Skip to content

De beste hengende sukkulenter [With Pictures]

28 de februar de 2021

Det er noe spesielt med å henge sukkulenter. Jeg har aldri klart å finne ut nøyaktig hva det er.

Det kan være det faktum at vi i våre tanker forventer at små saftige planter skal pryde landskapet i en eventyrhage eller saftige potter med interessant løvverk som et lite, men flott tillegg til hjemmeinnredningen som gjør plassen mer innbydende.

Imidlertid ser du på hengende eller hengende saftige planter som Sedum morganianum (eselens haleplante) eller Ceropegia woodii (streng av hjerter) i en hengende planter i øyehøyde, som gir deg den beste posisjonen til å undersøke og nyte skjønnheten.

Listen over uvanlige etterfølgende sukkulenter er stor med en rekke bruksområder utover å sitte som en liten potteplante i vinduskarmen som suger opp full sol.

Mange gjør gode tillegg som hengende kurver i hjemmet og landskapet og eier den velfortjente «lettstelt» etiketten.

Typer hengende sukkulenter A Velg gruppe

En utvalgt gruppe vi gjerne kaller «Hanging Succulents» kommer med en rekke egenskaper, inkludert:

  • Anheng stengler
  • Kjøttfulle grønne blader
  • Ertelignende løvverk
  • … og mye mer

Disse fine saftige plantene gjør fantastiske skjermer innendørs og ute som hengende kurver.

De finner også sin plass i en vertikal hage, plantet i en veggplanter eller som etterfølgende kaktusplanter i en dekorativ gryte.

Lære mer om:

  • Innendørs sukkulente planter
  • Sukkulente baktepper

Typer av saftige hengende planter

Selenicereus og Hylocereus arter er naturlige anheng dyrkere. Plantene er for store for kurvkultur.

Epiphyllums (orkidekaktus) selv om de vokser som «kurvplanter» og gir vakre blomster, er utseendet ikke så attraktivt som kurvens saftige planter som er oppført nedenfor.

Julekaktus er en attraktiv kurv med en vakker visning av fargerike blomster. Imidlertid er andre hengende eller etterfølgende sukkulenter verdt å vurdere for saftige kurvkulturer.

Nedenfor er en samling av bare “Planter som henger ned“:

Aporocactus flagelliformis

rottehale kaktusblomster - akaKjent som rottehalekaktus Aporocactus flagelliformis er meksikansk født.

Disse krypende saftige plantene har lange, slanke, grønne anhengstengler med rødbrune pigger. Rattail-kaktusen forgrener seg ved foten som faller over kantene på kurven eller potten som en foss.

Om våren vises en spektakulær visning av skarpe-rosa blomster på de lange stilkene som kan nå 6 «fot i lengde. Rattail kaktusen gjør fantastiske hengende saftige kurvplanter!

Ceropegia woodii

Ceropegia woodii (Rosary Vine, String of Hearts, Sweetheart vine) – Uvanlige, fyldige, hjerteformede grågrønne blader marmorert med sølv.

De trådlignende stilkene som holder de hjerteformede bladene, kan nå 2′-3 ′ fot i lengden. Lett å dyrke i de fleste innendørs husholdningsinnstillinger.

Lager en fin hengende kurv eller sitter på en pidestall med «rosenkransen» som renner over.

TIPS: Planter ekstra skjæring av hjerter for å skape en fyldigere hengende kurv

Dischidia nummularia

Hengekurv saftig Dischidia nummularia varigataDischidia nummularia (String of Nickels) – en krypende epifyt med runde, motsatte kjedelige tykke ertegrønne blader med omtrent nikkelstørrelse og danner ofte tette masser.

En enkel produsent Dischidia nummularia lager en attraktiv hengende kurv med massen av etterfølgende blader som «hengende mynter».

Brukes også som en etterfølgende kaskende sukkulenter som vokser i en høy gryte og faller over sidene. En broket sort – Dischidia nummularia varigata – er også tilgjengelig.

Hoya carnosa

kurv med blomstrende Hoya carnosa med blomsterHoya carnosa (voksplante) – Elliptiske friske grønne blader, hvirvler av voksagtige veldig duftende rosa-hvite blomster, hver satt i midten med en rød, stjerneformet krone.

