Skip to content

Den beste måten å tvinge oppblomstring innendørs

3 de juni de 2023

Du trenger ikke vente på at naturen skynder seg i hagen din utenfor for å bringe vakre blomster inn i hjemmet ditt. Vårt tips? Tving frem blomstringen i stedet. Denne eldgamle hagearbeidsveiledningen lurer blomstene til å tro at det er på tide å blomstre med vann. Ved å tvinge frem blomstringene dine, vil løker som tulipaner og hyasint begynne å blomstre før tidsplanen, og du vil ha nydelige farger på vinduskarmene. Så hvordan tvinger vi frem oppblomstringer? Det første du må gjøre er å søke i ditt lokale hagesenter etter rimelige tvangsløker. Som vi nevnte, er løker som tulipaner, hyasint, krokus og påskeliljer gode alternativer å tvinge.

Hvordan tvinge pærer i jord

Bruk en blanding av pottejord, sand og torvmose. Sørg for at beholderen har god drenering. Plasser pærene tett sammen med tuppene deres stikker ut av jorden. Sørg for at jorden under er løs for å oppmuntre røttene til å vokse raskt. Vann jorden før du setter beholderen for å avkjøle. Hold jorda fuktig, men ikke våt.

Hvordan tvinge pærer i grus

Legg et lag med grus i en beholder, ordne løkene som du vil, og fyll deretter med vann slik at bunnen av løkene bare beiter vannoverflaten.

Hvordan tvinge pærer i vann

Vi liker å tvinge hyasinter i spesielle bulbforce-vaser. Disse finner du i blomsterbutikker eller i antikvitetsbutikker. Bare sett pæren i den øvre delen av glasset, og tilsett nok vann slik at bunnen av pæren bare berører den.Tips: Bruk hansker når du håndterer hyacintløker, som kan forårsake hudirritasjon.

La dem slappe av

De fleste løker trenger flere uker med kaldt vær for å forberede seg på å blomstre. Noen, for eksempel papirhvite og amaryllis, trenger ikke å kjøle seg ned i det hele tatt. Mengden avkjølingstid for pærer varierer fra 8 til 16 uker, så sjekk etiketten når du kjøper pærene dine for å se den riktige avkjølingstiden for det utvalget, eller kjøp pærene forhåndskjølte. For kjøling bør pærene holdes mellom 35 og 45 grader. Du kan la dem stå på et mørkt, kjølig (men ikke under frysepunktet) sted som en garasje, kjeller eller skur – eller du kan simulere vinterens kulde ved å oppbevare pærer i kjøleskapet. Merk: Ikke oppbevar dem sammen med ferske råvarer, fordi etylengassen fra frukt og grønnsaker kan hindre løkene i å blomstre.

Se dem vokse

Uansett hvilken beholder du velger for kjøling, er neste trinn å vente og la pærene rote. De fleste løkene bør blomstre to til fire uker etter nedkjøling hvis du følger disse trinnene: Når skudd vises, ta beholderen til et litt varmere – men fortsatt kjølig – sted (ca. 60 grader), og gi det indirekte lys til bladene er ca. til 5 tommer høye og blomsterknopper vises. Flytt deretter beholderen til et varmt, solrikt sted (ca. 70 grader). Når blomstene åpner seg, plasser dem utenfor direkte sollys. Dette vil oppmuntre blomstringen til å vare lenger.

Hvordan tvinge grener til å blomstre

Du kan også tvinge grener til å blomstre rett før sesongen, men jo nærmere den faktiske blomstringstiden, jo lettere vil grenene være å tvinge. Husk at busker faktisk er lettere å tvinge frem enn trær. Når du skal klippe grenene, sørg for å kutte stilken på skrå, og velg de riktige beskjærerne for jobben. Et fint, rent snitt gjør en stor forskjell. Og, hvis du har muligheten, klipp grener hvis blomstrer allerede har begynt å svulme for de vakreste blomstene. Skjær en spalte i enden av hver stilk for å øke grenens vanninntak. Plasser umiddelbart de avkuttede grenene i vann, og skjær dem deretter på skrå igjen når de er inne.