at hvitluken er den Cryptolaemus montrouzieri det er dets rovdyr i alle stadier av sin biologiske syklus. Både voksne marihøner og unge larver foretrekker eggene, mens larvene fra de senere instarene ikke er like selektive. Siden de har evnen til å fly, er voksne i stand til å dekke et stort område på jakt etter byttet sitt. Når de har fanget byttet, fortærer det det fullstendig.

Hvis temperaturen er rundt 21 grader bare en larve er i stand til å spise mer enn 250 blåkornelarver. Druene observeres vanligvis på beskyttede steder som på stilker, undersiden av bladene eller på materialer som er igjen fra drivhusene.

Som du kan se, er dette veldig nyttige dyr når det gjelder å kontrollere hvite insekter for å redusere effekten på avlingene. Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Cryptolaemus montrouzieri og deres egenskaper.