Skip to content

De beste fuglematerne for hagen din

21 de oktober de 2022

Interessert i å ønske flere fugler velkommen i hagen din? Å sette ut en fuglemater er et flott sted å begynne! Når du har bestemt deg for at det er på tide å kjøpe en fuglemater, vil du raskt lære at det finnes en rekke alternativer og stiler tilgjengelig. Med så mange typer fuglematere er det flere faktorer å vurdere når du kjøper. Det er imidlertid ingen grunn til å bli overveldet, for vi er her for å hjelpe deg med å velge den perfekte fuglemateren til hjemmet ditt.

De beste fuglematerne er holdbare og laget av solide materialer for å bekjempe ekorn og andre hageboere, enkle å rengjøre og sette opp, og tette nok til å holde fuglefrø tørre. Avhengig av hvilke fuglearter du ønsker å tiltrekke, kan det være lurt å sette opp en rekke fuglematere rundt hagen din. Noen vil trekke mot en mater fremfor en annen, så å ha noen forskjellige typer matere kan hjelpe deg med å ta imot nye venner – fra kolibrier til kardinaler og orioler.

I tillegg til å ta hensyn til arten, kan det også være lurt å vurdere prisen på materen samt utseendet. Brett- og plattformmatere fanger et unikt utvalg av frøetende fugler, men gir ingen beskyttelse mot dårlig vær. Vindusmatere gir en utsøkt utsikt over finker, chickadees, meiser og spurver, men frøet må skiftes daglig hvis det blir skittent. Tubematere holder fuglefrø rene og tørre og kan romme flere fugler samtidig. Husmatere er praktiske fordi de holder store mengder frø og beskytter mot vær og avføring. Imidlertid tiltrekker de seg ekorn som ingen andre, så en ekornbaffel er avgjørende.

Tatt i betraktning alle disse faktorene, har vi avrundet en liste over 12 av de beste fuglematerne i en rekke kategorier. Du kan handle våre valg nedenfor, fra under $10.

 • Beste Hummingbird Feeder: Aspects HummZinger HighView 12 oz Hummingbird Feeder
 • Beste kardinalfuglmater: Droll Yankee Dorothys kardinalplattformmater
 • Beste Oriole Bird Feeder: Birds Choice Oriolefest Orange Nectar Oriole Feeder
 • Beste Finch Bird Feeder: Kaytee Finch Feeder
 • Beste vinterfuglmater: Duncraft Winter Roost med Lookout Perches
 • Beste ekornbestandige fuglemater: Droll Yankee Flipper Ekornsikker fuglemater
 • Beste store fuglemater: More Birds Stokes Velg Giant Combo Outdoor Feeder
 • Beste unike fuglemater: Songbird Valley White Gazebo Bird Feeder
 • Beste Tube Bird Feeder: Audubon Wild Bird Caged Tube Bird Feeder
 • Beste fuglemater i glass: Perky-Pet Mason Jar Bird Feeder
 • Beste stangmonterte fuglemater: Ashman Deluxe Bird Feeding Station Pole
 • Best Window Mounted Bird Feeder: Nature Anywhere Window Birdhouse Feeder

Beste Hummingbird Feeder: Aspects HummZinger HighView 12 oz Hummingbird Feeder

Kjøp nå

KJØP DET: $23,34; amazon.com

Konstruert av uforgjengelig polykarbonat, denne 12-unse knallrøde kolibrimateren tiltrekker seg kolibrier på avstand og har fire mateporter. Nektaren legges i bunnen av fatet og klikker til toppen, noe som gjør den enkel å rengjøre uten lekkasjer. Fyll den sirkulære vollgraven med vann for å hindre maur i å få tilgang til nektaren.

Beste kardinalfuglmater: Droll Yankee Dorothys kardinalplattformmater

Kardinal fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $83,99; amazon.com

Droll Yankees kardinalplattformmater rommer opptil ett kilo fuglefrø, frukt, suet eller melorm med en 13″ plattform som lar flere fugler mate samtidig. Den 15″ UV-stabiliserte polykarbonatkuppelen beskytter maten og kan justeres for å kontrollere fuglestørrelsen.

Beste Oriole Bird Feeder: Birds Choice Oriolefest Orange Nectar Oriole Feeder

Beste Oriole fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $17,99; lowes.com

Tilby orioles nektar, gelé og appelsiner på tre forskjellige måter via fire mateporter, fire gelékopper og en pigget hengestang. Denne slitesterke materen i polykarbonatplast tåler oppvaskmaskin, frysesikker, leveres med to sugekopper og maurbeskyttelse. Det er et rimelig alternativ blant Lowes fuglematere.

