Skip to content

De raskeste og enkleste tomatvariantene å dyrke

22 de desember de 2022

Uansett hvordan du skjærer eller skreller dem, elsker vi tomater. Tross alt, hvem kan motstå en fersk-ut-av-ovnen tomatpai? Når tomater er modne for plukking, er det uendelige måter å bruke dusøren vår på, fra tomatsyltetøy til en deilig tomatsuppe. Hvis du er ny på tomathagearbeid eller ønsker å se raskt utbytte, er det noen få enkle varianter som raskt vil vokse i hjemmehagen din, slik at du kan begynne å lage mat på kort tid. Hva er disse raskt voksende plantene? Vi tok kontakt med gartneren og planteeksperten Ben Gordon fra Metropolitan Garden Designs for å finne svarene. «En raskt voksende tomat kan bære frukt så tidlig som 40 til 50 dager etter å ha blitt plantet i bakken,» deler Gordon. For å sikre en sunn avling, anbefaler han å starte alle plantefrø i et plastbrett. Transporter dem til jorden når de har nådd 12 tommer i høyden. «Dette bør beskytte dem mot skadedyrene tidlig på våren. En gartner kan enkelt dyrke tomater fra frø i plastbrett eller plukke opp noen som allerede er startet fra deres lokale barnehage,» anbefaler han. Klar til å plante? Her er noen av de beste hurtigvoksende tomatvariantene for hjemmedyrkere.

Cherrytomater

Cherrytomater ser ikke bare søte ut på toppen av lunsjsalaten, men de er også enkle å dyrke. Kjent for å være hardfør, hvis de holdes vannet, bør du ha cherrytomater innen 50 til 60 dager etter planting. Populære cherrytomater å plante er Sun Gold, Edox og Sungreen.

Glacier Tomater

Innen 56 dager, gi eller ta, bør gartnere ha en pikk med isbretomater. Gordon deler at denne varianten har utmerket smak og er ofte rikelig i avlingen den produserer. «Hvis du bor i et klima med en kortere varm sommer, kan dette være et godt valg.» han sier.

Bush tidlig jente

Bush Early Girl Tomater kan ha et morsomt navn, men de er en rask avling å plante. Gordon deler at tomater kommer innen 59 dager. «Disse tomatene danner tette planter som gjør dem gode til å vokse i mindre rom som bøylehus,» sier han.

Sub Artic Party

Hvis du har det travelt før frysetiden, er denne plantevarianten for deg. I løpet av 42 dager kan tomater vises på denne planten. Planten ble utviklet i Alberta, Canada, og det er en ekte kortsesongtomat.