Den brogede Hoya carnosa variegata har blader bredt avgrenset i hvitt og rosa-farget. «Silver Leaf» har sølv og rosa markeringer på lange grønne blader; rødbrune blomster.

Velkjent som en husplante og kurvplante med lett stell.

Vann tungt, så ikke igjen før topptommer eller mer har tørket ut. Denne delvise uttørkingen er nødvendig for utvikling av sunne røtter på disse plantene.

Hoya Compacta “Krinkle Kurl”

«Hindu Rope Hoya Plant» også kjent som Hoya compacta «Krinkle Kurl.»

Perfekt som en saftig kurvplante med sine interessante distinkte trekk ved krøllete løvverk «Krinkle Kurl» bortsett fra Hoya carnosa planten den kom fra.

«Tauvoksplanten» er virkelig en mutasjon av det populære Hoya-stueplanten som har vokst i flere tiår.

Det er også en broket hindu Rope Hoya.

Othonna capensis

Blomstrende Othonna capensis - medlem av tusenfrydfamilien.  Det vanlige navnet Othonna capensis – en morsom liten plante og medlem av tusenfrydfamilien. Det vanlige navnet «små pickles» er oppkalt etter bladene.

Disse saftige plantene er et lavt voksende, spredende saftig bunndekke med fingerlignende, blågrå blader tippet med rødbrun i tørre forhold. Vil produsere tusenfrydlignende gule blomster hele året når planten får nok sol.

En gang etablert tørke-tolerant. Tåler tørr luft og høye temperaturer. Som en kurvplante kaskaderer den over pottekantene og gir en sjarm og farge til solrike steder.

Sedum morganianum

burros haleverk i hengende kurvSedum morganianum (Burros hale, eselhale) – En mangeårig populær hengende saftig kurvplante med spindelformede lysegrønne blader, støvet med et voksaktig, lyseblått pulver på lange, hengende stengler.

De cascading stilkene dekket med uvanlige blader ligner en “eselhale.

Denne lettstelt saftige, en av de peneste Sedums er noe skjør. Får det bra i hengende kurver der hengestengene kan vokse seg lenge uten å bli forstyrret eller støtet på.

Gjør også en attraktiv potteplante med de hengende saftige vinstokkene som strekker seg over kanten av potten.

Senecio rowleyanus

Senecio rowleyanus (String of Pearls) kurvSenecio rowleyanus (String of Pearls) er uvanlige etterfølgende sukkulente planter med runde 1/2 ″ tomme, perle-lignende gråblader.

Enkel å dyrke og ta vare på, disse tørketolerante saftige plantene ser ut som «hengende perler» eller marmor på en snor på en kaskad måte når de plantes i en hengende kurv.

Etterfølgende «perlestreng» når lengder på opptil tre meter. En naturlig for en hengende kurv og en ekte samtalebit.

Kan hende du også liker: String of Bananas – Senecio radicans

Sedum Sieboldii

Blomstrende f Sedum sieboldii - Pink Sedum aka October DaphneSedum sieboldii er en «favorittkurvplante» på grunn av prangende rosa blomsterklynger og blågrå blader.

Lett dyrket potteplante er også flott for balkonger. Kjenn som “oktoberplanten” eller rosa Sedum. Denne flerårige sukkulenten lever i bare en vekstsesong.

Ny vekst om våren Sedum sieboldii hviler om vinteren. I løpet av hvileperioden må du holde planten utenfor solen eller sterkt lys.

Rundt mars begynner du å vanne når de små grå rosettene begynner å vokse ved foten av gamle stilker. Disse skuddene vokser til slutt inn i de hengende skuddene og gir vakre hengende kaktusplantekurver.

Omsorgstips for å trekke sukkulenter i planter

Jord: Disse beholdervokste hengende planter trenger fuktig jord.

Planting: Husk dette for flotte saftige kurver.

Når du planter «hengende kurver», plasser flere av samme slags sukkulenter for å lage en full kurv. Planter skal være full av kantene på kurven eller nesten.

Vanning: Når du vokser utendørs i varmt og vindfullt vær, kan planter kreve vann flere ganger om dagen. Imidlertid trenger planter generelt vanning en eller to ganger i uken.