Beste Finch Bird Feeder: Kaytee Finch Feeder

Beste Kaytee Finch Mater

Kjøp nå

KJØP DET: $9,86; amazon.com

Den værbestandige Kaytee finkemateren er laget av et mykt og formbart nettingmateriale som kan holde mer enn syv pund fôr, og rommer en mengde fugler som kan mate alt på en gang. Heng fra hvor som helst med en forhåndsløkket kabel.

Beste vinterfuglmater: Duncraft Winter Roost med Lookout Perches

Beste vinterfuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $99,95; duncraft.com

Blant Duncraft fuglematere er dette det beste alternativet for å gi ly for ikke-trekkende fugler. Opptil seks fugler kan sitte samtidig på den avtakbare stigen inne i rutekassen. Frontpanelet åpnes for enkel opprydding og to sitteplasser lar fugler se etter rovdyr.

Beste ekornbestandige fuglemater: Droll Yankee Flipper Ekornsikker fuglemater

Beste ekornbestandige fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $149,99; amazon.com

Siden 1969 har Droll Yankee fuglematere blitt laget i USA. Flipperen har en vektaktivert motorisert abborring som begynner å snurre så snart et ekorn hopper på materen, og «vipper» ekornet av. En 5-stjerners anmelder fant denne materen effektiv og holdbart konstruert, men ikke så underholdende som han håpet: «Hvis du vil se ekorn kastet ut av centripetal kraft, må du se mange YouTube-videoer.»

Beste store fuglemater: More Birds Stokes Velg Giant Combo Outdoor Feeder

Beste store fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $46,98; amazon.com

Server opptil åtte pund fuglefrø med en av de største fuglematerne på Amazon. Fugler kan beite fra forskjellige blandinger med individuelle rom. En del av hvert kjøp doneres til fuglenes habitat og bevaring.

Beste unike fuglemater: Songbird Valley White Gazebo Bird Feeder

Beste unike fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $29,06; walmart.com

Denne lette paviljongformede fuglemateren måler 10,5″ x 8,5″ x 8,5″, henger elegant fra et tre eller en krok. Laget av tre og plast, er det det mest unike alternativet blant Walmart-fuglematere. Plasser fuglefrø på paviljonggulvet og vent på dine fjærkledde venner kommer.

Beste Tube Bird Feeder: Audubon Wild Bird Caged Tube Bird Feeder

Beste Tube Fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $53,99; homedepot.com

Audubon fuglematere er av høy kvalitet og testet i felt. Metallgitteret beskytter fôret og fuglene mot rovdyrene deres samtidig som det lar småfugler sitte. Komplett med fire fôringsporter, kan denne hengeklare materen holde opptil 1,25 pund fuglefrø. Sammenlignet med andre Home Depot fuglematere, er dette det beste valget for en rørmater.

Beste fuglemater i glass: Perky-Pet Mason Jar Bird Feeder

Beste fuglemater i glass

Kjøp nå

KJØP DET: $20,99; amazon.com

Inspirert av Mason-krukker i hyllene i skapet ditt, er dette Amazons fuglemater i glass med åtte mateporter og en frøkapasitet på ett pund. Denne materen er enkel å fylle og rengjøre, bare skru av flasken fra basen.

Beste stangmonterte fuglemater: Ashman Deluxe Bird Feeding Station Pole

Beste stangmonterte fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $39,99; amazon.com

Denne stangmonterte materen er laget av materialer som tåler tidens tann, og har justerbare oppheng som lar deg flytte matere opp og ned på stangen til ønsket høyde. Toppkroker kan holde nektar og fem stabile kroker fester den til bakken.

Best Window Mounted Bird Feeder: Nature Anywhere Window Birdhouse Feeder

Beste vindusmonterte fuglemater

Kjøp nå

KJØP DET: $29,90; amazon.com

Denne 4,5-stjerners ekornsikre vindusmonterte materen kaller alle fugle- og kattelskere og er fuglehuset for deg! Fylling og rengjøring er uanstrengt med det glidende såbrettet. Hold to kopper fuglefrø og to forskjellige frøtyper. Med fire sugekopper kommer denne materen ingen vei.