Skip to content

Design en bonsai trinn for trinn – Beskjæring av tørre røtter og grener

27 de juli de 2021

Hei alle sammen! hvordan var helgen din? Vi fortsetter med vårt fremtidige bonsai-prosjekt, denne gangen lære om tørrrot og grenbeskjæring. Vi er midt i vårsesongen, og i mange områder begynner vi allerede å merke til sommeren, selv om vi ikke er de eneste: plantene vokser på en slik måte at behovet for vann øker. Men vi snakker om det senere.

Denne gangen er det på tide å gjøre liten beskjæring. For dette trenger vi bare noen få Saks at vi vil ha desinfisert med apotekalkohol. Skal vi starte?

Rotbeskjæring

Stamme røtter

I mange arboreale arter kan røttene vokse på et upassende sted på kofferten, med tanke på utformingen vi ønsker å gi den. I bonsai må alt være i orden: både grener og røtter, så vi kan heller ikke la roten som går til motsatt side vokse. Når vi befinner oss i denne situasjonen, kan vi gjøre to ting: enten beskjære eller dekke med porøst underlag som akadama og kyriuzuna (eller vulkansk leire og vermikulitt) på henholdsvis 70 og 30%. Ettersom det arbeides med en kinesisk alm, og det er en veldig motstandsdyktig art, er den valgt å beskjære.

Veldig viktig: vi vil bare fjerne de røttene som, som i dette tilfellet, har spiret fra samme koffert. Og vi vil bare gjøre det når treet har perfekt helse.

Klipp røtter

Når vi har kuttet de to røttene som plaget oss for stilen vi ønsker å gi den, har det vært slik:

Stamme

Endelig må vi legg helbredende pasta på den for å unngå utseende av sopp.

Grenbeskjæring

Tørr gren

Ser du den kvisten som ikke har blader som jeg berører med hånden min? På dette tidspunktet bør du i det minste ha spirer våken. Men sannheten er at den har en litt annen farge enn de andre grenene: den ser ikke veldig bra ut. For estetikk beskjæres den med saks. Vi vil gjøre det samme med hver tørre kvist vi ser.

Og for øyeblikket forlater vi det her. Neste måned, som vi sa i begynnelsen av artikkelen, Vi vil lære alt om vanning om sommeren for trær i formasjon. Kommer du til å savne det? 😉