Skip to content

Dekk ut kaien din: 20 containerhagearbeidsideer for en utkledd sommerlanding

17 de november de 2022

I sør tilbringes somrene på vannet enten du er en innsjø- eller strandmenneske (og alle er det ene eller det andre, ingen argumentasjon). Hvis du er så mye en innsjø- eller strandperson at du eier et hjem på en elsket vannmasse, er sjansen stor for at du eier en brygge eller ønsker å eie en snart. Kaien til ethvert hus på vannet, uansett om det er en ferieoase eller en du er så heldig å kalle hjem året rundt, er en travel og mye brukt plass. Spesielt om sommeren, når det er stappfullt med gjester, kajakker, fiskestenger, flyter og mer. Og selv om en brygge er en nødvendig luksus for ethvert hjem på vannet, trenger den ikke bare tjene som en hjemmebase for gjester som går ombord til og fra vannsport. Vi liker å tenke på en brygge som en forlengelse av hjemmet, og det er vår tro at enhver del av et hjem skal føles innlevd, elsket og innbydende. Dokken er intet unntak, så behandle den som sådan! Å legge til en containerhage er en måte å sjekke alle tre boksene med ett helgeprosjekt. Hvis du leter etter containerhageinspirasjon for å pusse opp kaien din, har vi samlet 20 ferske ideer fra hageeksperter og hjem omtalt i Southern Living, som dekker innsjøene i Nord-Georgia til kysten av Florida i prosessen. Hva som er riktig for deg avhenger av klimaet i området og kaiens design og omgivelser, samt stil, budsjett og livsstil. Vurder alt det ovennevnte, og rull deretter videre for å bestemme hvordan du vil vise deg frem med stil denne sommeren.

Len deg inn i sesongen

En statement-containerhage er en favoritt, enten du velger et par på hver side av kaien eller lener deg inn i et fokuspunkt på en. Uansett, vi elsker ideen om å gjøre potten opp i patriotiske farger rødt, hvitt og blått som vist i dette frodige arrangementet av zinnias, petuniaer og georginer. Bare sørg for å plante solelskende planter hvis området vil bli utsatt under ettermiddagsstrålene.

Vurder sukkulenter

Livlig sukkulent container hageblanding

Ingen grønn tommel? Ingen bekymringer. Sukkulenter er et godt valg hvis du skal reise til og fra huset ved innsjøen, siden de bare trenger å vannes annenhver uke. Dette arrangementet er et vakkert eksempel på en enkel terrakottagryte på et sidebord, men denne ideen kan også gjenskapes i en stående gryte med større sukkulenter i skala.

Hold det naturlig

Summer Lake House

Båthuset ved dette huset ved innsjøen i Georgia er et bevis på at kaien din kan ha alt. Den er utvilsomt designet for å være barnesentral med et stupebrett og et lager av fargerike kajakker på dekk, men det er også utsmykket med tre containerhager med frodige bregner som gjør at det føles mer som en forhøyet veranda enn en lekeplass eller et skap.

Omfavn ditt lokale

Tropisk inspirasjon

For å lene seg inn i en sommerstemning eller et tropisk klima, behandle potten din deretter ved å omfavne tropiske planter og en palett av livlige fargetoner. Denne containerhagen er et perfekt eksempel på hvordan «Maui Gold»-elefantens ører kan legge til den tropiske «wow»-faktoren, spesielt når den er omgitt av oransje SunPatiens, citronella-plante, persisk skjold og engleranke. En krukke som denne vil holde seg inne i full sol eller delvis skygge hvis vannes regelmessig.

Heng en plantevegg

Metallvegghengende containerhage med sommerplanter

Har du et dekk eller struktur på kaien? Tenk ut av boksen ved å henge planter på selve veggen. Kopier gjerne dette arrangementet av blomsterhandler Mark Thompson – det inkluderer rekeplante, «Aqua Marine» pilea, spraglete pterisbregne, selaginella, sverdbregne, pilspissvin, aspargesbregne, «Triostar» stromanthe, «Neon» pothos, pilspissvin, og selaginella. Når det gjelder stell, vil disse spesielle plantene tåle sensommervarme med regelmessig vanning delvis til full skygge.

Bruk rustikke beholdere

Containerhage i bøtter

Len deg inn i et naturlig tema ved å bruke galvaniserte bøtter, som disse vist, som plantekasser. De gir et rustikk, holdbart tillegg til de plantene du velger å kombinere dem med. Profftips: Dra nytte av salget i din lokale barnehage, og fyll på populære planter. Disse plantekassene vil lage hva som helst se bra ut!

Gjøre en uttalelse

Stil i skyggen

Selv om en ordning som dette kan virke som overkill for en brygge – det er bare en brygge, ikke sant?! – her er vi ute. Å investere i ett statement-stykke kan være fordelaktig av flere grunner – mest presis gir det mindre vanning og fungerer som et fokuspunkt som enkelt kan gjøre dokken fra leketid til festklar.

Tenk i par

Blomstrende Krukke Stemorblomster

Ønsker du å holde det søtt og enkelt? Plasser potter i par ved inngangen til kaien eller nederst på trappen som fører opp til kaien. Disse pottene er plantet med blomster i lilla nyanser – nærmere bestemt dverg Alberta gran, bratsj, stemorsblomst, «Red Chidori» prydgrønnkål, Golden creeping Jenny og engelsk eføy – og ser for søte ut, om vi sier det selv.

