Skip to content

Drep de stinkende squash-krypene!

12 de april de 2023

Det er ikke noe bedre enn å høste ferske grønnsaker fra din egen hage. Og det er ingenting som er mer irriterende enn å aldri høste noen grønnsaker, fordi en eller annen nedverdigende, slem, foraktelig, vill, ukristen, ikke-god-for-ingen-kryp eller vesen slår deg til det! Med den tanken i bakhodet, her er en hastesending fra Dolly.

«Kjenner du til noen metode for å kontrollere/utrydde squash insekter? Disse tingene er ukontrollerbare.»

Vel, herregud, Dolly, hvis det var sant, ville det ikke vært noen grunn til å sende en e-post til Grump. Heldigvis kan squashfeil kontrolleres hvis du følger hans ekspert og strålende råd.

Rydd opp i hagen

Nøkkelen til å kontrollere squash bugs er å avbryte livssyklusen deres, fordi det bare er én generasjon per år. Voksne hunner overvintrer i planteavfall, og dukker så opp om våren for å legge klynger av rødbrune egg på undersiden av squash, agurk, melon, kalebass og gresskarblader. Du kan redusere antallet ved å fjerne alle vinranker, blader og annet planteavfall fra jordoverflaten på senhøsten og ødelegge det. Brenn den hvis det vil få deg til å føle deg bedre. (Å oppdrive avskyelige skadedyr gjør at Grumpy alltid føler seg bedre.) Ikke å plante squash på samme sted hvert år hjelper også. Squash bugs, som er nært beslektet med stinkende insekter, suger plantens juice, forårsaker bladflekker som begynner med gule og deretter blir brune. Infiserte planter svekkes og dør.

Plantebestandige varianter

Noen squashtyper er motstandsdyktige mot squash insekter, inkludert «Butternut», «Early Summer Crookneck», «Improved Green Hubbard» og «Royal Acorn». Hvis du planter ikke-resistente typer, sjekk bladundersiden ofte for eggklaser og ødelegge de infiserte bladene.

Spray med Neem

Neem olje, et naturlig plantevernmiddel, har vist seg å effektivt kontrollere squash-bugs. Spray det på alle blad- og stilkoverflater i henhold til etikettens anvisninger. Du kan få dette på mange hagesentre eller bestille det fra planetnatural.com.

Selvfølgelig kan du alltid……

……squash dem. Men husk at de er slekt med stinkende insekter. Squashed squash insekter lukter forferdelig. —- Takk til Jeff Moser for feilbildet.