Skip to content

Den enkleste potteplanten

15 de desember de 2022

Tbladene er så vakre på kinesiske eviggrønne planter at du bare vil strekke deg ut og ta på dem. Blanke grønt, sølv og grått med striper, flekker og striper skaper en subtil billedvev av undring. Og når du lærer alle egenskapene til denne tilgivende og bekymringsløse potteplanten, kommer du til å ønske at noen hadde fortalt deg om det før. Det er enkle kinesiske evergreens (Aglaonema sp.) er enkle helt fra starten. Du kan finne dem omtrent hvor som helst – i matbutikken, barnehagen eller hagesenteret. Du kan til og med bestille dem via post. Det er mange valg; så se etter en med bladmønsteret du elsker, eller prøv mer enn ett. Bruk dem i forskjellige rom i hele hjemmet ditt, og bestem deretter hvilken plante som er din favoritt. Du trenger ikke en grønn tommel for å dyrke disse. Omsorg er ikke et problem, siden kinesiske eviggrønne planter krever bare noen få ting. De trives i lite lys, så du kan plassere dem på steder der andre potteplanter ikke vil vokse. Som tropiske mennesker liker de varme, litt fuktige forhold med romtemperaturer på minst 65 grader. Bladspisser kan bli brune hvis luften er for tørr. Vann godt, la renne av, og la deretter jorden tørke litt før du gjør det igjen. Overvanning er den hyppigste måten potteplanter drepes på.

Gartnerens hemmelighet

En vanlig feil nybegynnere gjør når de kjøper potteplanter er å transplantere nye direkte i dekorative potter. Plutselig begynner disse vakre plantene å se dårlig ut, og bladene begynner å henge og falle av. Løsningen? Ikke ompott. Det er mye lettere å oppbevare det i plastbeholderen det kom i. Bare plasser en plastfat eller -fat i den dekorative potten for å fange opp dreneringen. Hvorfor er dette bedre for plantene dine? Mange grunner. Det unngår risikoen for transplantasjonssjokk. Du kan vanne dem der de er; eller løft plastbeholderne ut av grytene, vann dem i vasken og la dem renne av seg. Hvis bladene blir støvete, kan du plassere plastbeholderne i dusjen for å rengjøre bladverket forsiktig. Det gjør det også enkelt å gi planter en sommerferie ute i skyggen. Heller planten din til siden? Bare roter plastbeholderen inne i potten for å balansere mengden lys som mottas. Husk også at store planter i glaserte potter kan være tunge å flytte på. Men hvis du oppbevarer dem i plastbeholderne, kan du løfte dem ut av de glaserte pottene og flytte pottene separat.

Hyggelig overraskelse

Om våren og sommeren oppstår små blomster som ligner på fredslilje (Spathiphyllum sp.) kan vises på dine kinesiske evergreens. Imidlertid er bladene det virkelige showet. NASA har bestemt at disse plantene hjelper til med å rense luften innendørs. Så ikke bare er de enkle og bekymringsløse, kinesiske eviggrønne planter jobber også hardt når du har ting å gjøre.

KINESISK EVERGRØNN

Med et blikk

Lys: lavt til sterkt, indirekte lys (Nye utvalg med hvitt og gult i bladene, for eksempel «Deborah», trenger sterkere lys.)

Temperatur: Hold deg varm, med en minimumstemperatur på rundt 65 grader. (Nye valg som «Stars» og «Emerald Star» kan tåle temperaturer så lave som 40 grader.)

Fuktighet: Vann godt, la renne av og la jorden tørke litt før du vanner igjen. De liker også litt fuktighet.

Mate: Om våren og sommeren, bruk flytende plantefôr (10-15-10).

Forvent å betale: $8-$35, avhengig av størrelsen på planten og hvor den er kjøpt.