Gå med geranier

Nydelige geranier

For en pop av farger, vurder å kjøpe geranier som de vakre røde som vises her. Pelargonier er en favoritt for utendørs containerhagearbeid om sommeren fordi de er mange lete etter liten investering, ved at de krever grunnleggende pleie og komfortabelt soler seg i fullt sollys.

Nyt solen

Solelskende SunPatiens

Det er viktig å vurdere hvor potten din skal bo når du plukker og velger hvilke planter som skal inkluderes. Denne limegrønne potten, med «Tropical Salmon» SunPatiens, revehaleaspargesbregne og «Neon» pothos, er et ideelt valg for varmt og fuktig klima (hei, hele sør om sommeren!). Merk: SunPatiens trives i sol eller skygge, mens patosen skinner i hel eller delvis skygge med regelmessig vanning.

Omfavn farge

Klassisk Zinnia frittstående containerhage

Uansett om du er ved innsjøen eller stranden, krever sommeren zinnias. Disse livlige blomstene, som kommer i alle regnbuens farger, vil gi litt munterhet til enhver plass – spesielt hvis det er i solen, hvor disse solsøkerne trives. Zinnias er også en morsom investering hvis du elsker å underholde. Bare klipp blomstene for et midtpunkt, og de vil vokse rett tilbake.

Legg til en duftende touch

Basilikum, sitrongress, rosmarin og Plumbago containerhage

Elsker å lage mat med friske urter og legge til garnityr til en forfriskende sommercocktail? Gjør dekket til din hage og plant et utvalg akkurat der du vil ha mest glede av dem, som vist med dette arrangementet av basilikum, sitrongress, rosmarin og plumbago.

Tenk sesongmessig

Blandet containerhage med koneblomster

Leter du etter en blomst som er i sesongen om sommeren, som krever lite stell og som blomstrer i flere måneder? La oss introdusere deg til coneflower, en flerårig plante som er en del av tusenfrydfamilien. Som det fremgår av dette bildet, ser de små rosa blomstene fantastiske ut sammen med en overflod av grønt, og vel ethvert bakteppe.

Vurder Climbing Vines

Clematis Vine og Confederate Jasmine Container Garden

Hvis du har en pergola eller et dekk på kaien, bør du vurdere å plante vinstokker som vil se pene ut i potten denne sommeren og gjøre seg hjemme, feste seg til den nærmeste strukturen og klatre rett langs neste gang. Denne containerhagen inneholder klematisvin og sjasmin.

Fokus på gård-til-bord

Friske dekorative krager

Sommeren er sesongen for ferske råvarer, så vurder å plante en containerhage med grønt og grønnsaker som vil se like pene ut i en pott som på tallerkenen. Bare sørg for å undersøke hva som tåler direkte sollys og høye temperaturer, hvis det er tilfelle, samt hvilke planter som tiltrekker seg skadedyr. For eksempel vil disse kragene fylle en beholder vakkert om sommeren, men du vil kanskje unngå å plassere dem i midten av kaien fordi bladene er kjent for å tiltrekke seg skadedyr. Velg i stedet en alternativ løvgrønn, eller plasser vekk fra samlingsområder.

Hold deg til stilen din

Moderne grønn beholder

Å ha en containerhage på en brygge betyr ikke at du må gå den tradisjonelle ruten. Hvis hjemmet ditt er moderne med slanke linjer og mørke farger, eller selv om du foretrekker et slankt utseende, bør du vurdere et moderne arrangement som dette av Memphis landskapsarkitekt Marley Fields Slutz. Vi elsker hvordan kullpottene gir en mørk kontrast til de blomstrende greenene, så vel som den strømlinjeformede paletten av kule toner med planter som sukkulenter og lilla calibrachoas.

Velg en fargepalett

Velge og bruke containere

Når du blander planter med bom av samme størrelse, kan det være morsomt å gå all-in på en farge. På den måten virker kombinasjonen visuelt tiltalende for øyet, samtidig som den ser koordinerende og sammenhengende ut – spesielt når den er satt inn i terrakottapotter i hyttestil for ekstra varme.

Velkommen med Toparies

Gran Topiary Container Garden

Denne grantopiaryen vises ved en inngangsdør, men et par av disse kan få inngangen til en brygge eller hjørnene av et dekk til å føles like innrammet og innbydende. Det strukturelle grøntområdet til en toppiary vil føle seg hjemme året rundt, men rist gjerne opp underskjørtet sesongmessig. Disse lyse oransje blomstene – Crossandra (Crossandra infundibuliformis)-er også kjent som fyrverkeriblomster, som føles som et passende tillegg for festsesongen.

Skinne Bright

Stemorblomster og mødre

Det er noe med gule planter som pakker på de glade vibbene. Om sommeren kan du matche blomstene dine til solen (og den gule prikkede bikinien din, hvis du har en) med koordinerende arrangementer av stemorsblomster, bratsj og mødre. De er et smart valg for både nye og erfarne gartnere, og plantes best mot slutten av sommeren når kjølige temperaturer er i horisonten.

Rull med det

Beholderhage med rullevogn med zinnias og ringblomster

Vi skal gi deg et siste, uventet forslag: den rullende blomstervognen. Som vist her, ser denne containerhagen ganske parkert ut på en veranda som er overfylt med zinnias og ringblomster. Men takket være hjulene har du den ekstra fleksibiliteten til å flytte den – for eksempel hvis du har en ekstra fullpakket dock for å trenge å få den ut av veien for dagen, eller ønsker å plassere den foran og i midten for et middagsselskap al fresco.