Skip to content

Diplotaxis muralis, løvetann

22 de juli de 2021

I dag skal vi snakke og bli kjent med løvetann. Vitenskapelig navn Diplotaxis muralis, denne planten tilhører familien Cruciferae og er kjent som løvetann, géniva og sennep.

Vil du vite mer om denne planten? Fortsett å lese.

Løvetannbeskrivelse

Løvetann er en årlig og flerårig plante som kommer fra Europa. Det er tilpasset middelhavsklimaet og den kan nå ca 60 cm i høyden. Løvetann har en egenskap som er basert på at den kan pollinere seg selv, selv om den også kan pollinere på grunnlag av dipteraner og antofiler som overfører pollen mellom de gule blomstene. Løvetannblomster er utstyrt med reproduktive enheter som er hermafrodittiske.

Hvilke behov har du?

løvetann vokser nesten hvor som helst

Arten Diplotaxis muralis vokser veldig bra i jord med både sur og nøytral eller alkalisk pH. Den underjordiske delen av planten vokser best i støtter som har en sand, lerete eller leire tekstur. Derfor, De er planter som er ganske allsidige når det gjelder å plante dem hvor som helst. De motstår også både tørre og fuktige steder, så lenge en tilstrekkelig vanning blir opprettholdt i et mellomliggende punkt. Vi må klare å opprettholde jordfuktigheten på en stabil måte, med tanke på faktorer som: temperatur, soleksponering, miljøfuktighet, tekstur av underlaget osv. Et interessant aspekt å kommentere er at det ikke tåler vannlogging, så planteområdet må være veldig godt drenert.

En faktor der vi kan bekrefte at løvetann det er ganske krevende er i lysforholdene. Den vokser bare bra hvis den plasseres på steder med direkte soleksponering. Når det gjelder frost, kan vi si at den også tåler frost.

Når det gjelder skadedyr og / eller sykdommer som kan påvirke løvetann, ingen er funnet ennå.

Denne planten vokser nesten hvor som helst, mellom steiner, veier og andre, siden den ikke krever veldig spesielle forhold og vokser lett.