Skip to content

De forskjellige bruksområdene av kiselgur

24 de juli de 2021

Diatoméjord Det kan brukes som et husholdningsinsektmiddel, til dyr, i hagen og andre bruksområder. Dette produktet er ganske nyttig og allsidig i mange aspekter, som vi vil se nedenfor, og det beste av alt er at det er et ganske effektivt økologisk produkt.

En av de store fordelene er at den ikke påvirker dyr eller mennesker og har mange andre bruksområder utenfor hagen. Hvilke bruksområder og bruksområder har kiselgur?

Diatoméjord

kiselgur som insektmiddel

Først, for å forklare bruken av kiselgur, må jeg forklare hva det er. Kiselalger er fossiliserte encellede alger som har et silisiumbelegg. I det diatom hjelper oss, er det ved å ha dette silisiumbelegget når det kommer i kontakt med insektet som prøver å angripe avlingene våre, det gjennomborer deres lag av keratin som dekker dem og forårsaker deres død av dehydrering.

For å gjenkjenne det, er kiselgur et hvitt pulver som ligner på talkum, som vanligvis påføres støvet. Det kan også fortynnes i vann for å gjøre visse applikasjoner enklere.

Bruk av kiselgur

bruk av kiselgur på sitrus

Vi har allerede nevnt at det er et godt insektmiddel for alle slags insekter. Å være et insektmiddel som virker mekanisk, da det bryter keratinskjoldet, kan ikke insekter tilpasse seg og genererer motstand mot det. Dette skjer med andre kjemiske insektmidler, som over tid blir mindre effektive.

En av de store fordelene ved bruk av kiselgur som insektmiddel er at siden den er sammensatt av alger, er den fullstendig biologisk nedbrytbar, og etterlater ingen giftig avfall, så den kan brukes perfekt i urbane hager, offentlige rom områder og passasjer for mennesker og dyr, siden det er et ufarlig insektmiddel.

Det kan også brukes til å orme noen dyr.

Bruk av kiselgur som skadedyrsbekjempelse

En god ting jeg har funnet om kiselgur er at den bekjemper skadedyr som mange andre insektmidler har problemer med, for eksempel snegler eller nematoder. Ikke bare virker det nesten umiddelbart, men ved å drysse det over vekstområdet får du en langvarig og forebyggende effekt.

Det er veldig effektivt mot visse insekter som bladlus, melke, edderkoppmidd, hvitflue, snegler og snegler, maur, nematoder og larver.

Bruk av kiselgur som gjødsel

applikasjon av kiselgur

En annen stor fordel med å bruke kiselgur er at den består av alger og fungerer som en god gjødsel. Den har mange næringsstoffer og mineraler som finnes i annen gjødsel som er basert på nitrogen, kalium og fosfor. Dette er næringsgrunnlaget for mange planter.

Bruk av kiselgur for å forhindre sykdom

I plantedyrhus kan sykdommer forårsaket av fuktighet og temperaturforhold forhindres ved å drysse kiselgur på plantene. Høye temperaturer og fuktighet kan være et stort fokus for sopp og bakterier.

Bruk kiselgur til å orme katter og hunder

For å orme katten eller hunden din, må du fortynne en spiseskje kiselgur i en liter vann og bruke den på dyrets hud. Dette bidrar til å forhindre tilstedeværelse av lopper uten å risikere dyrets helse siden det er ufarlig.

Bruker kiselgur som deodorizer

Den brukes til å fjerne dårlig lukt fra steder som kattesand. Det vil holde sandrenser lenger og holde bakterier borte.

Til slutt kan den brukes til andre bruksområder som skadedyrsbekjempelse i fjørfehus og staller, mot lus og til loppekontroll. På denne måten kan vi opprettholde den gode helsen til kyllingene våre. I tillegg er det bare nødvendig å tilsette 1% av flasken diatoméjordsjampo mot lus for å få en effektiv behandling mot lus.

Som du kan se, er kiselgur et økologisk produkt som er veldig nyttig og for mange områder.