Skip to content

De beste bregner for innendørs

27 de juli de 2021

De bregner De er noen av plantene som betraktes som levende fossiler, siden de var en av de første som dukket opp på jorden, etter alle de som vi kjenner som mose gjorde. I sin storhetstid vokste de over praktisk talt hele jordoverflaten. Klimaet var så hyggelig at det favoriserte at noen av dem nådde overraskende høyder med tanke på evolusjonsstadiet de var i.

I dag finner vi dem hovedsakelig i tropiske områder, der de bor i fuktige skoger, i skyggen av de store trærne som trekker landskapet. Heldigvis er det mange vi kan ha innendørs uten problemer. Her vil vi fortelle deg de tre beste å ta vare på.

Asplenium nidus

Asplenium nidus

De Asplenium nidus, også kjent som et fuglerede, blir det stadig vanligere å finne det innendørs. De lange, lyse grønne bladene er bare fantastiske, tror du ikke?

Den er innfødt i regnskogen i Australia, så det krever mye miljøfuktighet … noe som oppnås ved å legge flere glass vann rundt det, eller enda bedre, pulverisere bladene daglig unntatt om vinteren.

Nephrolepsis cordifolia

Nephrolepsis cordifolia

De Nephrolepsis cordifolia Det er en veldig interessant bregne, siden den både kan være utendørs så lenge temperaturene ikke faller under 0 grader, men den kan også leve innendørs. Det er en av de enkleste å ta vare på og vedlikeholde.

Opprinnelig fra Sør-Amerika har den en rimelig rask vekst og i tillegg, er ideell for de som ikke har erfaring med bregner.

Davallia

Davallia tasmanii

De Davallia de er generelt veldig kalde på grunn av deres tropiske opprinnelse. Innendørs vil de vokse godt så lenge de har rikelig med lys og høy luftfuktighet. De er ganske små planter, som ikke tar mye plass. Derfor kan de oppbevares i små gryter eller gryter.

Hvilken likte du mest? Har du noen hjemme?